northcrypto

Punnan kurssi historiallisen alhaalla – Miten sijoittaja voi hyötyä?

Punnan kurssi on laskenut vuoden alusta 18,5 % suhteessa euroon. Huolimatta Brexitistä Iso-Britannian talous näyttäisi hyötyvän tästä.

Julkaistu: 14.10.2016 Kirjoittaja:

ETF ETF-valintatyökalu osakkeet sijoitusideat

Taloussanomat kertoi, että punnan kurssi on laskenut alimilleen 168 vuoteen. Suhteessa valuuttakoriin punta on ollut yhtä heikko edellisen kerran 1800-luvulla.

Vuoden 2016 alussa yhdellä punnalla sai 1,358 euroa. Tällä hetkellä punnalla saa 1,108 euroa.

Puntaeurokurssi

Lähde: Bloomberg.com

Brexit-äänestyksen jälkeen ekonomistit arvioivat Iso-Britannian ajautuvan taantumaan. Ekonomistit aliarvioivat punnan heikentymisen vaikutukset ja yliarvioivat äänestystuloksen vaikutukset talouteen. Talouden kehitystä ennakoiva ostopäällikköindeksi osoittaa Iso-Britannialle kiihtyvää kasvua. Lukema on selvästi korkeampi kuin muualla Euroopassa.

Iso-Britannia PMI

Miten sijoittaja voi hyötyä punnan heikentymisestä?

Punnan heikkenemisestä hyötyvät Britannian vientiyhtiöt ja talous yleisesti. Iso-Britannian osakkeiden kehitystä kuvaava FTSE 100 -indeksi on noussut 17 % Brexit-pohjilta.

ETF-työkalumme avulla sijoittaja voi helposti etsiä U.K. osakkeisiin sijoittavia ETF-rahastoja. Työkalustamme löytyy 40 Iso-Britannian osakemarkkinoilla sijoittavaa ETF:ää.

UK osakkeet

Työkalustamme löytyy esimerkiksi Lyxorin FTSE100 -indeksiin sijoittava euromääräinen ETF. Suurimmat sektorit: rahoitus 19,1 %, päivittäiskulutus 17,6 % ja energia 14,9 %.

Työkalusta löytyy myös eri strategioilla sijoittavia ETF:iä. Esimerkiksi dollarimääräinen SPDR:n ETF sijoittaa U.K. osakkeisiin, jotka täyttävät seuraavat kriteerit: laatu, arvo ja matalariski. Tämän ETF:n suurimmat sektorit ovat: päivittäiskulutus 20,2 %, rahoitus 15,6 % ja teollisuus 13,6 %.

Muista valuuttariski

Sijoittajan ongelmana on, jos rahastoa ei ole suojattu valuuttakurssin muutoksilta. Punnan edelleenheikkeneminen laskee ETF-rahaston arvoa euroissa. Jos uskoo, että punnan heikkeneminen suhteessa muihin valuuttoihin jatkuu, sijoittaja voi etsiä valuuttakurssisuojattuja ETF-rahastoja.

Lue tästä ETF-poimintamme valuuttakurssisuojatusta ETF:stä.

Työkalustamme löytyy dollarimääräisiä rahastoja, jotka on suojattu punnan kurssimuutoksilta. Tällöin euroilla sijoittavan tuottoon ei vaikuta punnan muutokset. Sijoittajan tuotto on tällöin U.K. osakkeiden tuotto vähennettynä rahaston kuluilla. Dollaririski jää sijoittajan kannettavaksi. Sijoittaja hyötyy, mikäli dollari vahvistuu suhteessa euroon ja häviää, mikäli dollari heikkenee.

Hedged

Riskinä U.K. osakkeisiin sijoittavalla on Brexitin täytäntöönpano ja sen vaikutukset Britannian talouteen. Lue tästä kaikki Brexit-artikkelit.northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy