Minkä pörssiyhtiön Amazon ostaa seuraavaksi

Amazon on internetin jättiläinen, joka hyötyy vahvasti koronakriisistä. Yhtiöllä on investointivaihde päällä. Minä yhtiön Amazon ostaa seuraavaksi?

Julkaistu: 13.05.2020 Kirjoittaja:

Amazon osakkeet sijoitusideat teknologiayhtiöt

Amazon vahvistuu koronakriisissä

Amazon on koronakriisin selvimpiä voittajia. Perinteiset tavaratalot ovat suljettuina ja kauppa on siirtynyt verkkoon. Verkkokaupan ykkönen länsimaissa on Amazon.

Vuoden ensimmäisellä kvartaalilla Amazonin liikevaihto kasvoi käsittämättömät 26 % 75,5 miljardiin dollariin. Yhtiön operatiivinen liiketulos oli 4,0 miljardia, joka laski vertailukaudesta 10 % johtuen koronakriisin aiheuttamista lisäkuluista. Amazonin syömähammas on pilvipalvelu AWS, jonka liikevaihto oli 10,2 miljardia ja se kasvoi 33 %. AWS:n tulos oli 3,1 miljardia, jossa kasvua 38 %.

Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos kertoi, että kuluvana kvartaalina yhtiö investoi 4 miljardia dollaria suojellakseen yhtiön työntekijöitä ja asiakkaita COVID-19-virukselta. Yhtiö kertoi myös palkanneensa 175 000 uutta työntekijää, koska yhtiön verkkokaupan, pilvi- ja suoratoistopalveluiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti pandemiasta johtuen. Yhtiö on myös nostanut työntekijöidensä palkkoja.

Amazonilla on investointivaihde päällä

Amazonin kasvuvauhti on käsittämätön huomioiden yhtiön koko. Yhtiön liikevaihto on kasvanut 24 % vuodessa viimeiset kolme vuotta. Nyt vuoden 2020 ensimmäisellä kvartaalilla kasvuvauhti kiihtyi. Koronakriisi laskee kulutuskysyntää, joten on oletettavaa, että myös Amazonin kasvussa voi näkyä hidastumista. Kuitenkin yhtiön markkinaosuus kasvaa selvästi, joten lopputulos on Amazonin kannalta positiivinen.

Toimitusjohtaja Jeff Bezos aikoo selvästi käyttää tilanteen hyväksi investoimalla. Tässä Amazonia auttaa yhtiön vahva tase ja 49 miljardin dollarin likvidit varat.

Minkä yhtiön Amazon ostaa seuraavaksi?

Alkuviikosta markkinoilla huhuttiin, että Amazon ostaisi AMC Theatersin. Kyseessä on “Amerikan Finnkino”. AMC:n osakekurssi nousi huhujen jälkeen 56 %.

Markkinoilla visioitiin, että yritysoston jälkeen Amazon muuttaisi AMC:n elokuvateatterit Amazon teattereiksi ja yhdistäisi tämän yhtiön Prime-jäsenyyteen. Amazonilla on oma studio, jolla yhtiö tuottaa sarjoja ja elokuvia Amazon Prime -suoratoistopalveluun. AMC:n osto ei siten kuulosta lainkaan hassummalta idealta, mutta kaikki riippuu Bezosin visiosta. Markkinoilla AMC:n konkurssia pidetään lähes varmana, joten Amazonin ostotarjous olisi yhtiön pelastus. Sijoittajan tuskin kannattaa spekuloida AMC:n osakkeella, sillä jos ostotarjousta ei kuulu, valahtaa osakekurssi yli 50 %.

Toinen Amazonin ostokohde voisi olla Pinterest. Pinterest on sosiaalisen median yhtiö, jonka palvelua käytetään ilmoitustaulutyyppisesti linkkien ja kuvien jakoon. Sitä käytetään esimerkiksi kodin sisustuksen ideoinnissa. Tuoreen Q1-rapotin mukaan Pinterestillä on 367 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää. Yhtiön liikevaihto kasvoi 35 % ja oli 272 miljoonaa dollaria. Pinterest on vielä tappiollinen ja oikaistu käyttökate oli -53 miljoonaa dollaria.

Q1-raportissa Pinterest kertoi, että yhtiöllä on vahva tase (1,7 miljardia dollaria likvidejä varoja). Johto kertoi, että koronakriisin aikaan yhtiön palvelulla on ollut ennennäkemätön kysyntä. Koronakriisi vaikuttaa yhtiön mainostuloihin, mutta johto on optimistinen tulevaisuuden suhteen. Facebook havaitsi myös, että koronakriisin alkuvaiheessa mainostulot laskivat, mutta palautuivat huhtikuussa jo ennalleen. Kauppa on siirtynyt verkkoon, joten myös mainostajien on oltava ja markkinoitava verkossa.

Pinterestin osto laajentaisi Amazonia sosiaalisen median puolelle. Se on verkkoliiketoiminnan osa-alue, joka Amazonilta puuttuu. Siksi Pinterestin osto voisi hyvin olla mahdollinen ja tukisi Amazonin verkkokauppaa ja markkinointiliiketoimintaa.

Pinterestin osakkeen 52 viikon vaihteluväli on 10-36 dollaria. Osake maksaa nyt 17,76 dollaria. Markkina-arvo on 10,9 miljardia dollaria. Pinterest on lisätty kansainvälisten osakkeiden Osaketyökaluun. Osake saa Osaketyökalussamme keskimääräistä heikommat pisteet, kun Amazon saa keskimääräistä paremmat pisteet. Pinterest on viime vuosina kasvanut voimakkaasti, 48,0 % p.a.. Liiketoiminta on vielä tappiollista, mutta analyytikot odottavat yhtiön kääntyvän voitolliseksi vuonna 2021.

On mielenkiintoista seurata Amazonin liikkeitä. Ostaako Amazonin AMC:n, Pinterestin vai jonkun muun. Bezosin strategia voi myös olla se, että yhtiö tekee vastaavan palvelun paremmin ja tuhoaa alkuperäisen yhtiön. Näin on historiassa käynyt monille yhtiöille, jotka ovat olleet Amazonin tiellä.

Amazon kuuluu disruptiiviset teknologiaosakkeet salkkuumme

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut Applen, Amazonin, Facebookin, Googlen ja Microsoftin osakkeisiin.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa on nolla euroa.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialboxkansainvälinen sijoittaminen - mihin sijoittaa nyt? lUE BLOGIKIRJOITUKSIA
OSAKESÄÄSTÄJIEN JÄSENILLE2 25% ETU VUOSIJÄSENYYDESTÄ OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy