Harkitsetko eToroa osakevälittäjäksi? Lue tämä ensin.

eToro on maailman johtava sosiaalisen kaupankäynnin alusta, joka on tunnettu erityisesti alhaisista kaupankäyntikustannuksista. Oletko harkinnut eToroa osakevälittäjäksi, mutta et ole varma millaiselle sijoittajalle eToro sopii?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

eToro on maailman johtava sosiaalisen kaupankäynnin alusta, joka on tunnettu erityisesti alhaisista kaupankäyntikustannuksista. Oletko harkinnut eToroa osakevälittäjäksi, mutta et ole varma millaiselle sijoittajalle eToro sopii?

eToro sijoitusalustana

eToro on maailman johtava sosiaalisen kaupankäynnin alusta, joka tarjoaa laajan valikoiman työkaluja pääomamarkkinoille sijoittamiseen. eToron teknologinen osaaminen ja hinnoittelu ovat tehneet siitä suositun myös suomalaisten sijoittajien keskuudessa. eTorolla on maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää.

Millaiselle sijoittajalle eToro sopii?

eToro sopii osakevälittäjäksi sijoittajalle, jolla on kokemusta kotimaisten tai ulkomaisten osakkeiden ostamisesta. Alusta on erityisen houkutteleva sijoittajille, jotka arvostavat kansainvälisten osakkeiden ja ETF:ien ostamista ilman kuluja ja jotka haluavat hyödyntää alustan monipuolisia teknisiä ominaisuuksia.

eToron sosiaalinen sijoittaminen ja muiden käyttäjien sijoitusideat kiinnostavat monia sijoittajia. Salkkujen kopiointimahdollisuus on täysin uniikki ominaisuus, joka erottaa eToron muista kaupankäyntialustoista.

Myös Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitussalkut ovat kopioitavissa eTorossa.

Miksi sijoittajat ovat valinneet eToron?

 • Alhaiset kulut. Osakkeissa ja ETF:issä kaupankäynnistä ei peritä välityspalkkiota.
 • Mobiiliystävällisyys ja helppokäyttöisyys.
 • Sijoittamisen sosiaalisuus, olet osa 30 miljoonan sijoittajan yhteisöä.
 • Sijoittaja voi ostaa osakkeiden osia. Esimerkiksi yksi Nvidian osake maksaa 1000
  dollaria, mutta eTorossa Nvidiaa voi ostaa vaikka satasella.
 • Voit sijoittaa myös muihin omaisuusluokkiin.
 • Muiden sijoittajien salkkujen kopiointimahdollisuus.
 • Pysyt kartalla trendaavista osakkeista.
 • Muiden käyttäjien analyysit ja kommentit sijoituskohteista.
 • Voi myös harjoitella kansainvälistä sijoittamista rakentamalla virtuaalisen salkun.

Lue muiden sijoittajien kokemuksia eTorosta.

eToro ei ole paras osakevälittäjä aloittelijoille

Suosittelemme varovaisuutta jos sinulla ei ole kokemusta vielä sijoittamisesta ja eri sijoituskohteista.

Aloittelijoiden kannattaa aina ensin harjoitella osakkeiden ostamista eToron virtuaalisalkulla. Kun luot eToro-käyttäjätilin, sinulle luodaan demotili automaattisesti, jolla on 100 000 dollaria virtuaalirahaa. Sen avulla voit tutustua kaupankäyntiin ennen kuin riskeeraat oikeita rahojasi.

eTorossa sijoittaja voi ostaa osakkeita vivulla tai myydä lyhyeksi. Näissä aloittelijan kannattaa olla tarkkana, ettei ota riskiä, jota ei halua ottaa. Lisäksi vipuostot ja lyhyeksimyynti tapahtuvat CFD-kauppana. Suomessa CFD:eilla tehtyjä tappioita ei saa vähentää verotuksessa. Myös Suomi-osakkeet ovat CFD:eita eTorossa.

eTorosta ei saa verotukseen automaattista 9A-raporttia, toisin kuin suomalaista osakevälittäjiltä. Sijoittaja.fi on kehittänyt Excel-pohjan, joka helpottaa raportin tekoa verottajalle. Lue lisää eToron verotuksesta.

Mihin sijoituskohteisiin voi sijoittaa eTorossa?

eTorosta löytyvät osakkeet

eTorosta on mahdollista ostaa 18 eri pörssistä lähes 4900 osaketta. Aitoina osakkeina kaikki merkittävimmät ja suosituimmat osakkeet. Pohjoismaista löytyy 103 osaketta Oslon, Kööpenhaminan ja Tukholman pörsseistä.

eTorosta löytyy laaja valikoima ETF-rahastoja

eTorossa on nykyään yli 230 aitoa Eurooppa-listattua ETF:ää. Teimme kattavan listan ja vinkit miten eToroa voi käyttää ETF-sijoittamiseen. Uudet ETF-rahastot ovat pääasiassa BlackRockin iSharesin ETF:iä.

eTorossa voi ostaa tai shortata myös indeksejä. Indeksejä löytyy yhteensä 21. Valikoimassa ovat perinteisemmät indeksit eli S&P 500, Nasdaq ja muut suurimmat maaindeksit, mutta valikoimassa on eksoottisempia indeksejä, kuten VIX-indeksi.

Minimisijoitus indeksiin on 1000 dollaria ja indeksit ovat kaikki CFD-pohjaisia. Indeksiin voi siis sijoittaa esimerkiksi ilman vipua 1000 dollarilla tai 100 dollarilla, mutta vipukertoimen pitää olla silloin vähintään 10.

Muut sijoituskohteet

eTorossa voi käydä kauppaa myös valuutoilla. Valuuttapareja löytyy yhteensä 52 ja joukossa ovat suosituimmat valuuttaparit. 

eTorossa on 35 erilaista raaka-ainetta. Mukana ovat perinteisemmät tuotteet kuten öljy, kulta ja maakaasu. Maatalousraaka-aineissa on myös hyvä valikoima muun muassa vehnä, kahvi, appelsiinimehu ja kaakao. Metalleja on myös saatavilla laajasti, kuten palladiumia, sinkkiä, platinaa ja nikkeliä. 

eToron suosituin ominaisuus on salkkujen kopiointimahdollisuus. eToron CopyTrader ominaisuuden avulla voit kopioida kenen tahansa eToron käyttäjän salkun, jonka salkku on avoin kopioitavaksi. Tällöin kaikki kopioitavan sijoittajan tekemät kaupat tapahtuvat samalla tavalla omassa salkussasi. 

eToro ja kryptovaluutat

eToron kautta voi ostaa kryptovaluuttoja tällä hetkellä vain CFD-muodossa eli synteettisinä hinnanerosopimuksina. CFD-tuotteiden huono puoli yksityissijoittajalle on ettei niistä mahdollisesti aiheutuvia tappioita voi vähentää verotuksessa.

Erilaisia kryptovaluuttoja on eToron valikoimassa saatavana laajasti. eTorosta löytyy 110 erillaista kryptovaluuttaa.

Tutustu eToron kryptovaluutta valikoimaan

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitussalkut eTorossa

Sijoittaja.fi on rakentanut eToroon kolme sijoitussalkkua eri tyyppisillä strategioilla. Salkkuja kopioi tällä hetkellä lähes 1400 sijoittajaa ja suosituin salkku II-Disruptive on myös yksi eToron suosituimmista Partner Portfolioista. 

Disruptiiviset teknologiaosakkeet (salkun nimi eTorossa II-Disruptive)

 • Sijoitussalkku sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin nopeasti kasvavilla megatrendisektoreilla. Salkun yhtiöt ovat markkinajohtajia ja parhaita haastajia.
 • Salkun yhtiöihin kuuluvat muun muassa Apple, Amazon, Google, Tesla, Microsoft ja Nvidia.

Globaalit matalariskiset laatuosakkeet (salkun nimi eTorossa II-Quality)

 • Sijoitussalkku yhdistää kaksi tunnettua ja toimivaksi todettua strategiaa yhdeksi laadukkaaksi salkuksi. Erityisesti vaikeissa markkinatilanteissa matalariskiset laatuosakkeet pärjäävät yleensä muuta markkinaa paremmin.
 • Pitkällä aikavälillä tavoite on indeksiä parempi tuotto. Salkun suurimpia sijoituksia ovat muun muassa Oracle, Walmart, Johnson & Johnson ja Eli Lilly. 

Laajasti hajautettu ETF-salkku (salkun nimi eTorossa II-ETF-Portfolio)

 • Pitkäntähtäimen vakaa sijoitussalkku, joka on hajautettu eri sijoituskohteisiin ETF-rahastojen avulla. Pääpaino osakkeissa ja koroissa. Tuotto-odotus on matalampi kuin maailman osakemarkkinoilla.
 • Vastapainona myös volatiliteetti on matalampi. Myös maksimitappio on alhaisempi kuin osakemarkkinoilla keskimäärin, joten salkku on myös matalariskisempi.
 • Salkussa on tällä hetkellä seitsemän eri ETF-rahastoa.

Yhteenveto

eToro on maailman johtava sosiaalisen kaupankäynnin alusta tarjoten laajan valikoiman sijoitusmahdollisuuksia. eToro on suosittu myös Suomessa, ja sillä on yli 30 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää maailmanlaajuisesti.

eTorossa on mahdollista sijoittaa osakkeisiin, ETF-rahastoihin, indekseihin, valuuttoihin ja raaka-aineisiin. Sijoittaja.fi tarjoaa myös kansainvälisiä sijoitussalkkuja eTorossa.

Sijoittajalle, jolla on kokemusta osakkeiden ostamisesta, eToro tarjoaa houkuttelevan vaihtoehdon. Alustalla voi hyödyntää kansainvälisten osakkeiden ostoa ilman kuluja ja monipuolisia teknisiä ominaisuuksia. Erityisesti eToron sosiaalinen sijoittaminen ja muiden sijoitusideoiden hyödyntäminen ovat kiinnostavia ominaisuuksia.

eToro soveltuu erinomaisesti ETF-sijoittamiseen laajan valikoiman ja nollakulujen ansiosta. Sijoittaja voi rakentaa passiivisen ETF-salkun tuotto-osuutta jakamattomilla ETF:illä ja välttää siten myös veroraportoinnin.

eToron suosio perustuu alhaisiin kuluihin, mobiiliystävällisyyteen, sosiaaliseen sijoittamiseen, sijoitusmahdollisuuteen osakkeiden osittaiseen ostoon, muihin sijoituskohteisiin ja muiden sijoittajien salkkujen kopiointiin.

eToron käyttöön liittyviä haasteita ovat suomalaisten osakkeiden puuttuminen (ovat CFD:eita) ja Suomen verotuksen 9A-veroraportin puuttuminen.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittajalle tarjolla eToron valikoimassa 18 pörssiä ja lähes 4900 osaketta
Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitussalkut eTorossa
eToro kokemuksia ja edut eTorossa 2023
eToro kokemuksia 2024 – Arvostelu suositusta osakevälittäjästä
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat