Kotimaisen tuloskauden parhaat osakevalinnat

Q3-tuloskausi käynnistyy ja odotukset ovat nousseet. Rima on korkeammalla kuin Q2-tuloskauden alkaessa, joten pettymyksiä voi tulla edelliskvartaalia enemmän. Käymme läpi tunnetuimmat pörssiyhtiöt ja parhaat osakevalinnat tuloskaudelle.

Julkaistu: 15.10.2020 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitusideat tulokset

Q2-tuloskausi oli ennakoitua parempi – Q3:lla odotukset korkeammalla

Q2-tuloskauteen lähdettiin pelonsekaisin tuntein. Pörssiyhtiöt olivat vetäneet pois ohjauksia ja kyseessä oli ns. koronakvartaali. Tuloskausi oli pelättyä parempi. Analyytikkojen ennusteet olivat paljon toteutuneita lukuja pessimistisempiä ja valtaosa osakkeista sai nostetta tuloskaudelta.

Q3-tuloskauteen lähdetään kohonnein odotuksin. Kurssit ovat korkeammalla kuin Q2-tuloskauteen lähdettäessä. Yhdysvalloissa kurssit ovat peräti 10 % korkeammalla. Helsingissäkin 9 % korkeammalla kuin heinäkuun puolivälissä.

OMX Helsinki 25 -indeksin tasot ennen tuloskausia

OMX Helsinki 25 -indeksi. Lähde TradingView

Seuraa tuloskautta

Seuraa tuloskautta Osaketyökalussa!

Parhaat osakevalinnat

Käymme jäsenille suunnatussa osiossa läpi tunnetuimmat Helsingin Pörssin yhtiöt sekä valintojamme parhaista osakkeista Q3-tuloskaudelle.

KONE nosti syyskuussa liiketoimintanäkymiä muun muassa Kiinan laitemarkkinan parantumisen johdosta. Vuosi sitten KONEen Q3 liiketulos oli 322 M€. Nyt analyytikot odottavat 331 M€ liiketulosta. KONEen osake on kehittynyt vahvasti vuonna 2020. Osake on tuottanut jo 33 %. Analyytikkojen konsensusennuste vaikuttaa siltä, että KONE yltää siihen helposti. Riittääkö se markkinoille jää nähtäväksi. KONEtta voi ostaa ennen tulosjulkistusta, mutta ei kannata odottaa massiivisia kurssinousuja.

Neste on ollut vielä KONEttakin parempi osake vuonna 2020. Osake on tuottanut jo 57 % ja yhtiö on ohittanut KONEen markkina-arvolla mitattuna. Analyytikot odottavat Nesteeltä 334 M€ oikaistua liiketulosta mikä olisi heikompi kuin vuosi sitten 435 M€. Nesteen kurssi ja tulos on uusiutuvien tuotteiden varassa. Osake on niin korkealle arvostettu nykykurssilla, että sitä on vaikea suositella ostettavaksi ennen tulosjulkistusta.

Nokian Q2 oli vahva, mutta tappio Samsungille Verizon-diilissä käänsi kurssin alamäkeen. Analyytikot odottavat Nokialta 506 M€ ei-ifrs-liiketulosta. Vuosi sitten tulos oli 478 M€. Ennuste kuulostaa realistiselta. Nokia on jälleen supervaikea ennen tulosjulkistusta. Tulostrendin ja arvostuslukujen perusteella osaketta pitäisi kauhoa kaksin käsin ennen tulosjulkistusta. Kurssitrendi kertoo jotain muuta, joten sijoittaja joutuu päättämään, onko markkina väärässä. Siksi kannattaa olla varovainen ja turvallisinta on tehdä sijoituspäätös vasta tulosjulkistuksen jälkeen.


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy