Aleph Zero – projekti, jota kryptosijoittajien tulisi pitää silmällä

Aleph Zero on seuraavan sukupolven julkinen lohkoketju. Projekti on vielä aluillaan, mutta se on herättänyt jo kryptosijoittajien mielenkiinnon.

Julkaistu: 28.10.2022 Kirjoittaja:

Aleph Zero AZERO Globaalit megatrendit kryptovaluutat lohkoketju

Houkuttelevien kryptoprojektien esittelyt jatkuvat

Myöhästyitkö MNW-tokenin kolmikertaisesta hinnannoususta kuukausi sen jälkeen, kun olimme julkaisseet artikkelin Morpheus Networkista syyskuun lopulla? Entä menikö QNT-tokenin (Quant) hinnan tuplaantuminen sivusuun sen jälkeen, kun kirjoitimme sen vahvoista fundamenteista viime kuussa?

Ei hätää, sillä esittelemme kolmannen kryptovaluutan, jolla on vahvat perustekijät korkean tuoton tuomiseksi varhaisille sijoittajilleen. Varsinkin, kun kryptomarkkina on saamassa uutta tuulta purjeisiin. Kyseessä on siis AZERO – Aleph Zeron natiivi-token. Aleph Zero on seuraavan sukupolven yksityisyyttä lisäävä julkinen lohkoketju. Tyypiltään se on ensimmäisen kerroksen lohkoketju, eli toiselta nimeltään infrastruktuurikerros. Muita suosittuja esimerkkejä tämän kaltaisista julkisista lohkoketjuista ovat Ethereum, Solana, Fantom ja Smart chain.

Aleph Zero

AZEROssa kryptosijoittajilla on vielä mahdollisuus saada hyvä ostohinta ennen kuin useat tärkeät katalysaattorit saattavat nostaa tokenin hintaa korkeammalle. Siksi kirjoitamme AZERO:sta nyt hyvissä ajoin. AZEROssa on useita tärkeitä fundamentteja, jotka voivat kiinnittää siihen yhtä paljon sijoittajien huomiota kuin Solana teki kryptovaluuttojen viimeisimmässä nousurallissa.

Lyhyesti sanottuna Aleph Zero on yksi markkinoiden nopeimmista, skaalautuvimmista ja turvallisimmista lohkoketjuista. Se tarjoaa uudenlaisen, kilpailevista lohkoketjuista eroavan lähestymistavan lohkoketjun merkittävimpien kipukohtien, kuten yksityisyyden, skaalautuvuuden, turvallisuuden, nopeuden ja hajauttaminen ratkaisemiseen. Aleph Zero on sitoutunut vihreiden lohkoketjujen joukkoon. Ketjun validointi perustuu Proof-of-Stake -protokollaan, eikä se käytä ollenkaan korkeaa prosessoritehoa vaativaa louhintaa.

Aleph Zero
Lähde: Aleph Zero

”Alpha Zero nostattaa edelleen kulmakarvoja koko verkossa ainutlaatuisen ominaisuuksien, kustannusten ja suorituskyvyn kombinaationsa takia”.

David Hamilton, Securities.io

”Aleph Zero on matkalla maailman ensimmäiseksi luotettavaksi, yksityisyyttä lisääväksi julkiseksi lohkoketjuksi. Alustalla on ainutlaatuinen lähestymistapa yksityisiin älysopimuksiin, mikä voi sekoittaa monia toimialoja”.

Ubik Capital, Medium.com

Aleph Zero erottuu vahvalla tiimillään ja on jo saanut tunnustusta

Ennen kuin tarkastelemme Aleph Zeron fundamentteja, on syytä mainita, että Aleph Zero voitti tämän lokakuun alussa alan tunnetun kilpailun European Fintech Hackceleratorin sekä pääsi finalistiksi Singaporen keskuspankin The Monetary Authority of Singaporen järjestämässä Global Fintech Hackceleratorissa. Yksi kilpailujen painopistealueista oli esitellä huomattavasti halvempi ja ”vihreä” rajat ylittävä siirtoinfrastruktuuri.

Aleph Zeron taustalla on erittäin vakuuttava ja ammattitaitoinen tiimi. Kehittäjien joukosta viisi on suorittanut tohtorintutkinnon.

”Olemme tällä alalla, koska tiedämme DLT:iden (distributed ledger = hajautettu kirjanpitoteknologia) todellisen potentiaalin oikean maailman käyttötarkoituksiin, mutta tiedostamme myös sen nykyiset puutteet ja tehottomuudet. Meidän piti rakentaa Aleph, koska ymmärsimme, että nykyinen tekniikka ei kyennyt toteuttamaan omia – tai muiden – ideoitamme. Siksi meidän oli ensin ratkaistava olemassa olevat teollisuuden haasteet, jotka haittaavat omia pyrkimyksiämme rakentaa hajautettuja ratkaisuja, jotka pystyvät ratkaisemaan todellisia ongelmia”.

Aleph Zeron kehittäjätiimi

Aleph Zeron parissa työskentelevä tiimi jatkaa kasvuaan ja koostuu nyt jo yli 30 henkilöstä, jotka osallistuvat verkoston kehittämiseen ja käyttöönottoon. Aleph Zero -tiimin aikaisempien saavutusten luettelo sisältää finaalipaikan ACM ICPC World Finals:ssa ja ensimmäiset palkinnot kansainvälisessä matematiikan kilpailussa sekä Simons-Berkeley Research Fellowship:ssä. Liiketoiminnan suhteen Aleph Zeron työntekijät ja tiiminjäsenet ovat saaneet kokemusta organisaatioista, kuten IBM, ABB, Stellar, Codewise, Capgemini, ING Bank, TIBCO Software, Google, Uber, Riverbed Technology jne.

Aikaisen vaiheen kryptoprojekteissa sijoittajien on erityisesti kiinnitettävä huomiota siihen, jatkaako projektitiimi konkreettisesti projektin rakentamista ja tuloksen tekemistä. Ja juuri tätä Aleph Zero tekee johdonmukaisesti.

Aleph Zero ei ole uusi projekti, mutta sen token lisättiin kryptovaluuttapörsseihin vasta helmikuussa 2022.

Aleph Zero -protokolla-artikkeli esiteltiin vuonna 2019 Zürichissä Advances in Financial Technologies (AFT) 2019 -tapahtumassa. Kyseinen tapahtuma tunnetaan yhtenä hajautetun kirjanpitoteknologian parhaista akateemisista konferensseista. Konferenssin komitea koostui Massachusets Institute of Technologyn jäsenistä ( MIT), Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) Zurich:n, Cornellin yliopiston ja VMWare Research:in jäsenistä.

Aleph Zero on osoittanut projektinsa korkean tason käymällä läpi virallisen vertaisarviointiprosessin.

Aleph Zeron fundamentit

Katsotaanpa siis syvemmin projektin fundamentteja. Aleph Zero on yksityisyyttä parantava julkinen lohkoketju, jossa on välitön lopullinen versio. Ketju on suunniteltu yrityskäyttöön, Web 3.0:n sekä DeFi-käyttötarkoituksiin. Aleph Zero antaa yrityksille mahdollisuuden rakentaa hajautettuja projekteja, jotka hyötyvät julkisen DLT-alustan nopeudesta ja turvallisuudesta ja voivat silti säilyttää transaktioidensa yksityisyyden.

Aleph Zerolla on alkuperäinen aBFT-konsensusprotokolla, ja tällä hetkellä tiimi työskentelee parantaakseen alustaa ZKP:iin (Zero-knowledge Proofs) ja suojattuun sMPC (Multi-Party Computation) perustuvalla tietosuojakehyksellä. Laajennuksella pyritään antamaan kehittäjille mahdollisuus käyttää ainutlaatuista lähestymistapaa yksityisiin älysopimuksiin.

Nopeat ja edulliset transaktiot

Aleph Zeron ydin on uusi algoritmi, joka on rakennettu käyttämällä Directed Acyclic Graph (DAG) -tekniikkaa tehokkaan ja hajautetun järjestelmän luomiseksi. Se ohittaa alan kilpailun käyttämällä käytännöllistä lähestymistapaa arvon siirtoon sekä älykkäiden sopimusten laajentamiseen. Transaktioiden määrästä riippumatta validointiajat ovat kuitenkin aina nopeat.

Aleph Zero:n sisäiset transaktiot ovat halpoja. Koetestauksen aikana Aleph Zeron vertaisarvioitu konsensusprotokolla (AlephBFT) saavutti 89 600 transaktion per sekunti-nopeuden, 416 millisekunnin vahvistusajalla. Testi toteutettiin hajautetussa testiympäristössä, jossa oli 112 AWS-validoijaa viidellä mantereella. Testi on saatu päätökseen yksinkertaisten tapahtumien simulaatiolla. Aleph Zeron todellista suorituskykyä, erityisesti raskaassa verkkokuormituksessa, ei ole kuitenkaan vielä määritetty.

Keskimäärin yhden transaktion kustannus verkossa on vain noin 0,0003 AZERO-tokenia.

Esimerkkejä sovelluksen käyttökohteista

Aleph Zero -protokollaa voidaan käyttää moniin käyttötapauksiin, joissa se voi johtaa täysin uusien ratkaisujen käyttöön tai parantaa huomattavasti tunnettuja. Esimerkkejä protokollan käyttötarkoituksista ovat:

  • Asioiden internet (IOT)
  • Älykkäät sopimukset
  • Toimitusketjujen hallinta
  • Virtuaalipelien valuutat
  • Hajautetut domainien nimijärjestelmät (DNS)
  • Varallisuuden digitalisaatio
  • Universaalit valuutat sekä hajautetut kaupankäyntialustat
  • Automaattinen veronmaksu
  • Automaattinen maksaminen ja jaetun liikevaihdon sopimukset

Aleph Zero tarjoaa joukon työkaluja ja resursseja, jotka on suunniteltu helpottamaa hajautettujen sovelluksien (DApps) kehittämisestä verkossa. Aleph Zero on myös suunniteltu erittäin modulaariseksi, mikä tarkoittaa, että se voidaan helposti räätälöidä ja mukauttaa vastaamaan eri yritysten erityistarpeita.

Lähde: Aleph Zero

Tiimin muita projekteja

Aleph Zero -tiimi rakentaa myös Commonia – hajautettua kaupankäyntipaikkaa, jossa asiakkaat voivat turvallisesti käydä kauppaa omaisuudella ilman välikäsiä. Toisin kuin useimmat muissa kaupankäyntipaikoissa, Common käyttää moniketjuista lähestymistapaa. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjät voivat käydä kauppaa missä tahansa lohkoketjussa, eikä vain Aleph Zerossa. Commonin tavoitteena on olla kaikkien treidaajien kaupankäyntipaikka.

Liminal on toisen kerroksen lohkoketju, joka on moniketjuinen tietosuojakerros. Liminal käyttää Aleph Zeroa pohjanaan ja se keskittyy lisäämään turvallisuutta ja yksityisyyttä mihin tahansa lohkoketjuun. Liminal tarjoaa myös portaalin, joka yhdistää sen muihin lohkoketjuihin

Aleph Zeron päälle rakennetuista projekteista voidaan mainita DRKVRS, synkkä metaversumi, jota ohjaa Marcin Kobylecki. Kobylecki on Oscar-ehdokkaaksi päässeen animaation vastaava tuottaja, joka on aiemmin ollut mukana myös Cyberpunk 2077:n ja The Witcherin kehittämisessä.

Aleph Zeron testiympäristössä on jo testattu älykkäitä sopimuksia

Testiympäristössä on käytössä jo yli 1000 älykästä sopimusta, jotka ovat toimineet hyvin. Aleph Zeron tiimi ilmoitti hiljattain, että teknisesti älykkäät sopimukset voitaisiin julkaista viralliseen lohkoketjuverkkoon vaikka heti. Ainoa syy, miksi älykkäiden sopimusten julkaisu pääverkossa viivästyy, on se, että tiimi odottaa ink! 4.0– päivitystä. Päivitys liittyy älysopimusten koodaukseen ja se on määrä julkaista parin seuraavan viikon sisällä.

”Joten kyllä, älykkäitä sopimuksia on tulossa Aleph Zero -verkkoon – ja tulevat olemaan huomattavasti parempia kuin alun perin oletimme.”

Aleph Zeron kehittäjätiimi

Voivatko älykkäiden sopimusten aloittaminen pääverkossa sekä Aleph Zero -ekosysteemin edelleen kehittäminen olla AZERO:n hinnan katalysaattori? Todennäköisesti kyllä. Kehittäjäryhmä valmistelee parhaillaan myös Aleph Zero Foundationin ja Cardinal Cryptographyn isännöimää, virallista apuraha- ja hautomo-ohjelman käynnistämistä. Myös tämä johtaa Aleph Zeron ekosysteemin kasvuun.

Lisää faktoja, jotka tukevat Aleph Zeron mahdollista kasvua

Euroopan unionin komissio valitsi vuonna 2021 Aleph Zero -säätiön perustajajäsenen ja puheenjohtajan tohtori Matthew Niemergin osaksi EU Blockchain Observatory and Forumin asiantuntijapaneelia, mikä nosti Aleph Zeron uudelle tasolle. Niemerg osallistui myös EU:n Blockchain Observatory and Forumin raporttiin lohkoketjusovelluksista terveydenhuollossa.

Mitä tulee lohkoketjuihin kestävän kehityksen näkökulmasta, PoS-mekanismin käyttöönoton lisäksi Aleph Zero Foundation haluaa myös ottaa käyttöön hiilidioksidipäästöjä vähentäviä käytäntöjä. Käytännöillä on ajateltu kompensoivan Aleph Zero Foundationin ja Cardinal Cryptographyn isännöimien validoijien aiheuttamia kasvihuonekaasuja.

Alla oleva kuvaaja näyttää yhden Aleph Zero -validoijan/steikkaajan hiilijalanjäljen verrattuna tavalliseen jääkaappiin.

Yhden Aleph Zero lohkoketjun steikkaajan hiilijalanjälki
Yhden Aleph Zero lohkoketjun steikkaajan hiilijalanjälki verrattuna jääkaapin hiilijalanjälkeen.

AZERO-token

Tarkastellaan seuraavaksi AZERO-tokenin markkina-arvoa ja hintaa. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä yksi AZERO-token vaihtoi omistajaa hintaan 0,88 USD.

Coingeckon tuottamasta datasta voidaan nähdä tokenin kysyntä ja hintamuutokset.

AZEROn hintadata. Lähde: CoinGecko

Twitterin kryptokeskustelupalstoilla AZERO:sta puhutaan usein matalan markkina-arvon jalokivenä. Pääajatus keskustelussa on ollut se, että AZEROn vahvoilla fundamenteillä sen hinta voisi pitkässä juoksussa jopa satakertaistua (3-5 vuoden aikaikkuna).

Mikään ei ole varmaa kryptomaailmassa, ja edellä mainittuja lukuja voidaan pitää vain suuntaa antavina, kryptomaailman pitkänajan odotuksina. Sijoittaja.fi ei aseta tokenille omia hinta-arvioita.

Kryptovaluuttapörssit missä AZERO:lla voi käydä kauppaa

AZERO-tokenilla käydään tällä hetkellä kauppaa MEXC Global-, Gate.io- ja Huobi Global markkina-alustoilla. Vaikka token ei toistaiseksi löydy Binancesta, voi se kuulua jopa kryptovaluutan etuihin. Yleensä, kun token otetaan suuren kryptovaluuttapörssin kuten Binancen listoille, niiden hinta nousee pilviin. Siirtyminen tunnetulle ja suurelle markkina-alustalle nähdään usein kryptomaailmassa katalysaattorina tokenin hinnan nousulle. Pieneltä välittäjältä ostaminen on hieman hankalampaa, mutta useinmiten niistä ostamalla sijoittaja pääsee tokeniin kiinni edullisemmalla hinnalla.

Käytännönasioita ajatellessa tulee mainita, että sijoittajat usein kohtaavat ongelmia korttimaksuissa, yrittäessään ostaa kryptovaluuttoja pieniltä välittäjiltä. Vastaus tähän ongelmaan on ostaa jotain vakaavaluuttaa (stablecoin), kuten USDT:tä Binancesta ja lähettää se omaan pienen välittäjän tarjoamaan kryptolompakkoon. Talletus- ja nosto-ominaisuudet löytyvät lompakosta. Tässä tapauksessa transaktio tehdään kopioimalla osoite ”talletus”-kohdasta USDT:tä MEXC:ssä, ja liittämällä tämä osoite ”nosto”-kohtaan USDT:tä Binancessa. Ole varovainen valitessasi samaa lohkoketjuverkkoa. TRC20-verkko on halpa ja nopea tämän kaltaiselle transaktiolle. Mikäli sijoittajalla ei ole aiempaa kokemusta tällaisista kryptotransaktioista, on varmasti viisaampaa kokeilla transaktion tekemistä aluksi pienillä summilla.

Vinkki sijoittajille, jotka kokevat kaupankäynnin pienissä kryptovaluuttapörsseissä hankalaksi

Viestintäpalvelu Telegramissa on suomalainen palsta ”Azero Finland”, jossa suomalaiset keskustelevat AZERO:sta ja Aleph Zerosta. Jos kohtaat ongelmia AZERO:n ostamisessa, voi olla hyödyllistä liittyä kyseiseen Telegram-ketjuun ja kysyä apua muilta sijoittajilta, jotka ovat AZERO:a jo ostaneet. Telegramista löytyy myös kansainvälinen keskustelupalsta Aleph Zerosta.

Uutisia Aleph Zeroon liittyen sekä päivityksiä projektin etenemisestä voit löytää Twitteristä kanavalta @Aleph_Zero.

AZERO:n omistajille on luvattu airdropata CMN:nää, eli Common Walletin/DEX:n tokenia Aleph Zeron toimesta. Tämän palkkion ajoitusta tai edellytyksiä ei ole vielä ilmoitettu.

Suurinta osaa AZERO:n tarjonnasta steikataa, mikä osoittaa sijoittajien luottamuksen projektiin. Lisäinformaatiota AZERO:n steikkaamisesta ja siitä saaduista palkkioista löytyy AZERO:n nettisivuilta.

Sijoittajan näkökulma

Aleph Zerolla on potentiaalia nousta suureksi nimeksi yritysten toimintaa hyödyttävien lohkoketjujen joukossa. Projekti on vasta aluillaan, mutta koska Aleph Zero on ensimmäisen kerroksen verkosto, se houkuttelee muita projekteja rakentamaan sen älysopimusalustan pohjalta.

Varhaisen kehitysvaiheen takia AZERO:n markkina-arvo on matala, ja markkinat eivät ole hinnoitelleet sen todellista potentiaalia. Aleph Zeron kryptomaailman fundamentit ovat vakuuttavat, ja siihen sijoittaminen tässä varhaisessa vaiheessa voi tuoda sijoittajalle mukavat tuotot pitkällä sijoitustähtäimellä. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kuten kaikessa kryptovarallisuudessa, myös Aleph Zeroon sijoittamisessa on riskinsä, joten sijoitukset kannattaa pitää pieninä ja sellaisina, että koko pääoman on valmis menettämään.

Jos olet koskaan jossitellut myöhästyneesi Solanan, Ethereumin tai Smart Chainin hurjista arvonnousuista, suosittelemme tutkimaan AZERO:a vielä kun projekti on aluillaan.

Mutta kuten aina, haluamme varoittaa lukijoitamme sijoittamisesta ainoastaan muiden suosituksesta. Tutustu ja tutki aina itse mahdollista sijoituskohdetta ennenkuin teet sijoituspäätöksen.

Artikkelin kirjoittaja on Anastasiya Köykkä, joka on kasvuyhtiöistä pitävä sijoittaja ja analyytikko. Hän tutkii sijoitusmahdollisuuksia vallitseviin innovaatioihin, jotka johtavat maailman muutoksiin. Hän pyrkii tunnistamaan osakkeet, joilla on huomattava kasvupotentiaali. Anastasiyalla on BBA-tutkinto ”Financial Management for Global Business”, Haaga-Helia ja kansainvälisen oikeuden maisterin tutkinto Valko-Venäjän valtionyliopistosta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy