Osallistu osakeantiin!

Pistimme Strategiamestari-mallisalkkumme uusiksi

mallisalkku

Strategiamestari on ETF-mallisalkku. Vaihdoimme salkun sisällön vastaamaan uutta allokaationäkemystä ja Mifid 2 -säädöksen aiheuttamia rajoituksia.

Julkaistu: 24.01.2018 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut sijoitusideat Sijoitusteemat 2018 Strategiamestari

ETF-mallisalkku Strategiamestari

  • Soveltuu valistuneen tuottohakuisen strategiasijoittajan ydinsalkuksi
  • Riski on hieman perinteistä 50/50 yhdistelmä- ja varainhoitorahastoa korkeampi
  • Sijoittaa laajasti eri omaisuusluokkiin ja sijoitustyyleihin
  • Hyödyntää sijoitustutkimuksen löydöksiä sijoittamalla parhaisiin strategia-ETF:iin

Tutustu ETF-työkaluun!

Strategiamestari on perustamisestaan lähtien voittanut vertailuindeksinsä. Vuoden 2016 puolivälistä lähtien tuotto on ollut vertailuindeksiä heikompaa.  Vuonna 2017 mallisalkkumme tuotti 4,9 % ja vertailuindeksi 6,4 %.

Salkkumuutokset

Muutamme nyt Strategiamestarin sisällön vastamaan paremmin nykyistä markkinaympäristöä ja tuoretta allokaationäkemystämme. Tavoitteena on palauttaa Strategiamestarin tuotto takaisin vertailuindeksiä paremmaksi.

Uusi Strategiamestari pitää sisällään 15 ETF-rahastoa. Uudessa mallisalkussa osakkeiden paino on 50 %, korkojen 30 % ja muiden omaisuusluokkien 20 %. Osakkeissa painotamme kehittyviä markkinoita suhteessa länsimarkkinoihin. Salkku sisältää myös kaksi megatrendeistä hyötyvää temaattista ETF-rahastoa.

Mallisalkku ei sisällä lainkaan länsimaiden valtionlainoja. Olemme rakentaneet salkun hajautuksen käyttäen muita erittäin matalariskisiä korkoihin sijoittavia ETF-rahastoja, jotka eivät ole erityisen altiita korkojen nousulle.

Muutamme ETF-mallisalkkumme vastaamaan myös Finanssivalvonnan uutta Mifid 2 -linjausta, jonka mukaan yksityissijoittajat eivät saa ostaa USA:han listattuja ETF:iä. Kaikki ETF-mallisalkkumme ETF:t ovat jatkossa Eurooppaan listattuja ETF:iä.

Strategiamestari ETF-mallisalkun sisältö

Tämä osio on tarkoitettu jäsenillemme.

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy