Osallistu osakeantiin!

Markkinaympäristö: Viikon 44 parhaat osakkeet ja markkinatrendit nyt

tuotto-odotus

Markkinaympäristö on nyt erityisen mielenkiintoinen. Seuraamme viikottain osakemarkkinoiden trendejä. Millä osakkeilla paras momentti, milloin karhumarkkina päättyy? Valmiit listat parhaiten ja heikoiten tuottaneista osakkeista Suomesta ja maailmalta, viikko 44.

Julkaistu: 02.11.2022 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet sijoitusideat trendaavat osakkeet

Markkinaympäristö

Markkinat odottavat tämän viikon isoja makrotapahtumia. Fedin korkopäätöstä ja työllisyysraporttia.

S&P 500 -indeksi on noussut lokakuun pohjilta reilu 9 prosenttia. Karhumarkkinan huiput nähtiin elokuussa ja niiltä tasoilta indeksit ovat selvästi alempana. Indeksitrendeissä ei ole havaittavissa muutoksia. Teknologiapainotteinen Nasdaq on kehittynyt edelleen S&P 500 -yleisindeksiä heikommin. Indeksi on noussut lokakuun pohjilta 6,8 prosenttia. Heikompaan kehitykseen syynä ovat teknologiaosakkeiden heikot tulokset. OMXH25 on noussut lokakuun pohjilta 8 prosenttia.

  • S&P 500 vuoden huipuista -20,0 % (huiput 4818 pist.)
  • Nasdaq 100 vuoden huipuista -32,7 % (16765 pist.)
  • OMXH25 vuoden huipuista -19,7 % (5787 pist.)

Trendaavat sektorit

Viikkotuotolla mitattuna sektorit antavat ristiriitaista kuvaa riskinottohalukkuudesta. Sykliset: energia, teollisuus ja rahoitus ovat parhaiten tuottaneet sektorit. Myös sykliset: teknologia, harkinnanvarainen kulutus ja viestintä heikoimmat tuotolla mitattuna. Viimeistä viikkoa on värittänyt entisten markkinasuosikkien, jättitekno-osakkeiden, romahtaminen.

Leading alasektorit tarkoittaa alasektoreita, joiden tuottoa seuraamalla saa käsityksen siitä, onko sykli kääntymässä. Jos puolijohde- (semiconductor), liikenne- (transport) ja pankkisektorit (banks) tuottavat muuta markkinaa paremmin, kertoo se syklin käänteestä positiiviseen ja riskisentimentin muutoksesta riskiä suosivaksi. Viikkotuotolla mitattuna tästä on hieman viitteitä, koska pankki- ja liikenne ovat tuottaneet positiivisesti. Puolijohdesektorin heikko kehitys kuitenkin kertoo, ettei sykli ole vielä kääntynyt.

Trendaavat osakkeet ja pahimmat laskijat Suomi ja maailma

Jäsenosiossa trendaavien kotimaisten ja kansainvälisten osakkeiden listat. Trendilistat antavat sijoittajalle käsityksen osakkeista, joilla on vahva momentti. Momentin seuraaminen on nykyisessä markkinatilanteessa erityisen tärkeää, sillä karhumarkkinassa on vaikea löytää osakkeita, jotka pärjäävät. Lisäksi momentin avulla voi tutkia käännettä karhumarkkinasta härkämarkkinaan.Haluatko lukea koko artikkelin?

Liity Sijoittaja.fi-jäseneksi ja saat lukuoikeuden koko sisältöön, Osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön sekä mallisalkut.

Aloita sijoittaminen uudella varmuudella
ja tiedolla – kokeile ilmaiseksi kahden viikon ajan!

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI


Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy