Viisi sijoitusideaa vuodelle 2024

Odotukset sijoitusvuodelle 2024 ovat positiiviset. Markkinat eivät kuitenkaan ole riskittömät, joten salkun pitää olla laajasti hajautettu. Tässä viisi sijoitusideaa, joilla voi hakea lisätuottoa ja hajautushyötyä vuonna 2024.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Odotukset sijoitusvuodelle 2024 ovat positiiviset. Markkinat eivät kuitenkaan ole riskittömät, joten salkun pitää olla laajasti hajautettu. Tässä viisi sijoitusideaa, joilla voi hakea lisätuottoa ja hajautushyötyä vuonna 2024.

Sijoitusnäkymät vuodelle 2024

Pidimme Sijoitusnäkemys vuodelle 2024 -webinaarin. Webinaarissa käytiin läpi päättynyttä sijoitusvuotta 2023 ja ennen kaikkea näkymiä vuodelle 2024. Nostimme esille useita teemoja ja sijoitusideoita vuodelle 2024. Yksi teemoista on korkojen lasku ja siitä hyötyvät sijoituskohteet.

Osakemarkkinat ovat tällä hetkellä polarisoituneet. S&P 500 -indeksin 10 suurimman osakkeen paino on jo lähes 35 prosenttia. Polarisoituminen edellyttää sijoittajalta normaalia laajempaa hajautusta.

Viisi sijoitusideaa hajautukseen vuodelle 2024

Vuonna 2024 odotetaan, että korot jatkavat laskussa ja osakkeet pääsevät positiiviseen vuosituottoon. Osakemarkkinoiden tuotto laajentuu. Tämä tarkoittaa sitä, että nihkeästi vuonna 2023 pärjänneet sektorit ja alueet menestyvät kuluvana vuonna. Riskejä tälle skenaariolle ovat keskuspankkien odotuksia kireämpänä jatkuva rahapolitiikka ja poliittiset riskit ja konfliktit.

Esittelemme tässä viisi sijoitusideaa, joilla voi hakea hajautushyötyä ja lisätuottoa salkkuun vuodelle 2024.

1 Eurooppalainen päivittäiskulutussektori

Päivittäiskulutussektori menestyi heikosti vuonna 2023. Sijoittajat hylkivät sektoria nousevien korkojen ympäristössä. Historiassa päivittäiskulutussektori on ollut defensiivinen ja menestynyt yleisindeksejä paremmin pitkällä aikavälillä.

Päivittäiskulutussektori on tällä hetkellä kohtuullisesti arvostettu ja analyytikot odottavat vakaata tuloskasvua tuleville vuosille. Korkohuippu on myös ohitettu ja markkinat odottavat korkojen jatkavan laskusuunnassa. Tämä tukee sektoria.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Sijoitusmahdollisuuksia kvanttilaskennassa
WIMAO
Sijoittajan valinnat