Sijoittajat ostavat nyt USA-osakkeita. Kolme vinkkiä, miten sijoittaa USA:han helposti.

USA-osakkeet ovat nyt sijoittajien suosiossa. Kerromme kolme tapaa sijoittaa USA:han helposti.

Julkaistu: 19.08.2019 Kirjoittaja:

ETF osakkeet sijoitusideat USA

USA sijoittajien suosiossa

Rahavirrat USA:laisiin osake-ETF:iin ovat kuluvana vuotena olleet monikymmenkertaiset verrattuna muuhun maailmaan. Yhdysvaltojen talous kasvaa muita länsimaita nopeammin ja sieltä tulevat maailman parhaat yritykset.

Näistä syistä sijoittajat luottavat USA:laisiin osakkeisiin. Kerromme kolme vinkkiä, miten sijoittaa USA:han helposti.

1 Suositut ETF:t

ETF (Exchange Traded Fund) on pörssinoteerattu rahasto. ETF:n voi ostaa ja myydä pörssissä samalla tavalla kuin osakkeen. ETF:t ovat nousseet ammattisijoittajien suosituimmaksi sijoitusmuodoksi niiden alhaisten kulujen ja monipuolisen valikoiman vuoksi.

Jos haluat oppia lisää ETF:istä, voit ladata tästä ilmaisen ETF-oppaan.

Yhdysvaltoihin sijoittavia ETF:iä on tuhansia. Sopivan ETF:n voi kuitenkin löytää helposti oikealla työkalulla ja näiden niksien avulla.

 1. Voit ostaa USA:laisia osakkeita laajasti sijoittavan indeksin mukaan, tietyllä teemalla, toimialan osakkeisiin jne. Mieti mitä haluat?
 2. Muista seuraavaksi rajata pois kaikki muihin omaisuusluokkiin sijoittavat ETF:t pois
 3. Valitse sinulle sopivimmat tehokkaat ETF:t ja tutustu ETF:iin niiden kotisivuilla.

Vaihtoehtoja

S&P 500 -indeksi on seuratuin USA:n osakemarkkinoita seuraava osakeindeksi. Se koostuu 500 markkina-arvoltaan suurimmasta ja vaihdetuimmasta yhdysvaltalaisesta osakkeesta. Mukana ovat kaikki tunnetuimmat osakkeet, kuten Apple, Amazon, Google, Microsoft, Facebook, Johngon & Johnson, Walmart jne..

S&P 500 -indeksiin löytyy kymmeniä ETF:iä. ETF-työkalumme pisteyttää ETF:t tehokkuuden perusteella. Pisteissä huomioidaan hallinnointikustannus, tuottoero indeksiin, likviditeetti, osingonjako ja valuutta. Mitä tehokkaampi ETF on, sitä parempi sijoitustuote on suomalaisen sijoittajan näkökulmasta.

Alla on kolme S&P 500 -indeksiin sijoittavaa ETF:ää, jotka ovat tehokkaita, eivät jaa osinkoa, kaupankäyntivaluutta on euro ja joille löytyy Saksa-listaus. Saksa-listauksen tunnistaa tickerin perässä olevasta .DE -tunnuksesta ja tieto on ETF-työkalussa.

*Klikkaa kuvaa suuremmaksi

2 Tunnetut teemat

Kaikki sijoittajat eivät halua sijoittaa markkinaindeksin mukaisesti. Osa sijoittajista etsii mieluummin kohteita, jotka sopivat paremmin omaan sijoitusstrategiaan. Toiset haluavat taktista näkemystä esimerkiksi tietyllä teemalla tai sektorisijoituksella.

Tunnettuja sijoitusteemoja ovat esimerkiksi laatuyhtiöihin, osinkoyhtiöihin ja kasvuyhtiöihin sijoittaminen. Tässä markkinatilanteessa suosittuja sektoreita ovat teknologiayhtiöt, viestintäsektori, terveydenhuolto ja päivittäiskulutussektori. Myös megatrendit on suosittu sijoitusteema.

ETF-työkalumme “Sijoitusideoita”-osiosta sijoittaja löytää valmiita listoja teemoittain. Osiossa ovat myös mallisalkkumme ETF:t.

Vaihtoehtoja

Alla on kaksi teemaa: USA:laiset laatuyhtiöt ja teknologiayhtiöt. Teknologiayhtiöihin sijoittava ETF löytyy Strategiamestari-mallisalkustamme. Laatuosakkeisiin sijoittava ETF vastaavasti Laatuyhtiöt-teeman alta. Molemmille ETF:ille löytyy jälleen Saksa-listaus, joten niihin sijoittaminen on helppoa.

*Klikkaa kuvaa suuremmaksi

3 Suorat osakesijoitukset

Kolmas tapa sijoittaa USA:han on sijoittaa suoraa yksittäisiin osakkeisiin. Tällöin sijoittajalla on vapaus rakentaa juuri omanlaisensa salkku ja hyödyntää omaa näkemystä osakevalinnoissa.

Osaketyökalustamme löytyvät kaikki S&P 500 ja Nasdaq 100 -indeksien osakkeet. Työkalu nopeuttaa sopivien osakkeiden etsimistä. Jälleen sijoittajan kannattaa hyödyntää toimiva teemoja. Osakkeita voi etsiä esimerkiksi sijoitustyylien tai sektoreiden mukaan.

 • Kirjoita hakusanaksi “Yhdysvallat”
 • Vertaile osakkeita pisteiden tai tunnuslukujen perusteella => Näin pisteytämme osakkeet
 • Voit myös tutkia tietyn sektorin osakkeita. Valitse “Lisää hakuvaihtoehtoja” ja haluamasi sektori, esimerkiksi Informaatioteknolgia
 • Voit myös suoraan klikata “Sijoitusideoita” ja tutkia, mitä yhdysvaltalaisosakkeita kunkin teeman alta löytyy.

Vaihtoehtoja

Tällä hetkellä toimivia teemoja ovat laatu- ja kasvuosakkeet. Teknologia- ja viestintäyhtiöt ovat myös olleet sijoittajien suosiossa. Alla olemme valinneet sektoriksi informaatioteknologia ja lajitelleet osakkeet “kasvupisteiden” perusteella.

*Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Suurimmat yritykset ovat suosituimpia

Tässä vastaavasti lista yhdysvaltalaisosakkeista järjesteltynä suuruusjärjestykseen markkina-arvon perusteella. Kärkiviisikko on tunnettuja amerikkalaisyhtiöitä. Huomionarvoista on se, että Amazon luokitellaan harkinnanvaraisen kulutuksen yhtiöksi ja Google sekä Facebook viestintäpalvelutyhtiöiksi.

*Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Sijoittajan työkalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n jäsenyyteen

ETF-työkalu, osaketyökalut, mallisalkut sekä muut sijoittajan työkalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen. Tee parempia sijoituspäätöksiä ja ole oma salkunhoitajasi.

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy