Mallisalkut Korona-myllerryksen keskellä

mallisalkku

Markkinat olivat jyrkässä laskussa helmikuussa. Helmikuussa parhaiten markkinoiden laskua kesti 50 % osakkeisiin ja 50 % korkoihin sijoittavat ETF-salkku.

Julkaistu: 05.03.2020 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut osakkeet sijoitusideat
Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Helmikuussa Suomi Fundamentti tuotti -7,7 % ja OMX Helsinki Cap -vertailuindeksi -6,2 %. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut -4,4 % ja OMX Helsinki Cap -4,1 %. Suomi Fundamentti tuotti vuonna 2019 peräti 37,9 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi 20,4 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi. Tällä hetkellä Suomi Fundamentin neljä suurinta osaketta ovat: Citycon, Aspo, TietoEVRY ja Consti.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi.

Suomi Laatuosake -salkku

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessä.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Laatuosakkeet tuottivat helmikuussa -7,6 %. OMX Helsinki Cap -indeksi tuotti -6,2 %. Vuoden alusta Laatuosakesalkku on tuottanut -4,7 % ja OMX Helsinki Cap -4,1 %. Vuonna 2019 Laatuosakesalkun tuotto oli 29,1 %. OMX Helsinki Cap tuotti 20,4 %.

Passiivinen Kulupihtari -salkku laski markkinaa vähemmän

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti hemikuussa -3,7 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot -4,6 %. Helmikuussa heikoiten tuottivat osake-ETF:t. Yhdysvaltalaisiin, eurooppalaisiin ja kehittyvien markkinoiden osakkeisiin sijoittavat ETF:t laskivat keskimäärin 8,5 % helmikuussa. Parhaiten tuottivat valtionlainat, peräti 1,9 %.

Vuoden alusta Passiivinen Kulupihtari on tuottanut -3,5 % ja vertailurahastot -3,9 %. Vuonna 2019 Passiivinen kulupihtari tuotti erinomaiset +19,1 %. Vertailurahastot tuottivat 16,3 %. Passiivinen Kulupihtarin tuotto oli siis lähellä OMX Helsinki Cap -indeksiä (+20,4 %) huomattavasti alemmalla riskillä. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi 44 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-salkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku laski helmikuussa 4,3 %, vertailuindeksin laskiessa 4,5 % ja vertailurahastojen laskiessa 4,6 %. Helmikuussa parhaiten tuottivat puhtaan energian yhtiöihin sijoittava ETF sekä matalariskisiin korkopapereihin sijoittavat ETF:t.

Vuoden alusta Strategiamestari on tuottanut -4,4 %, vertailuindeksi -3,9 % ja vertailurahastot -3,9 %. Vuonna 2019 Strategiamestari tuotti +19,8 % ja vertailuindeksi +20,3 %

Katso mallisalkkujen sisältö!

Tarjolla on laajasti hajauttavia ETF-salkkuja sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

KATSO MALLISALKKUMME!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Nykyisessä äärimatalan koron markkinaympäristössä suosimme vaihtoehtoisia korkotuoton lähteitä listatun korkomarkkinan sijaan. Tätä varten seurannassamme on Sijoittaja Corporate Financen yrityslainasalkku ja Fellow Finance -salkku.

Sijoittaja Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 15.2.2020

Sijoittaja Corporate Financen sijoittajat ovat sijoittaneet 43 rahoituskierrokselle. Alla olevassa taulukossa on salkun tilanne oletuksella, että jokaiseen kierrokseen olisi osallistunut 10 000 euron sijoituksella. Jokainen sijoittaja määrittää itse oman sijoitettavan summan, joka voi olla esimerkin summaa pienempi tai suurempi.

Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä 9,65 %.

Haluatko lisätietoa yrityslainakohteista?

Fellow Finance -salkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Se on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku on tuottanut noin 7,9 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Lisätuottoa Fellow Finance sijoituksista!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy