Eniten pisteitään Osaketyökalussa nostaneet Suomi-osakkeet

Käynnissä oleva tuloskausi on aiheuttanut muutoksia Osaketyökalumme osakkeiden pisteissä. Nostamme artikkelissa esiin eniten pisteitään parantaneet osakkeet Suomesta.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Käynnissä oleva tuloskausi on aiheuttanut muutoksia Osaketyökalumme osakkeiden pisteissä. Nostamme artikkelissa esiin eniten pisteitään parantaneet osakkeet Suomesta.

Osaketyökalun pisteytys

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin perusteella siten, että 10 = paras ja 1 = heikoin. Kokonaispisteet lasketaan painotettuna keskiarvona kuudesta faktorista siten, että skaala on 1 – 100 pistettä.

Kokonaispisteet kertovat osakkeen houkuttelevuudesta pisteytyksemme perusteella – mitä korkeammat pisteet, sitä houkuttelevampi osake on. Lue lisää pisteytyksestä tästä.

Osaketyökalussa on myös pisteiden muutos, joka kertoo osakkeiden kokonaispisteiden muutoksesta verrattuna edelliskuukauden tilanteeseen. Jos esimerkiksi osakkeen kokonaispisteet syyskuun lopussa olivat 65 pistettä ja lokakuun lopussa 75 pistettä, on muutos 10 pistettä. Mitä suurempi luku, sitä enemmän pisteet ovat parantuneet.

Eniten pisteitään Osaketyökalussa nostaneet osakkeet

Tuloskausi on käynnissä ja se vaikuttaa osakkeiden pisteytykseen. Osaketyökalu on nyt päivitetty 31.10.2023 päätöskursseilla ja on hyvä hetki tarkastella, mitkä osakkeet ovat parantaneet eniten pisteitään sitten viime kuukauden. Osaketyökalu kuulu sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen.

Jäsenosiossa poimimme Osaketyökalusta kymmenen eniten pisteitään parantanutta osaketta. Näiden kokonaispisteiden parannus syyskuun lopun tilanteeseen nähden oli välillä 7-13 pistettä.

Eniten pisteitään parantanut osake on Qt Group. Sen kokonaispisteet paranivat peräti 13 pistettä. Yhtiön Q3 jäi analyytikoiden ennusteista ja lisäksi yhtiö laski pitkän aikavälin tavoitteitaan. Markkinat kuitenkin pitivät näkemästään ja osake on noussut tuloksen jälkeen vahvasti. Osake saa momentista jo kahdeksan pistettä. Laadusta ja kasvusta osake saa täydet kympit. Yhtiön tulos on kasvussa ja kannattavuustrendikin on kääntynyt positiiviseksi.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat