Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

Piensijoittajalle uusia kädenojennuksia

Säästäminen

Myös Nordea on lähtenyt mukaan hintakilpailuun, joka hyödyttää ensisijaisesti piensijoittajaa. Kustannustietoinen piensijoittaja voi hurrata tämän hetkisestä trendistä ja tuottojen kasvamisesta kulutietoisuudella.

Julkaistu: 19.08.2016 Kirjoittaja:

säästä kuluissa

Sijoittaja voi säästää merkittävän summan kuukaudessa valitsemalla itselleen sopivimman arvopaperivälittäjän

Sopivaa välittäjää valittaessa on otettava huomioon salkun koko, keskimääräinen kaupankäyntitiheys, kauppojen keskimääräinen koko sekä mahdolliset keskittämisestä tulevat edut. Esimerkiksi 20 000 euron salkulle edullisimman ja kalleimman välittäjän välillä on eroa kymmeniä euroja. Vuodessa kustannussäästöä tulee satasia.

Arvopaperi vertasi välittäjien kaupankäyntipalkkioita ja uutisoi 0-välityspalkkion rahastoista tunnetun Nordnetin jääneen vertailussa Nordean taakse verrattaessa kaupankäyntipalkkioita 500 eur kertasijoitukselle.

Arvopaperin vertailu on suppea, eikä se huomioi sitä, että esimerkiksi Nordnetin palkkio riippuu siitä, montako kauppaa asiakas tekee kuukaudessa. Nordnet palkitsee aktiivisia kaupankäyjiä alemmilla hinnoilla. Tästä huolimatta Nordean avaus on ilouutinen piensijoittajalle ja hinnat ovat erittäin kilpailukykyiset. Nordean hinnoittelussa kaupankäynnissä on 1 %:n hintakatto, mikä hyödyttää erityisesti pienillä summilla kauppaa käyviä. Esimerkiksi 100 euron kertasijoituksesta Nordea perii 1 euron, kun palkkio muilla välittäjillä on lähes 10-kertainen.

Markkinoilta löytyy valinnanvaraa sijoittajalle

Aikaisemmin OP kampanjoi yksityissijoittajille poistamalla kaupankäyntikulut Helsingin pörssiin listattujen kotimaisten yhtiöiden osakkeilta ja poistamalla merkintäpalkkion OPn Suomeen sijoittavista rahastoista.

Perinteisten kivijalkapankkien lisäksi uusia toimijoita on tullut sijoittajien vertailtavaksi. Esimerkiksi ETF-sijoittamiseen keskittyneen Degiron asiakkaat voivat sijoittaa yli 700 ETF:ään ilman kaupankäyntikuluja. Nordnet puolestaan tunnetaan kustannustehokkaana ratkaisuna aktiiviselle sijoittajalle, joka tarjoaa mm. ETF-kuukausisäästämistä ilman merkintäpalkkioita ja neljä täysin kulutonta superrahastoa.

Hinta ei ole kuitenkaan ainut tekijä, jota kannattaa tuijottaa. Välittäjien kaupankäyntialustat eroavat toisistaan. Toiset ovat kehittyneimpiä kuin toiset. Osa välittäjistä tarjoaa myös laajemman valikoiman sijoituskohteita, kuten ETF:iä ja ulkomaisia osakkeita.

Aiheesta lisää Sijoittaja.fi:ssä

 Kempowerin First North yleisöanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy