Vastuullinen sijoittaminen: ESG-pisteet Osaketyökalussa

Ympäristötekijät, sosiaalinen vastuu ja hyvä hallinnointitapa pisteytetään ESG-pisteiden avulla (Environmental, Social, Governance). ESG-pisteet löytyvät nyt kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalussa.

Julkaistu: 07.03.2019 Kirjoittaja:

eettinen sijoittaminen ETF osaketyökalu sijoitusideat vastuullinen sijoittaminen

ESG-pisteet ja vastuullinen sijoittaminen

Vastuullinen sijoittaminen tarkoittaa, että pyritään parantamaan salkun tuotto- ja riskiprofiilia huomioimalla ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan vaikuttavat asiat sijoituskohteiden valinnassa. Ympäristötekijät, sosiaalinen vastuu ja hyvä hallinnointitapa pisteytetään ESG-pisteiden avulla (Environmental, Social, Governance). ESG-pisteet perustuvat yhtiön omaan raportointiin, jota useat yhtiöt tekevät nykyisin jo erittäin kattavasti. Raportit löytyvät yhtiöiden sivuilta, mutta ne eivät aina ole helposti sijoittajan löydettävissä ja vertailtavissa. 

ESG-pisteet eivät yksinään riitä vastuullisuuden mittariksi. Niiden avulla voi kuitenkin löytää listan vastuullisia yhtiöitä sijoituspäätöksen tueksi. Kun pisteiden lisäksi lisäksi huomioi osakevalinnassa oman arvomaailman, voi rakentaa aidosti eettisen sijoitussalkun. Lue lisää artikkelista: Vastuullinen sijoittaminen – miten löydän sijoituskohteet?

ESG-pisteet kansainvälisten osakkeiden työkalusta

ESG-pisteet on kerätty useasta eri lähteestä ja pyritty saamaan vertailukelpoiseksi. Asteikko on 1–100, jossa 100 on paras.

  • Osaketyökalussa on ulkomaisista osakkeista mukana Euroopan ja Yhdysvaltojen suurimmat osakkeet (STOXX Europe 600-, S&P 500- ja Nasdaq 100 -indeksit).
  • Vastuullisuuspisteet (ESG-pisteet) löytyvät Sijoittajan näkökulma -välilehden alta.
Osaketyökalussa ESG-pisteet löytyvät Sijoittajan näkökulma -välilehden alta.

Osake- ja ETF-työkalusta löytyvät valmiit listat eettiselle sijoittajalle

Osaketyökalussa ja ETF-työkalussa on valmiit listat eettiselle sijoittajalle. Valmiit listat löytyvät “Sijoitusideoita”-välilehdeltä.

  • Osaketyökalussa listan nimi on kestävän kehityksen yhtiöt.
  • Listan yhtiöt on valittu sen mukaan, kuinka hyvin yhtiöt täyttävät ympäristö-, yhteiskuntavastuu- ja hallintokriteereitä.
  • ESG-kriteerit täyttävistä yrityksistä on valittu työkalun parhaimmat kokonaispisteet keränneet yritykset.
Valmiita sijoitusideoita löytyy Sijoitusideoita välilehden alta osake- ja ETF-työkaluista.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy