Northcrypto

Päivän tulosjulkistajissa paljon positiivisia yllättäjiä

Tulospäivä oli positiivinen. Nostamme päivästä TietoEvryn, Kemiran ja Rovion tulokset. Kaikkien tulokset olivat positiivisia yllätyksiä, mutta mihin muihin tekijöihin sijoittajan kannattaa kiinnittää huomiota.

Julkaistu: 28.04.2020 Kirjoittaja:

osakesäästötili osakkeet tulokset

Tulospoiminnat 28.4.2020 sijoittajan näkökulmasta

Seuraa tuloskautta Osaketyökalussa!

Tulospäivä oli positiivinen

Kotimainen tuloskausi on jatkunut positiivisena. Yksi syy siihen on se, että ennusteita on laskettu ennen tuloskautta ja nyt yhtiöt ylittävät alaslaskettuja ennusteita. Lisäksi COVID-19-pandemia ei raporttien perusteella vielä maaliskuussa ehtinyt vaikuttaa kovinkaan monen pörssiyhtiön liiketoimintaan. Toimitusjohtajien katsausten ja näkymien perusteella pahin on edessä Q2:lla ja Q3:lla.

Sijoittajan näkökulmasta optimistisessa skenaariossa pandemia on Q2-tulosjulkistusten aikaan nujerrettu ja talous palannut (uuteen) normaaliin. Silloin heikoilla Q2-tuloksilla ei ole väliä, jos odotukset H2:n suhteen ovat positiiviset. Tällä tiellä on kuitenkin vielä monta mutkaa edessä. Sijoittajan kannalta positiivista on kuitenkin osakemarkkinoiden hyvä vire, josta kannattaa nyt nauttia. Tässä päivän tulospoimintoja.

TietoEvryn osakkeessa nousupotentiaalia

TietoEvryn osake on laskenut rajusti vuoden korkeimmilta tasoilta. Tämä siitäkin huolimatta, että yhtiön liiketoiminta ei ole erityisen koronaherkkää. Ilmeisesti Evryn hankinnasta aiheutunut velan määrän kasvu pelottaa markkinoita. Yhtiön nettovelka on 1041 M€, mutta vastaavasti oma pääoma on 1487 M€ ja Q1:n käyttökate 95,8 M€, joten velan määrä on hallinnassa. Osake nousi tulosjulkistuspäivänä, mutta nousu olisi voinut olla kovempikin ottaen huomioon ennusteylityksen.

Q1:llä liikevaihto oli 744,2 M€ (analyytikoiden ennuste 740M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 78,2 M€ (60,5M€). Johdon mukaan ensimmäistä neljännestä leimasivat integraation vahva eteneminen ja toimenpiteet, joihin yhtiössä ryhdyttiin covid-19-pandemian ensimmäisten vaikutusten myötä. Kasvun ajureina olivat pilvipalvelut, ohjelmistoliiketoiminta sekä konsultointiliiketoiminta Norjassa. Kannattavuuden paranemista tukivat yhtiön kustannusrakenteen tehostaminen sekä hyvä volyymikasvu pilvipalvelu- ja infrastruktuuriliiketoiminnassa. Pandemia luo epävarmuutta kysyntään lyhyellä aikavälillä ja TietoEvryssa on käynnistetty lyhyen aikavälin kustannussäästötoimia, jotta varmistetaan kilpailukyky ja taloudellinen asema. TietoEvry odottaa, että joitain IT-investointeja voidaan lykätä pandemiasta johtuen. Ohjaus on peruttu. Suoritus positiivinen.

Kemira vahva, mutta öljyteollisuuden näkymät sumuiset

Kemira on yksi parhaista perusteollisuuden yhtiöistä. Osake on myös kestänyt koronalaskua paremmin kuin useat verrokit. Q1 oli osoitus miksi. Yhtiön suoritus vaikeassa markkinatilanteessa oli vahva.

Kemiran liikevaihto oli 642,0 M€ (analyytikoiden ennuste 641,1 M€) ja oikaistu liikevoitto 60,8 M€ (ennuste 44,3 M€).Vuoden 2020 ensimmäistä neljännestä leimasi moni merkittävä tapahtuma: COVID-19-tilanne kehittyi maailmanlaajuiseksi pandemiaksi ja öljyn hinta laski selvästi. Lisäksi kahden viikon lakko Suomessa helmikuussa vaikutti Kemiran Pulp & Paper -asiakkaisiin. Kemiralla oli hyvä alku uudelle vuodelle, sillä yhtiö pystyi lieventämään näiden tapahtumien vaikutuksia hyvin. Myös kaikki tuotantolaitokset olivat toiminnassa koko neljänneksen ajan kaikilla maantieteellisillä alueilla. Kemianteollisuus on lähes poikkeuksetta luokiteltu yhteiskunnalle välttämättömäksi toimialaksi. Johdon mukaan hyvästä alkuvuodesta huolimatta on olemassa riski, että tuotteiden kysyntä laskee tulevina neljänneksinä, erityisesti liuskekaasu- ja -öljyliiketoiminnassa. Kemira myös kertoi, että sellun, kartongin ja pehmopaperin kysynnän odotetaan jatkuvan vakaampana, mikä edesauttaa Pulp & Paper segmenttiä. Yhtiö perui ohjauksen. Suoritus positiivinen.

Roviolla vahva tulos, mutta yhtiö tarvitsee kipeästi uusia hittipelejä

Rovion pitäisi olla koronaosake. Isoimmat peliyhtiöt elävät elämänsä kevättä, koska ihmiset ovat kotona ja vapaa-aikaa on enemmän. Nämä tekijät lisäävät pelaamista ja siten peliyhtiöiden tuottoja. Tähän peilaten Rovion Q1 oli pettymys. Tulos oli toki hyvä, koska yhtiö laski pelihankintainvestointeja, mutta pelaajamäärät tippuivat. Positiivista oli Small Town Murders -pelin julkaisu-uutinen.

Rovion liikevaihto oli 66,6 M€ (ennuste 68,9 M€) ja oikaistu liiketulos 13,0 M€ (ennuste 11,2 M€). Kassavirta kasvoi 11,5 miljoonaan euroon (3,3). Johdon mukaan vuosineljänneksen aikana tuodut uudet päivitykset Angry Birds 2, Angry Birds Dream Blast ja Sugar Blast -peleihin otettiin hyvin vastaan pelaajien keskuudessa. Päivitysten johdosta näiden pelien liikevaihto kohentui asteittain vuosineljänneksen aikana. Brändilisensoinnin kohokohta vuosineljänneksellä oli julkaisusopimus Netflixin kanssa toteutettavasta pitkästä animaatiosarjasta, joka on suunniteltu julkaistavaksi 2021. Yhtiö myös kertoi  seuraavasta pelijulkaisusta. Small Town Murders -peli julkaistaan kesäkuussa 2020. Small Town Murders on uuden IP:n pulmapeli, johon on sisällytetty murhamysteerien tarinankerrontaa. Johto on havainnut pelaajien aktiivisuuden lisääntyneen ja myynnin hienoisen parantumisen maalis-huhtikuussa. On kuitenkin vaikeaa tässä vaiheessa yksiselitteisesti erottaa missä määrin myynnin parantuminen johtuu koronapandemiasta ja missä määrin pelien parantumisesta. Ohjaus ennallaan. Suoritus positiivinen johtuen hyvästä kannattavuudesta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy