Osallistu osakeantiin!

Analyysissa Fintech-sektorin osakkeet: PayPal ja Block

Paypal osake

PayPal ja Block ovat Fintech-sektorin kärkiosakkeita, jotka olivat pandemia-ajan voittajia. Tänä vuonna osakkeet ovat laskeneet yli 60 % ja ovat historiaan nähden halpoja. Tuoreet tulosraportit otettiin markkinoilla vastaan ristiriitaisesti.

Julkaistu: 04.11.2022 Kirjoittaja:

analyysi Block disruptiiviset teknologiaosakkeet osakkeet PayPal tulokset

PayPal

Paypal* on yhdysvaltalainen maksujenvälistysjärjestelmää kehittävä ja ylläpitävä yhtiö. Paypalin järjestelmä on tarkoitettu korvaamaan perinteisiä maksumenetelmiä ja se on suosittu maksutapa erityisesti verkkokaupoissa.

Q3/2022 tulos oli vakaa, mutta liikevaihto-ohjaus jäi odotuksista

 • Liikevaihto kasvoi 11 prosenttia 6,85 miljardiin dollariin vs. analyytikkojen ennuste 6,82 miljardia dollaria.
 • Osakekohtainen tulos: 1,08 dollaria vs. analyytikkojen ennuste 0,96 dollaria.

PayPalilla on 432 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja yhtiö odottaa koko vuodelta 8-10 miljoonaa uutta aktiivista käyttäjää.

PayPal Q3

PayPal nosti EPS-ohjausta ja odottaa koko vuodelta 4,07-4,09 dollarin oikaistua EPS:iä. Analyytikkojen ennuste 3,94 $. Q4-liikevaihdon PayPal odottaa olevan 7,38 miljardia dollaria, mikä jäi analyytikoiden ennusteesta 7,74 miljardia. Ohjaus tarkoittaa vakaata 7 prosentin kasvua. Q4 EPS:in PayPal odottaa olevan 1,18-1,20$, joka olisi enemmän kuin vertailukaudella (1,11$).

Aktivistisijoittaja Elliott Investment Management osti heinäkuussa osuuden PayPalista. Yhtiö sanoi, että se on ”sitoutunut työskentelemään Elliott Investment Management L.P.:n kanssa pääoman tuottovaihtoehtojen kattavassa arvioinnissa”. ”Keskustelumme keskittyvät toiminnan parantamiseen, tuloja tuottaviin investointeihin ja pääoman allokointiin, ja ne ovat sopusoinnussa lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteidemme ja suunnitelmiemme kanssa”, toimitusjohtaja Schulman sanoi.

PayPalin kurssi laski jälkipörssissä. PayPalin suoritus oli vakaa, mutta markkinat pettyivät Q4-liikevaihto-ohjaukseen ja kurssi laski jälkipörssissä. PayPalin osake on laskenut vuoden alusta yli 60 prosenttia.

Paypalin osaketta voi ostaa eTorosta ilman välitypalkkioita. eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. 

Katso PayPalin tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa.

Block

Block on PayPalin ohella fintech-alan kärkiyhtiöitä. Yhtiö vaihtoi nimeään vuonna 2021 Squaresta Blockiksi. Yhtiön tuotteilla ja palveluilla voi korvata koko kassajärjestelmän. Blockin visio on tarjota jokaiselle palveluita tai tuotteita myyvälle mahdollisuus vastaanottaa maksuja vaivattomasti ja kustannustehokkaasti. Bitcoinista tuli merkittävä osa yhtiön liikevaihtoa ja tulosta vuosina 2020 ja 2021 ja osakekurssin korrelaatio bitcoiniin oli korkea. Bitcoinin tultua alas myös Blockin riippuvuus Bitcoiniin on laskenut. Blockin mielenkiintoisin ja seuratuin business tällä hetkellä on CashApp.

Blockin tulos oli positiivinen yllätys

 • EPS oikaistu: $0.42 analyytikkojen ennuste $0.23
 • Liikevaihto: $4.52 miljarida, analyytikoiden ennuste $4.49 miljardia

Blockin suoritus Q3:lla oli vahva. Yhtiön bruttokate oli 1,57 miljardia dollaria, mikä on 38 % enemmän kuin vuosi sitten (1,13 mrd $). Se ylitti analyytikoiden 1,53 miljardin dollarin odotukset.

Cash App -liiketoiminnan bruttokate oli 774 miljoonaa dollaria, mikä on 51 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Yhtiö kertoi, että yli 18 miljoonaa ihmistä käytti aktiivisesti sen Cash-debit-korttia, mikä on 40 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

Myyntipisteliiketoiminnan, Squaren, bruttokate kasvoi 29 % vuositasolla 783 miljoonaan dollariin. Block kertoi myös ansainneensa 37 miljoonaa dollaria Bitcoin-myynnistä vuosineljänneksen aikana. Blockilla on myös Bitcoin-omistustam jonka arvo oli syyskuun lopussa 156 miljoonaa dollaria.

Block Q3

Markkinat tykkäsivät Blockin tuloksesta ja osake nousi yli 10 prosenttia jälkipörssissä. Vuoden alusta osake on laskenut 60 %.

Block löytyy myös eToron valikoimasta. eTorossa osakkeiden välityspalkkio on nolla euroa. eToroa käyttää jo yli 20 000 suomalaista kansainväliseen sijoittamiseen.

Katso Blockin tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa.

Sijoittajan näkökulma

PayPalin P/E-luku on 16,9 käyttäen yhtiön 4,08 dollarin ennustetta vuodelle 2022 ja 69,11 dollarin osakekurssia. Tämä on samalla tasolla kuin S&P 500 -indeksin P/E-luku 16,9, mutta vähemmän kuin Nasdaq 100 -indeksin P/E-luku 20,8 ja selvästi vähemmän kuin PayPalin historiallinen P/E. PayPalin kolmen vuoden liukuva liikevaihdon kasvu on 17,2 prosenttia.

Blockin vuoden 2022 P/E-luku on 60 paikkeilla ja noin 40 vuoden 2023 tulosennusteella. Analyytikot todennäköisesti nostavat ennusteita vahvan raportin jälkeen. Kurssinousu huomioiden P/E-luku pysynee lähellä nykyistä tasoa.

PayPalin osake on samalla tasolla kuin vuonna 2017. Osake on myös selvästi alempana kuin pandemian pohjatasot. Osaketta on lyöty urakalla. Tällä hetkellä liiketoiminta näyttää kuitenkin kohtuullisen vakaalta ja EPS-kehitys on Q4:sta lähtien myönteistä tehostustoimenpiteiden ansiosta. Osake on siis erityisen halpa. Markkinan luottamuksen voittaminen näyttää kuitenkin ottavan aikansa.

Myös Blockin osake on alempana kuin pandemiaa edeltävä taso. Koronapohjissa osake kävi nykyistä tasoa alempana. Yhtiön liiketoiminta on kuitenkin vahvassa vedossa ja kasvu selvästi PayPalia voimakkaampaa. Osake voi puskea ylöspäin, mutta nousua rajoittaa P/E-luvulla mitattuna korkea arvostustaso

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Olemme tehneet eToroon  salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Block ja PayPal löytyvät salkusta. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy