Markkinaympäristö: Viikon 47 parhaat osakkeet ja markkinatrendit nyt

Markkinaympäristö on nyt erityisen mielenkiintoinen. Seuraamme viikoittain osakemarkkinoiden trendejä. Millä osakkeilla paras momentti, milloin karhumarkkina päättyy? Valmiit listat parhaiten ja heikoiten tuottaneista osakkeista Suomesta ja maailmalta, viikko 47.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Markkinaympäristö on nyt erityisen mielenkiintoinen. Seuraamme viikoittain osakemarkkinoiden trendejä. Millä osakkeilla paras momentti, milloin karhumarkkina päättyy? Valmiit listat parhaiten ja heikoiten tuottaneista osakkeista Suomesta ja maailmalta, viikko 47.

Markkinaympäristö kasvava epävarmuus

Muutaman viikon kurssiralli jäähtyi edellisellä viikolla, kun taantuman pelot ja epävarmuus Kiinan koronatilanteesta kasvoivat. Lisääntyneet tartuntamäärät Kiinassa ja pelko koronarajoitusten kiristymisestä näkyivät kauttaaltaan markkinassa, mutta vaikuttivat erityisesti Yhdysvalloissa listattuihin kiinalaisosakkeisiin.

Goldman Sachsin varoitus karhumarkkinan jatkumisesta yhdistettynä Fedin viestintään kovien otteiden jatkamisesta inflaation kitkemiseksi jarruttelivat myös markkinoita.

Viikolla nähtiin myös öljyn hintojen heiluntaa, kun huhut OPEC:in öljyn lisätuotannosta lähtivät liikkeelle. OPEC kuitenkin kiisti huhut nopeasti.

S&P 500 -indeksi on noussut lokakuun pohjilta vajaa 12 prosenttia. Karhumarkkinan huiput nähtiin elokuussa ja indeksit ovat edelleen näitä tasoja alempana. Indeksitrendeissä teknologiapainotteinen Nasdaq on kirinyt hiukan suhteessa S&P 500 -indeksiin. Suomalaiset osakkeet ovat pärjänneet hyvin. OMXH25 on noussut syyskuun pohjilta jo 13 prosenttia.

  • S&P 500 vuoden huipuista -16,9 % (huiput 4818 pist.)
  • Nasdaq 100 vuoden huipuista -30,0 % (16765 pist.)
  • OMXH25 vuoden huipuista -15,7 % (5787 pist.)

Trendaavat sektorit – defensiiviset nousussa

Viikkotuotolla mitattuna sektoreiden kehitys oli maltillista. Epävarmuus Kiinan tilanteesta ja pelko Fedin kovien otteiden jatkumisesta näkyvät defensiivisten sektoreiden tuotossa – kaikki parhaiten tuottaneet sektorit ovat defensiivisiä. Heikoiten tuottaneet ja pakkasen puolella olevat sektorit olivat sykliset: harkinnanvarainen kulutus, viestintäpalvelut, energia ja informaatioteknologia.

Leading alasektorit tarkoittaa alasektoreita, joiden tuottoa seuraamalla saa käsityksen siitä, onko sykli kääntymässä. Jos puolijohde- (semiconductor), liikenne- (transport) ja pankkisektorit (banks) tuottavat muuta markkinaa paremmin, kertoo se syklin käänteestä positiiviseen ja riskisentimentin muutoksesta riskiä suosivaksi.

Viikkotuotolla mitattuna kaikkien alasektoreiden tuotto kääntyi negatiiviseksi ja lasku on ollut heikoiten pärjänneiden pääsektoreiden tasoa. Lisääntynyt epävarmuus markkinoilla näkyy alasektoreiden kehityksessä ja sijoittajien riskinottohaluttomuutena.

Trendaavat osakkeet ja pahimmat laskijat Suomi ja maailma

Jäsenosiossa trendaavien kotimaisten ja kansainvälisten osakkeiden listat. Trendilistat antavat sijoittajalle käsityksen osakkeista, joilla on vahva momentti.

Momentin seuraaminen on nykyisessä markkinatilanteessa erityisen tärkeää, sillä karhumarkkinassa on vaikea löytää osakkeita, jotka pärjäävät. Lisäksi momentin avulla voi tutkia käännettä karhumarkkinasta härkämarkkinaan.



Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.





Seuraa markkinatilannetta!

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat