ETF-mallisalkut: Kiinalaiset osakkeet jatkoivat kesäkuun nousurallia

mallisalkku

Kiinalaisiin osakkeisiin sijoittava ETF jatkoi vahvaa nousuaan – Kiina-ETF tuotti heinäkuussa huimat 8,8 %! Mitkä olivat mallisalkkujemme parhaat sijoitukset? Entä huonoimmat?

Julkaistu: 04.08.2020 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut osakkeet

Suomi Fundamentti jatkoi nousussa

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Heinäkuussa Suomi Fundamentti tuotti +4,8 % ja OMX Helsinki Cap -vertailuindeksi +3,9 %. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut -4,1 % ja OMX Helsinki Cap +0,1 %. Suomi Fundamentti tuotti vuonna 2019 peräti 37,9 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi 20,4 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin neljä suurinta osaketta ovat: Citycon, Tieto, Lassila & Tikanoja ja Atria. Etenkin Cityconin kurssin romahtaminen on vaikuttanut negatiivisesti mallisalkun tuottoon. Citycon on perinteisesti ollut vakaa kiinteistösijoitusyhtiö, mutta kauppakeskuksiin keskittyvänä kiinteistösijoitusyhtiönä sijoittajat ovat lyöneet osaketta koronakriisissä kovalla kädellä.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessä. Päivitimme huhtikuun alussa salkusta mahdollisimman koronan kestävän.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Heinäkuussa Laatusalkku tuotti 3,2 %, kun vertailuindeksi tuotti +3,9 %. Vuoden alusta Laatuosakesalkku on tuottanut -7,0 % ja OMX Helsinki Cap +0,1 %. Tuottoero johtuu salkun korkeasta käteispainosta maalis-huhtikuussa. Vuonna 2019 Laatuosakesalkun tuotto oli 29,1 %. OMX Helsinki Cap tuotti 20,4 %.

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari kipusi markkinan mukana

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti heinäkuussa 2,3 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot 1,5 %. Heinäkuussa heikoiten tuotti mallisalkusta löytyvä Japanin Nikkei 225 -osakkeisiin sijoittava ETF. Nikkei 225 -ETF laski heinäkuussa 5,0 %. Parhaiten tuottava oli Kiinaan sijoittava osake-ETF, mikä nousi peräti 8,8 %.

Vuoden alusta Passiivinen Kulupihtari on tuottanut -1,5 % ja vertailurahastot -2,5 %. Vuonna 2019 Passiivinen kulupihtari tuotti erinomaiset 19,1 %. Vertailurahastot tuottivat 16,3 %. Passiivinen Kulupihtarin tuotto oli siis lähellä OMX Helsinki Cap -indeksiä (+20,4 %) huomattavasti alemmalla riskillä. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 40 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku nousi heinäkuussa 0,2 % vertailuindeksin tuottaessa 0,5 %. Heinäkuussa parhaiten tuottivat puhtaasen energiaan sijoittavat ETF sekä kulta. Heikoimmat tuotot olivat arvo-osakkeissa ja kehittyvän Aasian valtionlainoissa.

Vuoden alusta Strategiamestari on tuottanut -3,9 % ja vertailuindeksi -3,3 %. Vuonna 2019 Strategiamestari tuotti +19,8 % ja vertailuindeksi +20,3 %

Katso mallisalkkujen sisältö!

Tarjolla on laajasti hajauttavia ETF-salkkuja sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

KATSO MALLISALKKUMME!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Nykyisessä äärimatalan koron markkinaympäristössä suosimme vaihtoehtoisia korkotuoton lähteitä listatun korkomarkkinan sijaan. Tätä varten seurannassamme on Sijoittaja Corporate Financen yrityslainasalkku, vertaislainoihin sijoittava Fellow Finance -salkku ja kiinteistövakuudellisiin yrityslainoihin sijoittava EstateGuru -salkku.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 15.7.2020

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat ovat sijoittaneet 48 rahoituskierrokselle. Alla olevassa taulukossa on salkun tilanne oletuksella, että jokaiseen kierrokseen olisi osallistunut 10 000 euron sijoituksella. Jokainen sijoittaja määrittää itse oman sijoitettavan summan, joka voi olla esimerkin summaa pienempi tai suurempi.

Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä 9,9 %.

Haluatko lisätietoa yrityslainakohteista?

Fellow Finance -salkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Fellow Finance -salkku on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku, joka on tuottanut noin 7,7 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Lisätuottoa Fellow Finance-sijoittajalle!

EstateGuru-salkku

Kiinteistövakuudellisten yrityslainojen mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla (10 000 euroa) EstateGuru-palvelussa. Ensimmäiset sijoitukset salkkuun on tehty vuonna 2019 lokakuun loppupuolella.

EstateGuru-lainoissa on aina vakuutena kiinteistö, joka antaa sijoitukselle turvaa yksittäisten yritysten maksuhäiriötilanteissa ja laskumarkkinoilla. EstateGuru-salkun keskikorko on tällä hetkellä noin 10,7 %, eikä salkussa tai EstateGuru-palvelun historiassa ole toistaiseksi toteutunut luottotappioita.

Aloita sijoittaminen Estateguruun tästä!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy