New call-to-action

Tuloskausi käynnistyy – katso tulosennusteet Osaketyökalusta

Tuloskausi on sijoittajan tärkein tietolähde. Tulokset ohjaavat osakekurssien kehitystä. Tulosennusteiden ylittäminen on usein avain kurssinousulle. Katso tulosennusteet suosikkiosakkeille Osaketyökalusta.

Julkaistu: 16.01.2023 Kirjoittaja:

osaketyökalu osakkeet sijoittaminen tulokset tulosennusteet

Tuloskausi Q4/2022

Vuoden 2022 viimeisen neljänneksen tuloskausi käynnistyy. Ensimmäiset yhtiöt ovat jo julkaisseet tuloksensa, mutta todenteolla tuloskausi alkaa tammikuun 26. päivä.

Sijoittaja.fi seuraa tiiviisti tuloskautta Suomessa ja maailmalla. Jäsenet saavat Sijoittaja.fi:n artikkeleista ja työkaluista kootusti yhtiökohtaiset tuloskommentit sekä liikevaihto- ja tulosennusteet.

Ennusteet ja tuloskommentit Osaketyökalussa

Osaketyökalussa ovat lähes kaikki Helsingin pörssin päälistan osakkeet. Osaketyökalun Tulosennusteet ja -seuranta -välilehti sisältää kaiken olennaisen tuloskaudelta. 

  • Tulosjulkistuksen päivämäärä
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot ja tulokset
  • Yhtiön suorituksen kvartaalilla (negatiivinen / neutraali / positiivinen)
  • Sijoittaja.fi:n tuloskommentin löydät klikkaamalla tietosivua
Tutustu Osaketyökaluun!

Suomalaisten suosikkiosakkeiden tulosennusteet

Nokia on yksi suomalaisten suosikkiosakkeista. Yhtiö julkistaa Q4/2022-tuloksensa ja tilinpäätöksensä 26.1.2023. Analyytikot odottavat Nokialta 937,2 miljoonan euron liikevoittoa. Vuosi sitten vertailukelpoinen liikevoitto oli 908,0 M€ ja liikevoitto-% vahvat 14,2 prosenttia. Analyytikot odottavat siten tuloksen parantuvan huomattavasti.

Nokian vuoden 2022 liikevaihdon ohjeistus on 23,9-25,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoittoprosentti 11–13,5 %. Pitkällä aikavälillä tavoitteena on kasvaa markkinoita nopeammin ja saavuttaa vähintään 14 %:n vertailukelpoinen liikevoittoprosentti.

Toinen suosittu osake on KONE. Viime vuonna reippaasti laskenut osake sai vahvaa nostetta vuoden loppua kohti, ja yhtiön Q4-tulos on sijoittajien keskuudessa odotettu. Myös KONE julkaisee tilinpäätöksensä tammikuun 26. päivä. Analyytikot ennustavat yhtiön viimeisen neljänneksen liikevoiton olevan 340,8 miljoonaa euroa (vertailukausi 359,4 M€). Analyytikot odottavat siis KONEen tuloksen jäävän vertailukaudesta, mutta paranevan alkuvuoden tasosta.

KONE arvioi liikevaihdon laskun olevan vuonna 2022 välillä -1 % ja -4 % vertailukelpoisin valuuttakurssein verrattuna vuoden 2021 liikevaihtoon. Oikaistun liikevoiton arvioidaan olevan 1 010–1 090 miljoonaa euroa olettaen, että valuuttakurssit pysyisivät lokakuun 2022 tasolla. Pitkällä tähtäimellä KONE tavoittelee markkinoita nopeampaa kasvua ja 16 prosentin EBIT-%:ia.

Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen

Osaketyökalusta löytyy 117 suomalaista osaketta. Katso suosikkiosakkeiden tulosennusteet, tärkeimmät tunnusluvut ja arvostusluvut työkalusta.

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja työkaluihin.

Tutustu Osaketyökaluun!

Seuraa tuloskautta!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy