Mallisalkkumme laajassa nousussa marraskuussa

mallisalkku

Kaikki mallisalkkumme tuottivat hyvin marraskuussa. Mallisalkuistamme riskisin, eli Suomi Fundamentti, tuotti marraskuun aikana +5,5 %.

Julkaistu: 02.12.2019 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut osakkeet

Markkinatilanteeseen soveltuva salkku

Marraskuussa osakesijoitukset tuottivat ylivertaisesti muihin omaisuusluokkiin nähden. Erityisesti yhdysvaltalaiset osakkeet olivat yli 5 % nousussa. Heikoiten tuottivat turvallisempina pidetyt omaisuusluokat, kuten valtionlainat ja kulta.

Markkinatilanne on syksyn aikana rauhoittunut. Kauppasotaan uskotaan saavan ratkaisu ja keskuspankit elvyttävät. Fed leikkasi jo kolmannen kerran ohjauskorkoa lokakuun aikana. Sijoittajat ovat keskittyneet nyt riskipitoisempiin omaisuusluokkiin kullan ja valtionlainojen sijasta. Markkinaympäristömme sentimentti-indikaattori antaa viitteitä liiallisesta optimismista, mikä johtaa kohonneeseen korjausliikkeen todennäköisyyteen.

Katso kaikki mallisalkkumme yhdestä paikasta.

Tutustu mallisalkkuihin!

Suomi Fundamentti tuottanut pitkässä juoksussa erinomaisesti – salkkuvaihtoehdoista riskisin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Suomi Fundamentti nousi marraskuussa 5,5 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi laski 0,2 %. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut 34,4 % ja vertailuindeksi 15,8 %.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi.

Passiivinen Kulupihtari – edullinen ETF-salkku

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme nousi marraskuussa 2,0 %. Vertailurahastot nousivat 1,6 %. Vuoden alusta Passiivinen Kulupihtari on tuottanut 17,7 % ja vertailurahastot 15,0 %. USA:n osakemarkkinat nousivat parhaiten marraskuussa, mutta myös Japanin ja Euroopan osakemarkkinat nousivat hyvin. Heikoiten tuottivat korkosijoitukset.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi reilusti yli 40 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-salkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku nousi marraskuussa +1,9 %. Vertailurahasto tuottivat 1,6 % ja maailman osakkeista ja korkoindekseistä muodostettu vertailuindeksi tuotti 2,2 %. Vuoden alusta Strategiamestari on tuottanut 17,6 %, vertailurahastot 15,0 % ja vertailuindeksi 19,1 %.

Parhaiten ja heikoiten tuottaneet sijoituskohteet

Marraskuussa parhaiten mallisalkussa tuottivat teknologiapainotteisen NASDAQ-100 indeksin yhtiöt ja automaation ja robotiikan megatrendi.

Heikoiten Strategiamestari-salkussa tuottivat korkosijoitukset, kulta ja muut raaka-aineet.

Kaikki mallisalkun sijoitukset on tehty ETF:illä. Katso mallisalkun strategia-ETF:t eri omaisuusluokkiin Mallisalkut-osiosta.

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä -mallisalkku – 4 %:n tuottoa tavoitteleva korkosalkku

Korkotuoton Metsästäjä nousi marraskuussa 0,2 % ja vertailuindeksi laski 0,2 %. Vuoden alusta Korkotuoton Metsästäjä on noussut 7,7 % ja vertailuindeksi 8,1 % Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa kaikissa markkinatilanteissa.

Kaikkien mallisalkkujen ja vertailuindeksien tuottojen laskemisessa on käytetty kokonaistuottoindeksejä.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Tarjolla on kolme laajasti hajauttavaa ETF-salkkua sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

KATSO MALLISALKKUMME!

Fellow Finance -salkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Se on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku on tuottanut noin 8,3 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Lisätuottoa Fellow Finance sijoituksista!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy