Välittäjävertailu 2023: Osakevälittäjät vertailussa – katso halvin!

Mikä on halvin osakevälittäjä? Teimme suurvertailun arvopaperivälittäjien kaupankäynnin kustannuksista. Katso, mikä on halvin välittäjä vuonna 2023!

Henri Heikinheimo
Henri Heikinheimo

Mikä on halvin osakevälittäjä? Teimme suurvertailun arvopaperivälittäjien kaupankäynnin kustannuksista. Katso, mikä on halvin välittäjä vuonna 2023!

Välittäjävertailu 2023

Osakevälittäjien hintakilpailu on ollut viime vuosina rajua. Markkinoille on tullut mukaan uusia välittäjiä, ja osa vanhoista välittäjistä on heittänyt pyyhkeen kehään osittain tai kokonaan. Lisäksi moni osakevälittäjä on ryhtynyt tarjoamaan edullisempia hintoja mm. Osakesäästäjien ja Akavan jäsenille, omistaja-asiakkaille tai Sijoittaja.fi:n lukijoille.

Mikä on kaupankäynti-, palvelu- ja säilytyskuluiltaan halvin osakevälittäjä vuonna 2023? Päätimme ottaa selvää, ja tässä olkaa hyvä – Välittäjävertailu 2023!

Sisällysluettelo

Halvin välittäjä vai paras välittäjä?

Mikä on halvin välittäjä sinulle? Osakevälittäjien kulut riippuvat mm. sijoituskohteistasi, sijoitussalkkusi ja toimeksiantojesi koosta sekä kaupankäyntiaktiivisuudestasi. Halvin osakevälittäjä tai ETF-välittäjä voi siis olla eri paitsi piensijoittajalle ja suursijoittajalle, myös osakesäästäjälle, ETF-sijoittajalle ja aktiiviselle kaupankävijälle.

Kulut eivät ole kaikki kaikessa. Pelkkien kulujen lisäksi välittäjien vertailussa tulee huomioida myös monia muita tekijöitä. Tällaisia valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi

 • kaupankäyntijärjestelmän ominaisuudet,
 • tuotto- ja riskiraportit arvopaperi- ja salkkutasolla,
 • kaupankäyntijärjestelmän käytettävyys ja kieli,
 • markkinapaikkojen monipuolisuus ja sijoituskohteiden määrä,
 • sijoitusideat, lisäinformaatio ja analyysit,
 • välittäjän tarjoamat muut sijoittajan työkalut sekä
 • myyntivoittojen, osinkojen ja kaupankäynnin kulujen automaattinen raportointi verottajalle.

Tämän lisäksi sijoittajan on hyvä muistaa, että kaikkeen sijoittamiseen liittyy aina tappion riski.

Halvin osakevälittäjä 2023

Välittäjävertailussa on mukana 12 suomalaisten suosimaa ja/tai Suomessa toimivaa osakevälittäjää ja perinteistä pankkia. Viime vuodesta alkaen mukana ovat myös eToro ja Interactive Brokers.

Välittäjävertailuun on lisätty Yhdysvaltojen osakekaupan hinnastot sekä keskeisimmät osakesäästäjille tarjotut jäsenedut (Suomen Osakesäästäjät, Akava, OP:n Omistaja-asiakkaat, Sijoittaja.fi-lukijat).

🏆 Halvin välittäjä kansainvälisiin osakkeisiin ja ETF:iin

eToro* nousee Välittäjävertailu 2023 kärkeen kansainvälisten osakkeiden ja ETF:ien kategoriassa. Kansainvälisiä osakkeita ja ETF:iä voi ostaa eTorossa nollapalkkioilla.

Nollakulujen ohella eToro tarjoaa etuja ja palveluja, joita ei löydy perinteisiltä välittäjiltä. Yksi piensijoittajalle hyödyllinen ominaisuus on mahdollisuus ostaa eTorossa osakkeiden murto-osia (ns. fractional shares). Voit ostaa esimerkiksi 1000 dollaria maksavaa osaketta tai ETF:ää vain 10 dollarilla. Kaupankäynti murto-osaisilla osakkeilla mahdollistaa paitsi laajan hajautuksen pienelläkin salkulla, myös menestyneiden sijoittajien salkun kopioinnin. Lue lisää kokemuksia eTorosta.

Sijoittaja.fi:n lukijoille on kerätty yhteenveto eToron kuluista ja Sijoittaja.fi:n käyttäjilleen neuvottelemista eduista, joilla eToron kulut ovat muita käyttäjiä edullisemmat.

🏆 Halvin Suomi & kansainvälinen välittäjä ilman jäsenetuja

Mandatum Trader on normaalihinnoin paitsi Välittäjävertailu 2023 -vertailun halvin Suomi ja kansainvälisen sijoittamisen mahdollistavista välittäjistä, myös Viisas Raha 5/2021-lehden Välittäjä 2021-kyselyssä hinta-laatusuhteeltaan Suomen parhaaksi arvioitu välittäjä. Modernia Saxo Trader -kaupankäyntialustaa hyödyntävä palvelu tuntuu löytäneen valtaosalle sijoittajista toimivan tasapainon helppokäyttöisyyden ja edistyneiden kaupankäyntiominaisuuksien välillä sekä laajan markkinavalikoiman ja automaattiset raportit verottajalle.

🏆 Halvin Suomi & kansainvälinen välittäjä ale- ja etuhinnastoilla

Danske Kaupankäynti Online on Suomi ja kansainvälisen sijoittamisen mahdollistavista välittäjistä Välittäjävertailu 2023 -vertailun halvin Akavan ja Suomen Osakesäästäjien jäsenille tarjotulla etuhinnastolla. Suurin hyöty edusta lohkeaa pientä salkkua pyörittävälle ja harvakseltaan sijoituksia tekevälle. Edullisten hintojen vastapainona joutuu Välittäjä 2021-kyselyyn vastanneiden mukaan tinkimään kaupankäyntijärjestelmän laadusta ja sieltä saatavasta informaatiosta.

Erityismaininnat

 • DEGIRO* tarjoaa kuukausisäästämistä yhden euron käsittelymaksulla noin 200 ETF:ään.
 • Nordea Investor tarjoaa piensijoittajalle edullisen 1 % hintakaton ETF:iin ja Pohjoismaisiin pörsseihin.
 • Nordnet oli Viisas Raha 6/2019-kyselyn paras välittäjä ja on edelleen suomalaisten suosikkivälittäjä. Suosittuja tuotteita ovat mm. Indeksi- ja One-rahastot, ETF-kuukausisäästäminen ja kaupankäyntiluotto.
 • Interactive Brokers ja LYNX tarjoavat laajan arvopapereiden ja työkalujen kirjon aina ammattimaiseen treidaukseen, salkunhoitoon ja jopa algoritmiseen kaupankäyntiin.
Välittäjävertailu 2023. Halvin välittäjä normaalihinnoin sekä ale- ja etuhinnastoin.
Välittäjävertailu 2023 halvin KV-välittäjä oli eToro. Suomi- & KV-välittäjistä halvin normaalihinnoin oli Mandatum ja etuhinnoin Danske.

Edut Sijoittaja.fi:n lukijoille

eToro* on todella kustannustehokas, koska kansainvälisiä osakkeita voi ostaa nollakuluilla. Alla olevaan taulukkoon on kerätty yhteenveto eToron kuluista.

Sijoittaja.fi on neuvotellut käyttäjilleen edullisemmat hinnat. Rekisteröidy eToroon sivujemme kautta ja saat ne käyttöösi. Lue lisää eTorosta ja edusta.

 • Talletuspalkkio
 • Valuutanvaihto tilisiirtossa
 • Osake kaupankäyntipalkkio
 • ETF kaupankäyntipalkkio
 • Kopioitavat porfoliot
 • Tilinhoitopalkkio
 • Valuutanvaihto nostettaessa
 • Nostopalkkio

Rekisteröidy kauttamme

Saat pysyvät edut

 • 0 $
 • 0 %
 • 0 %
 • 0 %
 • 0 $
 • 0 %
 • 0 %
 • 0 $

Ilman etua

eToron normaalihinnat

 • 0 $
 • 0,50 %
 • 0 %
 • 0 %
 • 0 $
 • 0 %
 • 0,50 %
 • 5 $

eToro ansaitsee yllä olevilla kuluilla sekä CFD-kaupankäynnistä saatavilla palkkiolla. Sijoittaja.fi kuuluu eToron partner-ohjelmaan, josta voi lukea lisää täältä.

Jos et ole kirjautunut tilille 12 kuukauteen, eToro veloittaa 10 dollarin kuukausittaisen käyttämättömyysmaksun jäljellä olevasta saldosta. Mitään avoimia positioita ei suljeta maksun kattamiseksi. Riittää siis, että kirjaudut tilille kerran vuodessa.

REKISTERÖIDY eTOROON
 

78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Osakesäästäjän välittäjät – ”Seppo Säästäjä”

🏆 Halvin välittäjä kansainvälisiin osakkeisiin

eToro* on todella kustannustehokas välittäjä, jonka palvelussa kansainvälisiä osakkeita ja ETF:iä voi ostaa aidosti nollakuluilla. Sijoittaja.fi:n käyttäjille neuvotelluilla eduilla myös valuutanvaihto ja nosto tapahtuvat nollakuluilla.

🏆 Halvin Suomi & kansainvälinen välittäjä ilman jäsenetuja

Nordea ja Mandatum Trader ovat vertailun halvimmat välittäjät osakkeisiin säästävälle ja harvakseen kauppaa käyvälle. Pienet erot kauppojen ja salkun koossa ratkaisevat, mikä palveluista kiilaa kärkeen. Nordea tarjoaa 1 % hintakattoa ETF:iin ja Pohjoismaiden osakkeisiin, mikä hyödyttää esimerkiksi osakkeisiin kuukausisäästävää. Mandatum Trader tarjoaa alennuksia hieman suurempaa sijoitussalkkua pyörittäville asiakkaille.

🏆 Halvin Suomi & kansainvälinen välittäjä ale- ja etuhinnastoilla

Danske Kaupankäynti Online on Suomi ja kansainvälisen sijoittamisen mahdollistavista välittäjistä vertailun halvin Akavan ja Suomen Osakesäästäjien jäsenille tarjotulla etuhinnastolla. Kuten myös muilla etuhinnastojen halvimmista välittäjistä, suurin hyöty edusta lohkeaa pientä salkkua pyörittävälle ja harvakseltaan sijoituksia tekevälle.

Välittäjävertailu 2023. Halvin osakevälittäjä Suomeen ja Yhdysvaltoihin.
Osakesäästäjälle löytyy useita edullisia vaihtoehtoja. Esimerkissämme halvin kansainvälinen välittäjä oli eToro. Suomi & kansainvälinen välittäjistä halvimmat normaalihinnoin olivat Nordea ja Mandatum sekä etuhinnoin Danske. Katso itsellesi edullisin osakevälittäjä Välittäjävertailu-laskurilla.

Ahkeran kaupankävijän välittäjät – ”Anni Aktiivi”

🏆 Halvin välittäjä kansainvälisiin osakkeisiin

eToro on tässä sarjassa hintakilpailun voittaja. eToron kaupankäyntialustalla kansainvälisillä osakkeilla voi käydä kauppaa nollakuluilla. Sijoittaja.fi:n käyttäjille neuvotelluilla eduilla myös valuutanvaihto ja nosto tapahtuvat nollakuluilla. eToro Popular Investor -ohjelmaan hyväksyttynä sijoittajana voit saada lisäansaintana kuukausipalkkiota, kun muut sijoittajat kopioivat salkkuasi.

🏆 Halvin Suomi & kansainvälinen välittäjä ilman jäsenetuja

Mandatum Trader on normaalihinnoin selkeästi edullisin vaihtoehto sijoittajaesimerkkimme aktiiviselle kaupankävijälle. Saxo Bankin kaupankäyntialustaa hyödyntävä Mandatum Trader mahdollistaa kotimaan pörssin ohella myös sijoittamisen laajasti kansainvälisille markkinoille ja tarjoaa kattavat raportointipalvelut ja sijoittamisen työkalut.

🏆 Halvin Suomi & kansainvälinen välittäjä ale- ja etuhinnastoilla

Mandatum Trader nousee Suomi ja kansainvälisistä välittäjistä halvimmaksi myös etuhinnastolla. Vaikka palvelun kustannusedut tulevat esille parhaiten juurikin aktiivisessa kaupankäynnissä tai suurella sijoitussalkulla, Suomen Osakesäästäjien edulla myös piensijoittajat tai harvemmin sijoittavat pääsevät kiinni Mandatumin edullisiin hintoihin ja laajaan arvopaperivalikoimaan. Pienemmällä salkulla halvin vaihtoehto olisi Danske Kaupankäynti Online Akavan ja Suomen Osakesäästäjien jäsenille tarjotulla etuhinnastolla.

Välittäjävertailu 2023. Aktiivinen sijoittaja, halvin osakevälittäjä Suomeen ja Yhdysvaltoihin.
Edullisimmat välittäjät aktiiviselle kaupankävijälle löytyvät usein perinteisten pankkien ulkopuolelta. Esimerkissämme halvin kansainvälinen välittäjä oli eToro. Suomi & kansainvälinen välittäjistä halvin oli Mandatum Trader. Katso itsellesi edullisin osakevälittäjä Välittäjävertailu-laskurilla.

Edullisimmat välittäjät ETF:iin – ”Erkki ETF”

🏆 Halvin välittäjä ilman jäsenetuja

ETF-sarjassa sijoittaja joutuu puntaroimaan hinnan ja omien palvelutarpeidensa välillä kenties enemmän kuin missään muussa sarjassa. Hintavertailun ykköspallin ETF-sarjassa pokaa eToro, joskin suomalaiselle sijoittajalle on tätä vertailua kirjoitettaessa tarjolla vain 23 UCITS ETF:ää. Kakkossijalta löytyvässä DEGIROssa* edullisimpaan hintakategoriaan kuuluu noin 200 ETF:ää. Vertailun esimerkkisijoittajalle Nordea on puolestaan halvin vaihtoehto, mikäli sijoittaja kaipaa automaattista veroraportointia.

🏆 Halvin välittäjä ale- ja etuhinnastoilla

ETF-sarjassa esimerkkisijoittajamme hintavertailun kärki säilyy samana olipa etuhintoja tarjolla tai ei. eToro on nollakuluillaan selvästi halvin vaihtoehto ETF-sijoittajalle, mikäli säästäjällä ei ole tarvetta harvinaisemmille ETF:ille. Automaattista veroraportointia kaipaavalle Danske Kaupankäynti Online Akavan ja Suomen Osakesäästäjien jäsenedulla voi olla jopa halvempi kuin Nordea tai OP jäsenetuhinnoilla.

Välittäjävertailu 2023. Halvin ETF-välittäjä pienellä ja isolla sijoitussalkulla.
ETF-kaupankävijälle keskeisintä on tarkastella ulkomaisten pörssien kaupankäyntikustannuksia. Esimerkissämme halvin välittäjä normaalihinnoin tai Sijoittaja.fi-edulla oli eToro. Laajempi ETF-valikoima löytyy esimerkiksi DEGIROlta. Katso itsellesi edullisin osakevälittäjä Välittäjävertailu-laskurilla.

Välittäjävertailu 2023 metodologia

Välittäjävertailu 2023 -vertailussa välittäjien kokonaiskustannukset (kaupankäyntikulut, säilytysmaksu ja palvelumaksu) laskettiin Sijoittaja.fi:n Välittäjävertailutyökalulla, johon päivitimme voimassaolevan ajantasaisen hinnaston 22.6.2023.

Välittäjät järjestettiin jokaisessa kategoriassa (Seppo Säästäjä, Anni Aktiivi, Erkki ETF) järjestykseen keskimääräisen sijoituksensa perusteella osakkeiden ja/tai ETF-rahastojen kaupankäynnin kustannuksissa eri suuruisilla salkuilla sekä erilaisilla kaupankäyntimäärillä. Lopullinen sijoitus määräytyi kategorioiden keskiarvojen perusteella.

Tarkemmat tiedot kaupankäyntipalveluiden hinnastoista löydät Välittäjävertailutyökalusta ja välittäjien omilta verkkosivuilta.

Siirry Välittäjävertailuun!

Välittäjävertailu 2023 esimerkkisijoittajat

Seppo Säästäjä on vankkumaton ja pitkäjänteinen osakesäästäjä, joka keskittää kaikki pörssisijoituksensa suomalaisiin osakkeisiin.

 • A- ja B-salkkujen Seppo aloittaa sijoitusuransa 5 000 euron salkulla, ja hänen tyypillisten kauppojensa koko alkuvaiheessa on noin 500 euroa. Vuoden aikana sijoituksia kertyy vuodesta riippuen 4 tai 12 kappaletta (1 kpl/kvartaali tai 1 kpl/kuukausi).
 • C- ja D-salkkujen Seppo on kasvattanut salkkuaan useiden vuosien säästämisen ja korkoa korolle -ilmiön avulla 100 000 euroon. Sepon tyypillisten kauppojen koko on 2 500 euroa, mutta sijoitustahti on pysynyt yhä samana kuin sijoitusuran alkuvaiheessa 4-12 kaupassa per vuosi.

Anni Aktiivi on kokenut sijoittaja, joka seuraa aktiivisesti markkinaa ja tekee osakepoimintaa spekuloiden toisinaan myös lyhyen aikavälin kurssikehityksellä. Osakesijoitukset Anni kohdistaa kotimaahan ja Yhdysvaltoihin.

 • A- ja B-salkkujen Annin sijoitussalkun koko on 50 000 euroa, ja tyypillisen kaupan koko on 3 000 euroa. Kauppojen määrä vaihtelee, mutta keskimäärin niitä syntyy noin 50 vuotta kohden.
 • C- ja D-salkkujen Anni on onnistunut kasvattamaan sijoitussalkkunsa 300 000 euroon, ja samalla kauppojen keskimääräinen koko on kasvanut 10 000 euroon. Kauppoja syntyy yhä keskimäärin 50 kappaletta per vuosi.

Erkki ETF on ylpeästi laiska sijoittaja, joka on rakentanut salkkunsa puhtaasti ETF-rahastoilla. Laiskassa salkussa on vähän tarvetta kaupankäynnille, kauppoja tehdään lähinnä salkun tasapainottamiseksi ja lisäsäästöjen yhteydessä.

 • A- ja B-salkkujen Erkki aloittaa sijoitusuransa 5 000 euron salkulla, ja hänen tyypillisten kauppojensa koko alkuvaiheessa on noin 500 euroa. Vuoden aikana sijoituksia kertyy vuodesta riippuen 4 tai 12 kappaletta (1 kpl/kvartaali tai 1 kpl/kuukausi).
 • C- ja D-salkkujen Erkki on kasvattanut salkkuaan useiden vuosien säästämisen ja korkoa korolle -ilmiön avulla 100 000 euroon. Erkin tyypillisten kauppojen koko on 2 500 euroa, mutta sijoitustahti on pysynyt yhä samana kuin sijoitusuran alkuvaiheessa 4-12 kaupassa per vuosi.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Välittäjävertailu 2023 – vertaa välittäjiä Sijoittaja.fi:n laskurilla

Vertaile kaupankäynnin kuluja pörssissä. Välittäjävertailulla löydät edullisimman arvopaperivälittäjän juuri sinulle. Syötä laskuriin salkkusi koko, toimeksiantojen lukumäärä ja koko, kaupankäyntipaikka ja tiedot jäseneduista – Välittäjävertailu laskee oman kaupankäyntisi perusteella arvion vuosittaisista kuluistasi kunkin välittäjän hinnastolla.

Tässä artikkelissa olemme vertailleet vain kuluja yksinkertaistettujen sijoittajaesimerkkien osalta (ks. Välittäjävertailun metodologia). Välittäjävertailu-laskurilla jokainen voi vertailla välittäjiä ja etsiä itselleen sopivimman ETF- tai osakevälittäjän.

Siirry Välittäjävertailuun!
Välittäjävertailu 2023. Välittäjävertailu-laskuri laskee oman kaupankäyntisi perusteella arvion vuosittaisista kuluistasi kunkin välittäjän hinnastolla.
Hae omaan kaupankäyntiisi halvin välittäjä Välittäjävertailu-laskurilla.
Siirry Välittäjävertailuun! Siirry Välittäjävertailuun!
Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat