Pörssin kolme kuuminta osaketta

Pörssin kuumimmat osakkeet ovat tarjonneet kuluvana vuotena jo yli 100 %:n tuotot. Mitkä ovat tekijät tuottojen takana? Paljastamme kolme kuuminta osaketta juuri nyt sekä helpon tavan löytää kuumimmat osakkeet myös jatkossa.

Julkaistu: 02.06.2020 Kirjoittaja:

osaketyökalu osakkeet sijoitusideat

Helppo tapa löytää markkinoiden suosikkiosakkeet

Markkinoilla on tapana rakastua nopeasti kasvaviin innovatiivisiin yhtiöihin. Sijoittajilla on kymmeniä tuhansia osakkeita, joista valita. Silti vain harvoissa on jotain niin ainutlaatuista, että niistä tulee niin sanottuja kuumia osakkeita, jotka jokainen valistunut sijoittaja tietää. Riskinä näissä osakkeissa on se, että odotukset nousevat liian korkeiksi ja yhtiö ei ylläkään niihin. Tällöin kurssi voi tulla nopeastikin alas.

Näytämme nyt helpon tavan löytää markkinoiden kuumimmat osakkeet. Tärkeimmät avainsanat ovat kasvu ja momentti.

Kasvu kertoo yhtiön liiketoiminnan kehityksestä. Mitä suurempi kysyntä yhtiön tuotteille/palveluille on, sitä voimakkaampi kasvu. Siksi sijoittajan onkin osattava erottaa kysynnästä johtuva kasvu yrityskauppojen tai muiden kikkailujen kautta tulleesta kasvusta.

Momentti kertoo osakkeen suhteellisesta tuottokehityksestä. Mitä paremmin osake on tuottanut suhteessa muihin osakkeisiin, sitä parempi momentti. Momentissa tärkeintä on tarkastella useampia tuottojaksoja. Tällöin saa kiinni osakkeet, jotka tarjoavat tasaista ylituottoa, eikä haaviin jää kiinni kuolleen kissan pomput.

Etsi parhaan kasvun & momentin yhtiöt ja sitten vielä…

Sijoittajan tulee siis etsiä parhaat kasvuyhtiöt ja löytää niiden joukosta erinomaisen momentin yhtiöt. Kun tämän joukon lajittelee esimerkiksi kuluvan vuoden tuoton perusteella paremmuusjärjestykseen, saa listalle markkinoiden kuumimmat osakkeet.

Osaketyökalumme avulla joukon saa esille parilla napin painalluksella. Momenttipisteemme ottavat huomioon useamman tuottojakson. Kasvupisteissä huomioimme orgaanisen liikevaihdon kasvun, ennusteet ja myös tuloskasvun.

Valitse sijoitustyyliksi “Kasvu” ja lajittele osakkeet Momentti-pisteiden perusteella.

Markkinoiden kolme kuuminta osaketta

Kun tämän joukon lajittelee Sijoittajan näkökulma -välilehdeltä löytyvältä kuluvan vuoden tuoton perusteella (Tuotto YTD), löytää kuumat osakkeet.

Alla kuvakaappaus kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalulla tehdyllä haulla. Markkinoiden kolme kuuminta osaketta ovat Zoom Video Communications, Zscaler ja Tesla. Kaikki ovat tuottaneet kuluvana vuotena yli 100 %. Zoom ja Zscaler ovat niin sanottuja “stay home” -talouden yhtiöitä. Zscalerin tulos oli vahva. Zoomin korona-ajan kvartaalin tuloksessa odotukset ovat korkealla. Tesla on yhtiö, joka on disruptoinut autoteollisuutta. Yhtiö myös hyötyy Kiinan kasvavasta kysynnästä. Vertailun vuoksi General Motorsin osake on tuottanut kuluvana vuotena -25,5 %. Tesla on yksi esimerkki siitä, että disruptoijilla saa parhaimmat tuotot.

Ole oma salkunhoitajasi

Ota haltuun Osaketyökalu ja muut sijoittajan työkalut. Voit olla oma salkunhoitajasi ja nostaa salkkusi tuoton uudelle tasolle.

Tutustu osaketyökaluun tästä!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy