Sijoittaja. Unohda Trump! Tämän indikaattorin kehitys on paljon huolestuttavampaa.

Trumpin syytä tai seurausta, mutta USA:n talouskehitys jarruttaa. Se langettaa varjon osakemarkkinoille, jotka muuten vaikuttavat edelleen houkuttelevalta.

Julkaistu: 08.06.2017 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet riski-indikaattori

Tänään vietetään Supertorstaita, jota avattu tarkemmin tässä Kauppalehden artikkelissa. Trump on jälleen huomion keskipisteessä, kun erotettu entinen FBI:n johtaja on senaatin kuulemisessa. Kuulemista seurataan Yhdysvalloissa kuin Super Bowlia.

Sijoittajan kannattaa kuitenkin huomioida USA:n heikko talouskehitys. USA:n toteutuneet talousluvut ovat olleet selvästi ennusteita heikommat. Tätä kehitystä kuvaava indikaattori on merkittävästi negatiivinen. Tilanne voi kärjistyä, mikäli markkinoilla herää epäilys, että Fed luulee taloustilanteen olevan parempi ja pitää kiinni markkinoiden odotuksia kireämmästä koronnostopolitiikasta.

Euroopassa ja kehittyvillä markkinoilla tilanne on parempi. Tämä näkyy myös sijoittajien rahavirroissa. Näiden markkinoiden osakkeet eivät kuitenkaan ole suojassa, jos sijoittajat päättävät kääntää selkänsä USA:n osakkeille ja markkinat kääntyvät sieltä laskuun. Lue lisää:Tutustu osakeantiin


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy