Osallistu osakeantiin!

Parhaat megatrendeihin sijoittavat ETF:t

Megatrendi-sijoittaminen on tuottava ja suosittu sijoitusstrategia. Mikä on megatrendi ja miksi siihen kannattaa sijoittaa? Esittelemme parhaat megatrendi-ETF:t, joiden avulla sijoittaminen on helppoa.

Julkaistu: 05.01.2018 Kirjoittaja:

ETF Globaalit megatrendit megatrendit

Megatrendit tarjoavat mielenkiintoisia sijoitusmahdollisuuksia, mutta usein näiden onnistunut analyysi on haastavaa. Tässä artikkelissa esittelemme mielestämme markkinoiden mielenkiintoisimpia megatrendi-ETF:iä ja jäsenille suunnatussa analyysissa analysoimme niiden tuottomahdollisuuksia eri näkökulmasta.

Miksi megatrendeihin kannattaa sijoittaa?

Megatrendillä tarkoitetaan pitkäkestoista isoa rakenteellista muutosta, joka vaikuttaa yhteiskuntarakenteisiin, muuttaa kuluttajakäyttäytymistä ja yritysten valtasuhteita.

Havaittuja megatrendejä ovat:

  • Kaupungistuminen
  • Muutokset väestön ikärakenteessa
  • Innovaativiset teknologiat, kuten robotiikka ja automaatio sekä digitalisaatio
  • Luonnonvarojen väheneminen.

Maailmassa on koettu isoja muutoksia aiemminkin. Maatalouden kehitys, teollistuminen, internet. Nämä kaikki ovat muuttaneet kuluttajien ja yritysten elämää. Sijoittajan näkökulmasta tärkein on se, että yhtiöt, jotka ovat pystyneet hyödyntämään megatrendit, ovat kasvaneet suuriksi ja yhtiöt, jotka ovat haranneet muutosta vastaan, ovat kutistuneet pieniksi tai hävinneet maailman kartalta.

Megatrendisijoittaja sijoittaa yhtiöihin, joiden liikevaihto, tulos ja siten myös markkina-arvo ovat merkittävästi nykyistä korkeampia 5-10 vuoden kuluttua. Toinen hyöty on se, että megatrendisijoittaja välttää negatrendisijoittamisen eli sijoittamisen yhtiöihin, joiden tuotteiden ja palveluiden kysyntä laskee.

Käynnissä olevan muutoksen voi visualisoida tarkastelemalla S&P 500 -indeksin 10 suurimman yrityksen listaa nyt ja kaksikymmentä vuotta sitten. USA:n TOP5-osakkeet ovat yhden megatrendin, digitalisaation, kärkiyhtiöitä maailmassa.

S&P 500 -indeksin 10 suurimman yrityksen listaa nyt ja kaksikymmentä vuotta sitten.

Miten megatrendeihin voi sijoittaa?

Megatrendeistä ja niiden vaikutuksista on paljon tutkimusraportteja ja analyyseja. Sijoittajan kannalta olennaista on löytää sijoituskohteet, jotka hyötyvät megatrendeistä. Tässä artikkelissa olemme esitelleet tapoja löytää digitalisaatiosta hyötyvät osakkeet.

Osakkeita poimiessa sijoittajan haasteena on se, että monet pörssiyritykset kertovat strategiassaan hyötyvänsä jostakin megatrendistä. Sijoittajan tehtäväksi jää arvioida yhtiön kilpailuasema ja megatrendin todellinen vaikutus yhtiön kilpailuasemaan.

Esimerkiksi KONE hyötyy kaupungistumisesta. Yhtiön liikevaihto kasvoikin vuodesta 2011 vuoteen 2015 yli 65 %:ia. Kasvu tuli kehittyviltä markkinoilta, erityisesti Kiinasta. Vastaavasti vuosina 2015-2017 kasvu oli vain 3 %. Megatrendi ei ole kadonnut mihikään, mutta rakentamisvauhti Kiinassa on vetänyt happea.

ETF:t megatrendisijoittajan avuksi

Megatrendeistä kiinnostuneelle sijoittajalle on tarjolla paljon mielenkiintoisia ETF-rahastoja. Megatrendi-ETF:ien hyödyt:

  • Taustalla valistunut strategia osakkeiden valintaan
  • Yhdellä sijoituksella hajautus useaan megatrendiosakkeeseen
  • Läpinäkyvä ja hyvä likviditeetti (ETF on helppo ostaa ja myydä)
  • Matalat kustannukset verrattuna perinteisiin rahastoihin.

Haasteena parhaissa megatrendiosakkeissa ja siten niitä omistavissa ETF:issä on, että arvostuskertoimet nousevat usein korkeiksi.

Parhaat megatrendi-ETF:t

Alla olevassa taulukossa on analyysimme kohteena olevat megatrendi-ETF:t. Yksityissijoittajan kannalta harmillista on, että osa ETF:istä on Yhdysvaltoihin listattu. Finanssivalvonnan Mifid 2 -linjauksen mukaan näitä eivät yksityissijoittajat saa enää ostaa. Ammattimaiset (yksityissijoittaja, jonka mm. sijoitusvarallisuus on yli 500 000 euroa) ja instituutiosijoittat saavat kuitenkin sijoittaa kyseisiin ETF:iin. Onneksi osaan ETF:istä löytyy myös eurooppalaisia versioita, joita voi hakea ETF-työkalullamme. Esimerkiksi kyberturvallisuuteen ja robotiikkaan löytyvät hyvät eurooppalaiset ETF:t.

megatrendi etf

Sijoittaja.fi:n jäsenille analyysi

Sijoittaja.fi:n jäsenet voivat ladata analyysimme parhaista megatrendi-ETF:istä. Mikäli et ole maksava jäsen, voit liittyä jäseneksi tästä.

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Löydä sijoitustyyliisi sopivat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 3 000 ETF:ää. ETF-työkalu pisteyttää ETF:t ja lajittelee ne tehokkuuden perusteella. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja. 

Aloita ETF-työkalun käyttö - tutustu jäsenyyteen!


Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy