Tuloskausi käynnistyy – katso tulosennusteet Osaketyökalusta

Tuloskausi on sijoittajan tärkein tietolähde. Tulokset ohjaavat osakekurssien kehitystä, ja tulosennusteiden ylittäminen on usein avain kurssinousulle. Katso tulosennusteet suosikkiosakkeille Osaketyökalusta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Tuloskausi on sijoittajan tärkein tietolähde. Tulokset ohjaavat osakekurssien kehitystä, ja tulosennusteiden ylittäminen on usein avain kurssinousulle. Katso tulosennusteet suosikkiosakkeille Osaketyökalusta.

Tuloskausi Q1/2024

Vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen tuloskausi käynnistyy toden teolla tällä viikolla. Admicom on jo julkaissut ensimmäisen neljänneksen tuloksensa, mutta torstaina tuloskauden starttaavat suuremmista yhtiöistä Nokia ja Nordea.

Sijoittaja.fi seuraa tiiviisti tuloskautta Suomessa ja maailmalla. Jäsenet saavat Sijoittaja.fi:n artikkeleista ja työkaluista kootusti yhtiökohtaiset tuloskommentit sekä liikevaihto- ja tulosennusteet.

Ennusteet ja tuloskommentit Osaketyökalussa

Osaketyökalussa ovat lähes kaikki Helsingin pörssin päälistan osakkeet. Osaketyökalun Tulosennusteet ja -seuranta -välilehti sisältää kaiken olennaisen tuloskaudelta. 

  • Tulosjulkistuksen päivämäärä
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot ja tulokset
  • Yhtiön suorituksen kvartaalilla (negatiivinen / neutraali / positiivinen)
  • Sijoittaja.fi:n tuloskommentin löydät klikkaamalla työkalussa osakkeen kohdalta tietosivun auki

Suomalaisten suosikkiosakkeiden tulosennusteet

Nokia on yksi suomalaisten suosikkiosakkeista, ja yhtiö julkistaa neljänneksen tuloksensa ensimmäisten joukossa 18.4.2024. Analyytikot odottavat Nokialta noin 5 061 miljoonan euron liikevaihtoa ja 671 miljoonan euron vertailukelpoista liikevoittoa. Vuosi sitten Nokian vertailukelpoinen liikevoitto oli 479 milj. euroa, eli tuloksen odotetaan kasvavan.

Tilinpäätöksensä yhteydessä Nokia ohjasi sen vertailukelpoisen liikevoiton olevan välillä 2,3–2,9 miljardia euroa vuonna 2024. Pitkällä aikavälillä yhtiön tavoitteena on kasvaa markkinoita nopeammin ja saavuttaa vähintään 13 %:n vertailukelpoinen liikevoittoprosentti.

Toinen suosittu osake on KONE. Yhtiö julkistaa vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksensa 24.4.2024. Analyytikot odottavat KONEen ensimmäisen neljänneksen liikevaihdon olevan noin 2 556 milj. euroa, ja oikaistun liikevoiton ennakoidaan olevan noin 259 milj. euroa. Vuosi sitten KONEen oikaistu liikevoitto oli 241,9 milj. euroa, eli myös KONEen tuloksen odotetaan kohenevan edellisvuodesta.

Vuonna 2024 KONE odottaa yhtiön liikevaihdon pysyvän vakaana tai kasvavan hieman vertailukelpoisin valuuttakurssein. Myös oikaistun liikevoittomarginaalin odotetaan paranevan edellisvuodesta. Vuonna 2023 KONEen liikevaihto oli 10 952 milj. euroa ja oikaistu liikevoittomarginaali oli 11,4 %:ia.

Nokian ja KONEen tulosennusteet Osaketyökalussa

Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen

Osaketyökalusta löytyy lähes 130 suomalaista osaketta. Katso suosikkiosakkeiden tulosennusteet, tärkeimmät tunnusluvut ja arvostusluvut työkalusta.

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja työkaluihin.

Seuraa tuloskautta!

Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
WIMAO
Sijoittajan valinnat