Näillä ETF:illä sijoitat ympäristöystävällisesti

Ilmastonmuutos on todellisuutta. Valitsimme kolme ympäristöystävällistä ETF:ää, joihin sijoittamalla voit edistää kestävää kehitystä.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Ilmastonmuutos on todellisuutta. Valitsimme kolme ympäristöystävällistä ETF:ää, joihin sijoittamalla voit edistää kestävää kehitystä.

Ilmasto on muuttunut keskimääräisesti lämpimämmäksi. Arktisten alueiden jäiden sulaminen, merivesien nouseminen ja hirmumyrskyjen voimakkuuksien lisääntyminen ovat alkusoittoa tulevaisuuden humanitaarisista haasteista. Tutkijoiden keskuudessa vallitsee konsensus siitä, että ilmastokaasut kuten esimerkiksi hiilidioksidi, metaani ja ehkä hieman yllättäen vesihöyry ovat vaikuttaneet ilmastonmuutokseen kiihdyttävästi.

Ympäristöasiat puhuttavat laajasti. Tavallinen kuluttaja voi kierrättämisen ohella äänestää lompakollaan ostamalla kaupasta ympäristöystävällisiä tuotteita. Sama pätee myös sijoittajaan, joka voi käyttää omaa ääntänsä myös pörssissä.

ETF:iä, joilla voit tukea ympäristöystävällisiä tekoja

ETF-työkalustamme löytyy Sijoitusideoita-välilehden takaa tiettyjä teemoja noudattavien ETF-rahastojen listoja. Yksi lista on ”eettinen sijoittaminen”, jonka alta löytyy mm. puhtaaseen energiaan ja matalan hiilijalanjäljen yhtiöihin sijoittavia ETF-rahastoja.

Listasimme kolme ympäristöystävällistä, puhtaaseen energiaan sijoittavia ETF:iä. Sijoittamalla kyseisiin yrityksiin ETF:ien kautta, voit edistää kestävien ratkaisujen kehittämistä ja tuotantoa. Huomaa, että puhdas energia on jossain määrin vaikeasti määriteltävä aihe. Onko esimerkiksi ydinvoima puhdasta energiaa, vaikka sen tuottaminen ei suoraan tuota haitallisia ilmastokaasuja?

Tutustu ETF-työkaluun!
Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Löydä tehokkaimmat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta!

ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 2 500 ETF:ää. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja.

Tutustu ETF-työkaluun!

Alkuperäinen teksti on julkaistu Sijoittaja.fi:ssä 22.5.2019.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi Bitcoiniin hajauttaminen kannattaa?
Vastuullinen sijoittaminen – miten löydän sijoituskohteet?
Kansainvälinen markkina, etf
Maailman tärkeimmät indeksit ja niihin sopivat ETF:t
Sijoittajan valinnat