Kyberturvayhtiöt kasvussa – Poimimme kolme yhtiötä vertailuun

Kyberrikollisuuden määrä on ollut viime vuosina nousussa ja samalla kyberturvayhtiöiden palvelujen ja tuotteiden tarve on kasvava. Poimimme vertailuun kolme kansainvälistä kyberturvayhtiötä.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kyberrikollisuuden määrä on ollut viime vuosina nousussa ja samalla kyberturvayhtiöiden palvelujen ja tuotteiden tarve on kasvava. Poimimme vertailuun kolme kansainvälistä kyberturvayhtiötä.

Palvelunestohyökkäykset yleistyneet viime vuosikymmenen aikana

Palvelunestohyökkäyksistä on uutisia jatkuvasti ja identiteettivarkaudet ovat lisääntyneet viime vuosikymmeninä, niin hakkereiden kuin valtiollisten toimijoiden taholta. Useiden kyberturvayhtiöiden kurssit ovatkin nousseet viime vuosina. Yhtiöiden osakekurssit raketoivat viime vuoden helmikuussa Venäjän hyökkäyksen jälkeen, mutta laskivat syksyyn mennessä muun markkinan mukana. Tänä vuonna yhtiöiden kurssit ovat jälleen nousseet ja ovat uusissa huippulukemissa.

Käymme tässä artikkelissa läpi kolme mielenkiintoista kyberturvayhtiötä sijoituskohteena.

Kyberturvasektori sijoituskohteena

Kyberturvasektorin liikevaihdon odotetaan kasvavan jopa 10 miljardia dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana. Useat kyberturvayhtiöiden tuotteet ovat verkkopohjaisia ja SaaS-yhtiöihin (Software as a Service) sijoittamiseen liittyy monia etuja.

Yksi tärkeimmistä on skaalaetu. Ohjelmistoja on helppo monistaa äärettömiin lähes nollakustannuksella, jolloin kate on myös usein parempi kuin fyysisiä tuotteita myyvillä yhtiöillä. 

Globaalit rahtiongelmat ja komponenttipula vaikuttavat usein vähemmän ohjelmistoyhtiöiden toimintaan. Useat tietoturvayhtiöt myös myyvät palvelua kuukausi- tai vuosimaksulla, jolloin kassavirtojen ennustaminen on hieman helpompaa kuin kertaluontoisten tuotteiden tai palveluiden myynti. 

Kyberturvayhtiöiden palveluita käyttävät kaikki. Niin yritykset, yksityishenkilöt kuin valtiotkin. Valtioilla on toki omaa osaamistaan, mutta lähes aina valtiot ostavat myös yrityksiltä tuotteita ja palveluita omien järjestelmiensä turvaamiseen. 

Kyberturvan tarve kasvaa kaikilla

Kyberhyökkäyksistä on myös tullut pysyvä osa modernia, epäsuoraa sodankäyntiä. Todennäköisesti Venäjän valtion palkkalistoilla toimivat hakkerit iskivät Ukrainan sodan alussa eurooppalaisen satelliittiyhteyttä tarjoavan yrityksen kimppuun, jonka asiakkaisiin kuuluu muun muassa Ukrainan valtio.

Kyberhyökkäykset voivat myös lamauttaa isojenkin yritysten toiminnan. Hakkerit esimerkiksi pakottivat Yhdysvalloissa Colonial Pipelinen maksamaan lunnaita, että yhtiö pystyi jatkamaan toimintaansa.

Keskimääräinen kustannus kyberhyökkäykselle oli noin 4,35 miljoonaa dollaria vuonna 2022 ja kyberrikollisuuden kokonaiskustannus maailman taloudelle on arvioitu olevan noin 7 biljoonan dollarin luokkaa. Vuonna 2025 kyberrikollisuuden kustannuksen arvioidaan olevan jo 10,5 biljoonaa dollaria.

Kolme alan huippuyhtiötä

Poimimme vertailuun kolme alan huippuyhtiötä joista kahteen sijoitamme myös itse. Yhtiöt ovat Fortinet, Palo Alto Networks ja Crowdstrike. Yhtiöiden kurssit ovat nousseet vuoden alusta 40–70 prosenttia.

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks* on 17 vuotta sitten perustettu kyberturva-alan huippuyhtiö, joka on tasaisesti kasvattanut tulostaan. Yhtiöllä on kaksi pääliiketoimintasegmenttiä: palvelut yrityksille ja pilvipalvelu & analysointityökalujen tarjoaminen.

Palo Alto Networks tarjoaa edistyneitä palomuuriratkaisuja sekä myös virustentorjuntaa ja tunnistamista hyödyntäen eri analytiikkatyökaluja, koneoppimista ja tekoälyä.

Fortune 100 -listan yhtiöistä 85 on Palo Alto Networksin asiakkaita. Yhtiö vahvisti viime vuonna tietoturvalaitteiden markkinajohtajan asemaa kasvattaen markkinaosuuden eroa Ciscoon.

Sijoitamme Palo Alto Networkisiin 

Palo Alto Networks löytyy myös Sijottaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkusta* ja on yksi salkun parhaiten tuottaneista osakkeista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Ostimme osakkeen salkkuun 30.7.2020 ja osake on kolmanneksi eniten noussut osake yli 30 osakkeen salkussamme. Palo Alto Networks on noussut 190 % ostohetkestä tähän päivään (14.7.). Kaksi paremmin pärjännyttä osaketta on kyberturvayhtiö Fortinet ja kovassa nosteessa oleva puolijohteita ja grafiikkaprosessoreita valmistava Nvidia.

Yhtiön liikevaihto ja kasvu ovat olleet vakaalla kasvu-uralla jo pitkään ja yhtiö on kääntynyt voitolliseksi viimeisen 12 kuukauden aikana. On hyvä kuitenkin huomioida, että iso osa yhtiön arvostustasosta pohjautuu jo nyt sijoittajien ennusteisiin, jos kovat kasvuennusteet toteutuvat.

Palo Alto Networksin kurssi on noussut vuoden alusta yli 71 prosenttia.

 • Markkina-arvo: 65,51 mrd. USD 
 • Liikevaihto (TTM*): 6,48 mrd. USD 
 • EPS (TTM*): $0,71 (EPS 2023e $4,27)

  *TTM = Trailing Twelve Months
Katso Palo Alto Networksin kurssi ja tiedot eTorosta* Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

CrowdStrike

CrowdStrike* on Texasin Austinissa 2011 perustettu cloud-kyberturvayhtiö. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti viime vuodet. Crowrdstriken liiketoiminta on pilvipalvelupohjaista ja yritys keskittyy toiminnassaan virustentorjunnan lisäksi ennen kaikkea tunnistamaan hyökkääjän.

CrowdStriken tarjoamat sovellukset ja palvelut kartoittavat laajasti myös tietoturva-aukkoja ja -uhkia. Yhtiö onkin ollut mukana selvittämässä useampaa isompaa tapausta, kuten Sony Picturesiin kohdistunutta hakkerointia vuonna 2014 ja Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen tietovuotoa vuonna 2016.

CrowdStrike on yksi nopeimmin kasvavista isoista kyberturvayhtiöistä. Sen liikevaihdon vuosikasvu viimeiseltä kolmelta vuodelta on yli 56 prosenttia. CrowdStriken kurssi on myös kehittynyt vuoden alusta noin 43 prosenttia, mutta on silti vasta samalla tasolla kuin kolme vuotta sitten.

 • Markkina-arvo: 31,8 mrd. USD 
 • Liikevaihto (TTM): 2,24 mrd. USD
 • EPS (TTM): $-0,79 (EPS 2023e $1,50)
Katso CrowdStriken kurssi ja tiedot eTorosta* Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Fortinet

Fortinet* on perustettu 22 vuotta sitten Kaliforniassa. Fortinet tulee sanoista Fortified Networks (vahvistetut tietoverkot). Yhtiö tekee monipuolisia kyberturvaratkaisuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille, kuten palomuureja, tunkeutumisen estojärjestelmiä, virustentorjuntaohjelmistoja sekä päätepisteiden suojakomponentteja.

Fortinet on myös laajentanut tuotevalikoimaansa langattomiin tukiasemiin ja viestisuojaukseen. 

Fortinet perusti 2014 Palo Alto Networksin kanssa ’Kyberuhka liiton’ (Cyber Threat Alliance), jossa yrityksen jakavat tietoa hyökkääjistä ja hakkereista. Myöhemmin myös muita yrityksiä on liittynyt mukaan.

Fortinet paras nousija eToron salkussamme

Fortinet löytyy myös Sijottaja.fi:n disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkusta*, joka on kaikkien kopioitavissa eTorossa. Pienin kopiointisumma laski juuri 2000 dollarista 500 dollariin. Kopioimalla salkun, samat muutokset, joita salkunhoitajamme tekevät, toteutuvat salkussasi. Fortinetin kurssi on noussut vuoden alusta jo 60 prosenttia.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Fortinet on disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun prosentuaalisesti parhaiten tuottanut osake. Salkku on laajasti hajautettu ja siitä löytyy myös yli 30 muuta huippuyhtiöitä. Ostimme Fortinetin salkkuun 4.5.2020 ja yhtiön kurssi on noussut 270 prosenttia ostopäivästä.

 • Markkina-arvo: 54,7 mrd. USD 
 • Liikevaihto (TTM): 4,72 mrd. USD
 • EPS (TTM): $-1,23 (EPS 2023e $1,46)
Katso Fortinetin kurssi ja tiedot eTorosta* Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Sijoita kansainvälisiin osakkeisiin ilman välityspalkkiota

eToron* sijoitusalustalla voit sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa* on nolla euroa. Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria. Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi esimerkiksi myös monissa muissa omaisuusluokissa.

Sijoittaja.fi on neuvotellut lukijoilleen edut, joiden ansioista voit ostaa suosituimpia kansainvälisiä osakkeita nollakuluilla (eToro tilittää edun manuaalisesti kuukausittain). Saat edut käyttöösi rekisteröitymällä eToroon esimerkiksi alla olevan linkin kautta. Voit aloittaa sijoittamisen vain 50 dollarilla. 

Tutustu eToroon* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 74 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees..

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistaä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
Markkinakatsaus: Osakemarkkinoiden arvostukset koholla
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat