Nordnetin uudella indeksirahastolla kiinni ruotsalaisiin pienyhtiöihin

Nordnetin uusi indeksirahasto tarjoaa sijoittajille hajautetun sijoituskohteen ruotsalaisiin pienyhtiöihin. Pienyhtiöissä on suurta kasvupotentiaalia, mutta toisaalta myös riskit ovat korkeammat.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Nordnetin uusi indeksirahasto tarjoaa sijoittajille hajautetun sijoituskohteen ruotsalaisiin pienyhtiöihin. Pienyhtiöissä on suurta kasvupotentiaalia, mutta toisaalta myös riskit ovat korkeammat.

Uusi indeksirahasto Ruotsin Small Cap -osakkeille

Nordnet on tuonut markkinoille uuden indeksirahaston nimeltä Nordnet Småbolag Sverige Index. Tammikuun 2024 lopussa kaupankäynnin aloittanut rahasto on Suomen ensimmäinen indeksipohjainen rahasto Ruotsin pienyhtiömarkkinoille. Alhaisilla kuluilla varustettu rahasto tarjoaa laajan hajautuksen ruotsalaisiin pienyhtiöihin.

Nordnet Småbolag Sverige Index -rahasto sijoittaa vertailuindeksinsä mukaisesti Tukholman pörssin 80 likvideimmän pienyhtiön osakkeisiin, jotka myös noudattavat ESG-kriteeristöä. Pieniksi yhtiöiksi lasketaan markkina-arvoltaan alimpaan 25 prosenttiin kuuluvat Tukholman pörssin osakkeet.

Muiden indeksirahastojen tavoin myös uudella pienyhtiörahastolla on matalat kulut, vuosittaisten juoksevien kulujen ollessa 0,35 %. Rahasto on kruunumääräinen, eli kaupankäyntiin sisältyy myös valuutanvaihtokulut.

Rahaston suurimmat omistukset

Tammikuun lopun päivityksen mukaan rahaston kolme suurinta omistusta ovat Castellum AB, Addtech AB ja Beijer Ref AB. Sektoritasolla rahaston suurin paino on teollisuussektorin osakkeissa, jotka edustavat noin 28 prosenttia rahaston osakkeista. Seuraavaksi suurimmat sektorit ovat kiinteistö-, terveydenhuolto- ja teknologiasektori.

Pienyhtiöissä suurta kasvupotentiaalia

Pienyhtiöt omaavat tyypillisesti suurempia yhtiöitä kovempaa kasvupotentiaalia, mutta toisaalta tämä tarkoittaa myös suurempaa riskiä. Viime vuosina pienyhtiöt ovat kehittyneet suhteellisen heikosti talouden hidastuessa ja rahapolitiikan kiristyessä, mutta toisaalta etenkin pienyhtiöiden voidaan nähdä hyötyvän keskuspankkien koronlaskuista, joita odotetaan tälle vuodelle.

Nordnetin uusi indeksipohjainen pienyhtiörahasto tarjoaa helpon ja kustannustehokkaan vaihtoehdon pienyhtiöihin sijoittamiseen. Rahasto sopii hyvin sijoittajille, jotka etsivät hyvin hajautettua sijoituskohdetta pienyhtiöille Ruotsin markkinoilta.

Rahaston suurimmat omistukset löytyvät myös Osaketyökalusta

Nordnet Småbolag Sverige Index -rahaston viisi suurinta omistusta löytyvät myös Sijoittaja360:stä löytyvästä kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalusta. Yksittäiset osakkeet löytää helpoiten kirjoittamalla työkalun hakukenttään joko osakkeen nimen tai tickerin.

Työkalusta löytyy myös osakkeiden pisteytykset. Tällä hetkellä muut osakkeet saavat työkalussa keskimääräiset kokonaispisteet, mutta Beijer Ref AB saa keskimääräistä paremmat pisteet, ja osake erottuu joukosta hyvien laatu- ja kasvupisteiden avulla.

Tutustu kansainvälisiin osakkeisiin Osaketyökalusta

Sijoittaja360:n kansainvälisten osakkeiden Osaketyäkalun avulla pääset vertailemaan yli 1 100 kansainvälisen osakkeen pisteytyksiä, tunnuslukuja ja ennusteita. Työkalusta voi filtteröidä helposti myös pienet yhtiöt valitsemalla ensin ”Näytä enemmän hakuvaihtoehtoja”, jonka jälkeen osakkeet voi filtteröidä esimerkiksi koon, sijoitustyylin tai sektorin mukaisesti.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: UPM-Kymmenen lähitulevaisuuden näkymät vaikuttavat lupaavilta
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat