Tuloskausi käynnistyy – katso tulosennusteet Osaketyökalusta

Tuloskausi on sijoittajan tärkein tietolähde. Tulokset ohjaavat osakekurssien kehitystä, ja tulosennusteiden ylittäminen on usein avain kurssinousulle. Katso tulosennusteet suosikkiosakkeille Osaketyökalusta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Tuloskausi on sijoittajan tärkein tietolähde. Tulokset ohjaavat osakekurssien kehitystä, ja tulosennusteiden ylittäminen on usein avain kurssinousulle. Katso tulosennusteet suosikkiosakkeille Osaketyökalusta.

Tuloskausi Q2/2024

Vuoden 2024 toisen neljänneksen tuloskausi käynnistyy toden teolla tällä viikolla. Admicom ja Nordea ovat jo julkaisseet toisen neljänneksen tuloksensa, mutta tällä viikolla tuloksia julkaisevat myös muun muassa Nokia, Kone, Wärtsilä ja Finnair.

Sijoittaja.fi seuraa tiiviisti tuloskautta Suomessa ja maailmalla. Jäsenet saavat Sijoittaja.fi:n artikkeleista ja työkaluista kootusti yhtiökohtaiset tuloskommentit sekä liikevaihto- ja tulosennusteet.

Ennusteet ja tuloskommentit Osaketyökalussa

Osaketyökalussa ovat lähes kaikki Helsingin pörssin päälistan osakkeet. Osaketyökalun Tulosennusteet ja -seuranta -välilehti sisältää kaiken olennaisen tuloskaudelta. 

  • Tulosjulkistuksen päivämäärä
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot ja tulokset
  • Yhtiön suorituksen kvartaalilla (negatiivinen / neutraali / positiivinen)
  • Sijoittaja.fi:n tuloskommentin löydät klikkaamalla työkalussa osakkeen kohdalta tietosivun auki

Suomalaisten suosikkiosakkeiden tulosennusteet

Nokia on yksi suomalaisten suosikkiosakkeista, ja yhtiö julkistaa neljänneksen tuloksensa ensimmäisten joukossa 18.7.2024. Analyytikot odottavat Nokialta noin 4 768 miljoonan euron liikevaihtoa ja 373 miljoonan euron vertailukelpoista liikevoittoa. Vuosi sitten Nokian vertailukelpoinen liikevoitto oli 626 milj. euroa, eli tuloksen odotetaan laskevan.

Nokia ohjaa yhtiön vertailukelpoisen liikevoiton olevan välillä 2,3–2,9 miljardia euroa vuonna 2024. Pitkällä aikavälillä yhtiön tavoitteena on kasvaa markkinoita nopeammin ja saavuttaa vähintään 13 %:n vertailukelpoinen liikevoittoprosentti.

Toinen suosittu osake on KONE. Yhtiö julkistaa vuoden toisen neljänneksen tuloksensa 19.7.2024. Analyytikot odottavat KONEen toisen neljänneksen liikevaihdon olevan noin 2 852 milj. euroa, ja oikaistun liikevoiton ennakoidaan olevan noin 347 milj. euroa. Vuosi sitten KONEen oikaistu liikevoitto oli 332 milj. euroa, eli KONEen tuloksen odotetaan kohenevan edellisvuodesta.

Vuonna 2024 KONE odottaa yhtiön liikevaihdon kasvun olevan 0–5 % ja oikaistun liikevoittomarginaalin olevan 11,5–12,3 %. Vuonna 2023 KONEen liikevaihto oli 10 952 milj. euroa ja oikaistu liikevoittomarginaali oli 11,4 %:ia.

Nokian ja KONEen tulosennusteet Osaketyökalussa

Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen

Osaketyökalusta löytyy lähes 130 suomalaista osaketta. Katso suosikkiosakkeiden tulosennusteet, tärkeimmät tunnusluvut ja arvostusluvut työkalusta.

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja työkaluihin.

Seuraa tuloskautta!

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat