Markkinaympäristö: Viikon 44 parhaat osakkeet ja markkinatrendit nyt

Markkinaympäristö on nyt erityisen mielenkiintoinen. Seuraamme viikottain osakemarkkinoiden trendejä. Millä osakkeilla paras momentti, milloin karhumarkkina päättyy? Valmiit listat parhaiten ja heikoiten tuottaneista osakkeista Suomesta ja maailmalta, viikko 44.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Markkinaympäristö on nyt erityisen mielenkiintoinen. Seuraamme viikottain osakemarkkinoiden trendejä. Millä osakkeilla paras momentti, milloin karhumarkkina päättyy? Valmiit listat parhaiten ja heikoiten tuottaneista osakkeista Suomesta ja maailmalta, viikko 44.

Markkinaympäristö

Markkinat odottavat tämän viikon isoja makrotapahtumia. Fedin korkopäätöstä ja työllisyysraporttia.

S&P 500 -indeksi on noussut lokakuun pohjilta reilu 9 prosenttia. Karhumarkkinan huiput nähtiin elokuussa ja niiltä tasoilta indeksit ovat selvästi alempana. Indeksitrendeissä ei ole havaittavissa muutoksia. Teknologiapainotteinen Nasdaq on kehittynyt edelleen S&P 500 -yleisindeksiä heikommin. Indeksi on noussut lokakuun pohjilta 6,8 prosenttia. Heikompaan kehitykseen syynä ovat teknologiaosakkeiden heikot tulokset. OMXH25 on noussut lokakuun pohjilta 8 prosenttia.

  • S&P 500 vuoden huipuista -20,0 % (huiput 4818 pist.)
  • Nasdaq 100 vuoden huipuista -32,7 % (16765 pist.)
  • OMXH25 vuoden huipuista -19,7 % (5787 pist.)

Trendaavat sektorit

Viikkotuotolla mitattuna sektorit antavat ristiriitaista kuvaa riskinottohalukkuudesta. Sykliset: energia, teollisuus ja rahoitus ovat parhaiten tuottaneet sektorit. Myös sykliset: teknologia, harkinnanvarainen kulutus ja viestintä heikoimmat tuotolla mitattuna. Viimeistä viikkoa on värittänyt entisten markkinasuosikkien, jättitekno-osakkeiden, romahtaminen.

Leading alasektorit tarkoittaa alasektoreita, joiden tuottoa seuraamalla saa käsityksen siitä, onko sykli kääntymässä. Jos puolijohde- (semiconductor), liikenne- (transport) ja pankkisektorit (banks) tuottavat muuta markkinaa paremmin, kertoo se syklin käänteestä positiiviseen ja riskisentimentin muutoksesta riskiä suosivaksi. Viikkotuotolla mitattuna tästä on hieman viitteitä, koska pankki- ja liikenne ovat tuottaneet positiivisesti. Puolijohdesektorin heikko kehitys kuitenkin kertoo, ettei sykli ole vielä kääntynyt.

Trendaavat osakkeet ja pahimmat laskijat Suomi ja maailma

Jäsenosiossa trendaavien kotimaisten ja kansainvälisten osakkeiden listat. Trendilistat antavat sijoittajalle käsityksen osakkeista, joilla on vahva momentti. Momentin seuraaminen on nykyisessä markkinatilanteessa erityisen tärkeää, sillä karhumarkkinassa on vaikea löytää osakkeita, jotka pärjäävät. Lisäksi momentin avulla voi tutkia käännettä karhumarkkinasta härkämarkkinaan.Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
Markkinakatsaus: Osakemarkkinoiden arvostukset koholla
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat