Esittelyssä Black Friday -osakkeet

Black Friday on tullut Suomeen jäädäkseen, halusi sitä tai ei. Listasimme kotimaisia ja globaaleja osakkeita, joille Black Fridayna onnistuminen on tärkeää osakkeen kurssikehityksen kannalta.

Julkaistu: 29.11.2019 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitusideat

Black Friday

Black Friday on Yhdysvalloissa perinteisesti ollut vuoden tärkein shoppailupäivä. Kyseessä on kiitospäivän jälkeinen perjantai, joka avaa joulusesongin. Suomalaiseen kulttuuriin Black Friday tuntuu vielä vieraalta. Osa yrityksistä onkin Black Fridayn kulutushysteriaa vastaan.

Oli niin tai näin kulutussektorin osakkeille Black Friday on vuoden tärkeimpiä myyntipäiviä ellei tärkein. Listasimme kotimaisia ja ulkomaisia yhtiöitä, joille Black Fridaylla on merkitystä.

Osakkeet Suomesta

Kulutussektorin osakkeita voi etsiä Osaketyökalullamme. Hakukenttään voi kirjoittaa suoraan yhtiön nimen, kuten “tokmanni” tai sitten käyttäjä voi klikata “lisää hakuvaihtoehtoja” ja valita haluamansa sektorin. Harkinnanvaraisen kulutuksen yhtiöt ovat tyypllisisesti syklisiä ja päivittäiskulutussektorin yhtiöt defensiivisempiä.

Vahvimmin Black Fridayta markkinoivat Verkkokauppa.com ja Tokmanni. Myös Stockmann markkinoi mustan perjantain tarjouksia. Kulutussektorin osakkeista Marimekon verkkosivuilla Black Friday ei ole vahvasti esille, mikä lienee kestävän kulutuksen yhtiölle strateginen päätös.

Pisteytyksemme perusteella Verkkokauppa.com ja Tokmanni ovat vahvimmat. Stockmann on selvästi heikoin. Tokmannin lyhyen tähtäimen tulostrendi ja osakkeen kurssimomentti ovat parhaimmat.

Tutki lisää kotimaisia kulutussektoreiden osakkeita Osaketyökalullamme.

Kansainväliset osakkeet

Yhdysvalloissa iso osa Black Fridayn myynnistä tapahtuu verkossa. Verkossa vahvoja kulutussektorin yhtiöitä ovat esimerkiksi Amazon, Home Depot, Walmart ja Target. Näitä osakkeita sijoittaja voi tutkia kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalullamme.

Näistä Walmart saa työkalussamme parhaat kokonaispisteet, mutta Home Depot ja Target ovat vain muutaman pisteen päässä. Amazon saa nelikon heikoimmat pisteet, mikä johtuu joukon heikoimmasta kurssimomentista, korkeista arvostusluvuista ja heikoista osinkopisteistä. Amazonin menestys on koko historian perustunut vahvaan kasvuun ja kaiken disruptointiin. Yhtiö ei ole osingonmaksaja, vaan investoija. Yhtiöllä on jälleen menossa investointivaihe, mikä on heikentänyt kannattavuutta. Muut toimijat, Walmart etunenässä, ovat myös pystyneet vastaaman Amazonin kilpailuun. Nämä ovat vaikuttaneet Amazonin kurssikehitykseen (momentti) negatiivisesti.

Amazon on kuitenkin globaalin verkkokaupan valtias, vahva pilviyhtiö sekä mukana suoratoistopalvelukisassa. Sijoittajan kannattaa seurata osakkeen momentin kehittymistä ja hypätä mukaan junaan, kun momentti kääntyy jälleen osaketta suosivaksi.

Osaketyökalut kuuluvat sijoittaja.fi:n jäsenyyteen

Suomalaisten osakkeiden Osaketyökalu sisältää 113 yhtiötä ja kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalu S&P 500 ja Nasdaq 100 -yhtiöt Yhdysvalloista sekä STOXX Europe 600 -yhtiöt Euroopasta. Osaketyökalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen.

Tutustu Sijoittaja.fi-jäsenyyteen
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy