Osallistu osakeantiin!

Näillä ETF:illä sijoitat ympäristöystävällisesti

Ilmastonmuutos on todellisuutta. Valitsimme kolme ympäristöystävällistä ETF:ää, joihin sijoittamalla voit edistää kestävää kehitystä.

Julkaistu: 22.06.2021 Kirjoittaja:

eettinen sijoittaminen ETF kestävä kehitys sijoitusideat vastuullinen sijoittaminen

Ilmasto on muuttunut keskimääräisesti lämpimämmäksi. Arktisten alueiden jäiden sulaminen, merivesien nouseminen ja hirmumyrskyjen voimakkuuksien lisääntyminen ovat alkusoittoa tulevaisuuden humanitaarisista haasteista. Tutkijoiden keskuudessa vallitsee konsensus siitä, että ilmastokaasut kuten esimerkiksi hiilidioksidi, metaani ja ehkä hieman yllättäen vesihöyry ovat vaikuttaneet ilmastonmuutokseen kiihdyttävästi.

Ympäristöasiat puhuttavat laajasti. Tavallinen kuluttaja voi kierrättämisen ohella äänestää lompakollaan ostamalla kaupasta ympäristöystävällisiä tuotteita. Sama pätee myös sijoittajaan, joka voi käyttää omaa ääntänsä myös pörssissä.

ETF:iä, joilla voit tukea ympäristöystävällisiä tekoja

ETF-työkalustamme löytyy Sijoitusideoita-välilehden takaa tiettyjä teemoja noudattavien ETF-rahastojen listoja. Yksi lista on ”eettinen sijoittaminen”, jonka alta löytyy mm. puhtaaseen energiaan ja matalan hiilijalanjäljen yhtiöihin sijoittavia ETF-rahastoja.

Listasimme kolme ympäristöystävällistä, puhtaaseen energiaan sijoittavia ETF:iä. Sijoittamalla kyseisiin yrityksiin ETF:ien kautta, voit edistää kestävien ratkaisujen kehittämistä ja tuotantoa. Huomaa, että puhdas energia on jossain määrin vaikeasti määriteltävä aihe. Onko esimerkiksi ydinvoima puhdasta energiaa, vaikka sen tuottaminen ei suoraan tuota haitallisia ilmastokaasuja?

Tutustu ETF-työkaluun!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Liity Sijoittaja.fi-jäseneksi ja saat lukuoikeuden koko sisältöön, Osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön sekä mallisalkut.

Aloita sijoittaminen uudella varmuudella
ja tiedolla – kokeile ilmaiseksi kahden viikon ajan!

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Löydä tehokkaimmat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta!

ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 2 500 ETF:ää. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja.

Tutustu ETF-työkaluun!

Alkuperäinen teksti on julkaistu Sijoittaja.fi:ssä 22.5.2019.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy