Northcrypto

Parhaiten koronamarkkinassa tuottaneita osakkeita – trendaavat osakkeet.

tuotto-odotus

Trendaavat osakkeet koronakriisissä. Seuraamme osakemarkkinoiden trendejä. Tarkastelemme viikko- ja kuukausitasolla parhaiten ja heikoiten tuottaneita osakkeita Suomesta ja maailmalta. Katso tuoreet TOP-listat.

Julkaistu: 27.04.2020 Kirjoittaja:

koronavirus osakesäästötili osakkeet sijoitusideat

Indeksit ja trendit

S&P 500 -indeksi sahaili viime viikon päämäärättömästi. Koko viikon tuotto oli vaihteeksi negatiivinen, -1,3 %. Indeksi on kuitenkin jo selvästi 30 päivän liukuvaa keskiarvoa ylempänä, mikä on teknisesti positiivinen signaali. Kannattaa kuitenkin katsoa markkina 5 minuutissa videomme, jossa käymme riskejä ja osakemarkkinoiden näkymiä tarkemmin läpi.

Osakeindeksit ovat palautuneet koronalaskusta (huolestuttavan) nopeasti. Nasdaq on jo plussalla vuoden alusta katsottuna. Indeksien laskut huipuista päätöskursseilla laskettuna:

  • S&P 500 -16,2 %
  • Russell 2000 -27,3 %
  • Nasdaq -100 -9,6 %.

Yksittäisissä osakkeissa on isoja eroja. Maailman tunnetuimmat osakkeet: Alphabet (Google), Microsoft, Apple ja Amazon laskivat ensin markkinoiden mukana, mutta nyt eroja on syntynyt. Amazon hyötyy koronakriisistä ja osake on kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla ja lähes 30 % vuoden alkua korkeammalla tasolla. Myös Microsoft on plussalla. Huomattavaa myös on, että kaikki nämä ovat vuoden alusta tuottaneet S&P 500 -indeksiä paremmin.

Trendaavat osakkeet ja pahimmat laskijat Suomi, Eurooppa ja USA

Seuraamme koronakriisissä uusia TOP-osakelistoja Suomesta, Euroopasta ja USA:sta. Näiden listojen avulla sijoittaja saa käsityksen, mitkä osakkeet trendaavat eli tuottavat koronamarkkinassa ja mitkä ovat olleet pahimmat laskijat. Näitä osakkeita ovat muun muassa ”stay home” -taloudesta hyötyvät yhtiöt. Muista lukea myös näkemyksemme, mitkä Suomi-osakkeet ovat mielestämme haavoittuvaisimmat koronamarkkinassa.

Suosimme itse koronamarkkinassa trendaavia osakkeita, jotka ovat mukana megatrendissä ja hyötyvät ”stay home” -taloudesta. Pahimpien laskijoiden joukosta riskiä sietävä sijoittaja voi löytää markkinoiden inhokkiosakkeita, joiden kurssit on lyöty niin pohjalle, että kun tilanne paranee, tarjoavat ne hyviä tuottoja. Näiden osakkeiden suhteen kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä osa yhtiöistä voi jopa ajautua konkurssiin.

Listat päivitetään jatkossa viikottain niin kauan kuin koronakriisi on päällä. Listat ovat avoinna sijoittaja.fi:n maksaville jäsenille ja osakesäästötilipalvelun tilanneille.

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy