Lokakuu oli osakemarkkinoilla parempi kuin pelättiin

mallisalkku

Vuosi sitten osakkeet teurastettiin lokakuussa. Samaa pelättiin tänä vuonna, mutta osakkeet menestyivätkin hyvin. Mallisalkuistamme Suomi Fundamentti tuotti parhaiten.

ETF mallisalkut

Markkinatilanteeseen soveltuva salkku

Syyskuussa alkanut hyvä osakemarkkinoiden vire jatkui lokakuussa. Osakesijoitukset voittivat korkosijoitukset selvästi. Ennakkoon lokakuuta pelättiin, sillä vuosi sitten markkinat rytisivät lokakuussa.

Markkinatilanne on syksyn aikana rauhoittunut. Kauppasotaan uskotaan saavan ratkaisu ja keskuspankit elvyttävät. Fed leikkasi jo kolmannen kerran ohjauskorkoa lokakuun aikana. Globaali teollisuus on lamassa, mutta kulutuskysyntä ylläpitää kasvua. Teollisuuslama on seurausta kauppasodasta, joten tilanne paranee, jos kauppasopu syntyy.

Katso kaikki mallisalkkumme yhdestä paikasta.

Tutustu mallisalkkuihin!

Suomi Fundamentti tuottanut pitkässä juoksussa erinomaisesti – salkkuvaihtoehdoista riskisin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Suomi Fundamentti nousi lokakuussa 2,4 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi nousi 0,8 %. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut 27,3 % ja vertailuindeksi 16,1 %.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi.

Passiivinen Kulupihtari – edullinen ETF-salkku

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme laski lokakuussa 0,5 %. Vertailurahastot nousivat 0,5 %. Vuoden alusta Passiivinen Kulupihtari on tuottanut 15,5 % ja vertailurahastot 13,2 %. Euroopan, kehittyvien markkinoiden ja Japanin osakemarkkinoille sijoittavat ETF:t tuottivat parhaiten. USA:n osakemarkkinat nousivat lokakuussa, mutta USA:n osakemarkkinoille sijoittava ETF laski hieman. Tämä johtui USD:n 3 %:n heikentymisestä euroon nähden.

Heikoiten tuottivat matalariskisemmät korkosijoitukset, kuten valtionlainoihin ja yrityslainoihin sijoittavat ETF:t.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi reilusti yli 40 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-salkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku pysyi lokakuussa samalla tasolla. Samoin maailman osakkeista ja korkoindekseistä muodostettu vertailuindeksi. Vuoden alusta Strategiamestari on tuottanut 15,3 %, vertailuindeksi 16,6 % ja vertailurahastot 13,2%.

Parhaiten ja heikoiten tuottaneet sijoituskohteet

Lokakuussa parhaiten mallisalkussa tuottivat megatrendeihin, kuten demografisesta muutoksesta hyötyviin osakkeisiin ja teknologiaosakkeisiin sijoittavat ETF:t. Myös raaka-aine-ETF tuotti hyvin.

Heikoiten Strategiamestari-salkussa tuottivat korkosijoitukset.

Kaikki mallisalkun sijoitukset on tehty ETF:illä. Katso mallisalkun strategia-ETF:t eri omaisuusluokkiin Mallisalkut-osiosta.

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä -mallisalkku – 4 %:n tuottoa tavoitteleva korkosalkku

Korkotuoton Metsästäjä laski lokakuussa 0,4 % ja vertailuindeksi 0,3 %. Vuoden alusta Korkotuoton Metsästäjä on noussut 7,4 % ja vertailuindeksi 8,4 % Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa kaikissa markkinatilanteissa.

Kaikkien mallisalkkujen ja vertailuindeksien tuottojen laskemisessa on käytetty kokonaistuottoindeksejä.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Tarjolla on kolme laajasti hajauttavaa ETF-salkkua sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

KATSO MALLISALKKUMME!

Fellow Finance -salkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Se on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku on tuottanut noin 8,3 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Lisätuottoa Fellow Finance sijoituksista!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy