Tulospoimintoja: Vaisala vahva, Kemira odottaa tulosparannusta, Rovio petti

Tuloskauden viimeinen täysi viikko on käynnissä. Tässä tulospoimintoja sijoittajan näkökulmasta.

Julkaistu: 13.02.2020 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Seuraa tuloskautta

Seuraamme Sijoittaja.fi:ssä kotimaista ja kansainvälistä tuloskautta. Analysoimme tulokset ja kirjoitamme tuloskommentteja ja artikkeleita sijoittajan näkökulmasta. Tässä parhaita poimintoja vilkkaalta tulosviikolta.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

Vaisala

Vaisalan suoritus oli erittäin vahva, mutta se oli markkinoiden tiedossa. Yhtiö saa Osaketyökalussamme erinomaiset pisteet. Joukon parhaimmat. Vakaa kehitys jatkuu 2020.

Vaisalan liikevaihto oli 118,1 M€ (ennuste 115,5 M€) ja liiketulos 17,7 M€ (ennuste 15,5 M€). Saadut tilaukset kasvoivat hieman vertailukaudesta. Tilauskanta oli 15 % vertailukautta korkeammalla. Bruttokateprosentti parani molempien liiketoiminta-alueiden tuoteliiketoiminnassa korkean toimitusvolyymin seurauksena. Sää- ja ympäristöliiketoiminta-alueen markkinasegmenttien arvioidaan olevan vakaat tai kasvavan jonkin verran edellisestä vuodesta. Teollisten mittausten liiketoiminta-alueen markkinasegmenttien arvioidaan kasvavan edelleen vuonna 2020. Markkinanäkymien pohjalta Vaisala arvioi vuoden 2020 liikevaihdon olevan 400–425 miljoonaa euroa ja liiketuloksen (EBIT) 38–48 miljoonaa euroa. Osinkoa jaetaan 0,61 euroa (ennuste 0,65 €). Suoritus oli positiivinen.

Rovio

Rovio oli heikko. Angy Birds 2 -elokuva floppasi. Pelien käyttäjähankintoihin käytettiin paljon rahaa laimein tuloksin. Vuonna 2020 on kuitenkin mahdollisuuksia ja tuloksen odotetaan paranevan.

Rovion liikevaihto oli 71,6 M€ (ennuste 77,3 M€) ja oikaistu liiketulos 0,2 M€ (ennuste 2,5 M€). Liikevaihto laski vertailukauteen nähden johtuen Brand Licensing heikosta kehityksestä. Angry Birds 2 -elokuva oli floppi. Games-segmentti kasvoi 2 %. Käyttäjähankintainvestoinnit olivat 4,2 M€ korkeammat, joten liikevoitto laski Games-segmentissä. Peleissä päivittäisten pelaajien määrä pysyi ennallaan ja kuukausipelaajien määrä laski. Maksavien pelaajien määrä kasvoi Q3:een nähden. Neljännen vuosineljänneksen aikana Brand Licensing -segmentti uudelleenjärjesteltiin ja yhdistettiin osaksi markkinointiorganisaatiota tehokkuuden ja kannattavuuden parantamiseksi. Käyttäjähankintainvestoinnite ovat olleet selkeästi matalammalla tasolla 2020 vuoden alussa verrattuna vuoden 2019 kahteen viimeiseen vuosineljännekseen, koska käyttäjähankintainvestoinnit eivät ole tuottaneet riittävästi tulosta. Roviolla on on kolme uuden IP:n peliä testimarkkinoinnissa, joista tarkoituksena on julkaista 1-3 peliä vuoden 2020 aikana. Rovio ei saanut rahoituskierrosta Hatch Entertainment Oy:lle. Yhtiö etsii seuraavaksi ostajaa Hatchille. Rovio ei anna vuodelle 2020 liikevaihtoennustetta. Alhaisimmista käyttäjähankintainvestoinneista sekä Hatch Entertainment Oy:n kustannussäästöistä (6 M€) johtuen oikaistu liikevoitto paranee. Osinkoa jaetaan 0,09 euroa. Suoritus negatiivinen.

Kemira

Kemiralla oli pehmeä kvartaali, mutta uusien tuotantolaitosten myötä tilanne paranee 2020.

Kemiran liikevaihto oli 657,7 M€ (analyytikoiden ennuste 665,9 M€) ja oikaistu liikevoitto 42,4 M€ (ennuste 56,8 M€). Kemira kärsi heikentyneestä kysynnästä ja käynnistyskustannusten noususta. Liikevoitto laski 47 % ja EPS 72 % vuodentakaisesta. Operatiivinen käyttökate-% jäi kvartaalilla 13,7 %:iin (tavoite 15-17 %). Vuositasolla operatiivinen käyttökate-% oli 15,4 %. Kemira odottaa operatiivisen käyttökatteen kasvavan edellisvuoden tasosta. Hallitus ehdottaa vuoden 2020 yhtiökokoukselle 0,56 euron osinkoa (0,53) osakkeelta, eli yhteensä 85 miljoonaa euroa (81). Osinko ehdotetaan maksettavaksi kahdessa erässä. Suoritus negatiivinen.

Lue tuloskommentit Osaketyökalusta

Kaikkien yhtiöiden ennusteet ja toteutuneet luvut löytyvät Osaketyökalusta. Työkalusta yhtiökohtaisille sivuille klikkaamalla pääsee myös lukemaan tuloskommenttimme.

Osaketyökalu
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy