Osaketyökalun TOP Suomi-osakkeet ja tuottokehitys

Osaketyökalun TOP-osakkeet voittivat indeksin. Parhaiten nousi Raute.

Henri Heikinheimo
Henri Heikinheimo

Osaketyökalun TOP-osakkeet voittivat indeksin. Parhaiten nousi Raute.

TOP-osakkeiden ja indeksien tuotot 1.1.2018 – 15.1.2018

  • TOP 5-osakkeet +6,3%
  • TOP 10-osakkeet +5,0 %
  • TOP 15-osakkeet +4,8%
  • HEX 25-indeksi +2,7 %

TOP-listoilla kovin nousija oli Raute joka nousi 20,0 %. Suurten yhtiöiden HEX 25 -indeksi nousi 2,7 %.

Osaketyökalun TOP Suomi-osakkeet

Osaketyökalun Suomi-osakkeiden kärjestä löytyvät Atria (74 pistettä), CapMan Oyj (73 pistettä) ja Sampo (72 pistettä).

Atrian liikevaihto kolmannella kvartaalilla oli 360,8 M€ (analyytikoiden ennuste 360,5 M€) ja oikaistu liikevoitto 16,2 M€ (ennuste 16,5 M€). Atrian tulos on parantunut viime vuodesta. Tuottavuuskehitys on ollut kaikilla liiketoiminta-alueilla hyvä ja pitkälti selittää tulosparannuksen. Tuloskehitys Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa on ollut suotuisa – Venäjän ja Baltian tulokset ovat olleet kolmannella vuosineljänneksellä jopa rohkaisevan vahvoja. Skandinavian liiketoiminnassa vuosi 2017 on ollut vaikea. Skandinaviassa tulosheikennykseen vaikuttivat raaka-aineiden hintojen nousu jyrkästi alkuvuoden aikana sekä siipikarjaliiketoiminnan käynnistämiseen liittyvät kustannusnousut tuotannossa ja markkinoinnissa. Konsernin liikevoitto vuonna 2016 oli 31,8 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 liikevoiton ennustetaan olevan parempi kuin vuonna 2016. Vuoden 2017 liikevaihdon arvioidaan kasvavan.

  • Sijoittaja.fi:n kokonaispisteet 74
  • Erinomaiset pisteet osinko- ja tulosarvostuksesta
  • P/E-luku 12 kk ennustetulla tuloksella on 10,0 ja osinkotuotto-% on 3,7

Capmanin liikevaihto oli 9,4 M€ (ennuste 6,4 M€) ja oikaistu liikevoitto 5,1 M€ (ennuste 2,1 M€). Kolmannen kvartaalin ennusteita parempi liikevaihto ja tulos syntyi käytännössä kokonaan 3,1 M€:n voitonjako-osuustuotoista. Katsauskauden jälkeen CapMan lanseerasi ensimmäisen avoimen kiinteistörahaston, Nordic Property Income Fundin. Markkinatilanne on suotuisa ja lokakuussa Buyout-rahastosta myytiin Oral Hammalääkärit sveitsiläiselle suunterveydenhoidon konsernille Colosseum Dental Groupille. Kasvulanseerauksilla ei vielä ollut vaikutusta alkuvuoden tuottoihin, mutta ne tulevat lisäämään palkkiotuottoja ensi vuodesta alkaen.

  • Sijoittaja.fi:n kokonaispisteet 73
  • Täydet pisteet tulosmomentista ja matalasta riskistä
  • P/E-luku 12 kk ennustetulla tuloksella on 11,9 ja osinkotuotto-% on 5,0

Sampo  jatkoi vakaata menoa kolmannella kvartaalilla. Liiketoiminnan tulot olivat 1 279 M€ (ennuste 1 108 M€). Liikevoitto ilman Topdanmarkin 706 M€ käyvän arvon muutosta oli 475 M€. (ennuste 447 M€). Vuoden takaiseen verrattuna vakuutusmaksutulo kasvoi 60 M€, sijoitustoiminnan nettotuotot laskivat 128 M€ ja vakuutus- ja sijoitussopimusvelkojen muutos oli +82 M€:a parempi. Nordean tulos laski hieman, mutta tämän kompensoi Mandatumin parantunut tulos. Muissa tuloslaskelman erissä ei ollut merkittävää muutosta. Osakekohtainen substanssi oli syyskuun lopussa 26,84 euroa.

  • Sijoittaja.fi:n kokonaispisteet 72
  • Täydet 10 pistettä laadusta, kokonaisriskistä ja osinkoarvostuksesta
  • P/E-luku 12 kk ennustetulla tuloksella on 15,7 ja osinkotuotto-% on 5,0

Löydä sijoitustyyliisi sopivat osakkeet!

Olemme rakentaneet Osaketyökalun siten, että käyttäjä löytää eri sijoitustyylien osakkeet, kuten laatuyhtiöt ja osinkoyhtiöt helposti. Työkalusta löytyvät myös sijoittajan tärkeimmät arvostusluvut.

Edellinen TOP 10 -lista ja osakkeiden tuotot

Edellinen TOP 10-lista (per 1.1.2018) ja TOP-osakkeiden tuotto ajalla 1.1.-15.1.2018. Katso Osaketyökalusta nykyinen kärki ja osakkeiden pisteytys.

Pitkässä juoksussa TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-osakkeiden hyväksi on syntynyt merkittävästi. 

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet hyvin (+147,2 % / +112,9 % / +116,8 %) ja indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 53,7 %, keskisuuret 76,1 % ja pienet 77,9 %.

Tuotot TOP-osakkeille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osaketyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osaketyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Jäsenenä pääset katsomaan Osaketyökalusta kaikkien osakkeiden pisteytykset ja tämän hetken kärkiosakkeet.

Sinua voisi kiinnostaa
Tuloskausi käynnistyy – katso tulosennusteet Osaketyökalusta
Osaketyökaluihin uusia osakkeita
Sijoittaja: varaudu osakemarkkinoiden korjausliikkeeseen!
Sijoittaja360
Sijoittajan valinnat