Osallistu osakeantiin!

Tuloskausi käynnistyy – katso tulosennusteet Osaketyökalusta

Tuloskausi on sijoittajan tärkein tietolähde. Tulokset ohjaavat osakekurssien kehitystä. Tulosennusteiden ylittäminen on usein avain kurssinousulle. Katso tulosennusteet suosikkiosakkeille Osaketyökalusta.

Julkaistu: 17.04.2023 Kirjoittaja:

osaketyökalu osakkeet sijoittaminen tulokset tulosennusteet

Tuloskausi Q1/2023

Vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen tuloskausi käynnistyy. Ensimmäiset yhtiöt ovat jo julkaisseet tuloksensa, mutta todenteolla tuloskausi alkaa huhtikuun 20. päivä.

Sijoittaja.fi seuraa tiiviisti tuloskautta Suomessa ja maailmalla. Jäsenet saavat Sijoittaja.fi:n artikkeleista ja työkaluista kootusti yhtiökohtaiset tuloskommentit sekä liikevaihto- ja tulosennusteet.

Ennusteet ja tuloskommentit Osaketyökalussa

Osaketyökalussa ovat lähes kaikki Helsingin pörssin päälistan osakkeet. Osaketyökalun Tulosennusteet ja -seuranta -välilehti sisältää kaiken olennaisen tuloskaudelta. 

  • Tulosjulkistuksen päivämäärä
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot ja tulokset
  • Yhtiön suorituksen kvartaalilla (negatiivinen / neutraali / positiivinen)
  • Sijoittaja.fi:n tuloskommentin löydät klikkaamalla tietosivua
Tutustu Osaketyökaluun!

Suomalaisten suosikkiosakkeiden tulosennusteet

Nokia on yksi suomalaisten suosikkiosakkeista. Yhtiö julkistaa Q1/2023-tuloksensa ensimmäisten joukossa 20.4.2023. Analyytikot odottavat Nokialta 531,7 miljoonan euron liikevoittoa. Vuosi sitten vertailukelpoinen liikevoitto oli 583 M€ ja liikevoitto-% vahvat 10,9 prosenttia. Analyytikot odottavat siten tuloksen heikentyvän huomattavasti.

Tilinpäätöksensä yhteydessä Nokia ohjasi sen liikevaihdon olevan vuonna 2023 24,9 -26,5 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoittoprosentti 11,5 – 14,0 %. Pitkällä aikavälillä yhtiön tavoitteena on kasvaa markkinoita nopeammin ja saavuttaa vähintään 14 %:n vertailukelpoinen liikevoittoprosentti.

Toinen suosittu osake on KONE. Viime vuonna reippaasti laskenut osake sai vahvaa nostetta vuoden loppua kohti, ja yhtiön Q4-tulos yllättikin positiivisesti. KONE julkaisee Q1 tuloksensa huhtikuun 26. päivä. Analyytikot ennustavat ensimmäisen neljänneksen liikevoiton olevan 222,1 miljoonaa euroa (vertailukausi 196,5 M€). Analyytikot odottavat siis KONEen positiivisen kehityksen jatkuvan.

KONE odottaa vertailukelpoisin valuuttakurssein liikevaihdon olevan vuonna 2023 viime vuoden tasolla. Oikaistun liikevoittomarginaalin odotetaan alkavan elpyä vuoden 2022 aikana saatujen tilausten parantuneiden marginaalien ja huoltoliiketoiminnan hyvänä jatkuvan kehityksen ansiosta. Ohjeistus olettaa, että rakennusaktiviteetti Kiinassa alkaa elpymään ensimmäisen vuosipuoliskon loppua kohden kiinteistöalan vakauttamiseen tähtäävien toimenpiteiden seurauksena.

Nokian ja KONEen tulosennusteet vuoden ensimmäiselle kvartaalille.

Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen

Osaketyökalusta löytyy 117 suomalaista osaketta. Katso suosikkiosakkeiden tulosennusteet, tärkeimmät tunnusluvut ja arvostusluvut työkalusta.

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja työkaluihin.

Tutustu Osaketyökaluun!

Seuraa tuloskautta!Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy