New call-to-action

Morpheus.Network voi käynnistää toimitusalan digimuutoksen

Morpheus.Network on SaaS-väliohjelmistopalvelualusta, joka voi käynnistää toimitussektorin digitaalisen muutoksen. Lue, millaisia kryptovaluuttaprojekti Morpheus.Network ja sen natiivi token MNW ovat sijoittajan näkökulmasta.

Julkaistu: 28.09.2022 Kirjoittaja:

blockchain Globaalit megatrendit kryptovaluutat lohkoketju sijoitusideat

Morpheus.Network

Tässä artikkelissa tarkastellaan Morpheus.Networkia – toimitusketjun SaaS-väliohjelmistopalvelualustaa, joka tarjoaa yhteentoimivuuden eri verkkojen kanssa ja integroi saumattomasti vanhoja sekä uusia teknologioita, kuten lohkoketjut, IOT:n ja RFID:n. Pohdimme myös, miksi alustan MNW-token kerää yhä enemmän kryptosijoittajien huomiota.

Morpheus.Network rakennettiin helpottamaan logistiikkaa käyttämällä lohkoketjuteknologiaa. Yhdistämällä globaalin kaupan, tietoturvan, lohkoketjuteknologian ja tekoälyn ammattilaisten tiimin, Morpheus.Network pyrkii korjaamaan tehottomuudet toimialalla, jonka Maailman talousfoorumi on luokitellut 15 biljoonan dollarin arvoiseksi. Morpheus.Networkin matka alkoi vuonna 2016, ja jo vuonna 2017 DHL Forwarding & Freightin entinen toimitusjohtaja Roger Crook liittyi projektin johtavaksi neuvonantajaksi.

Morpheus.Networkin painopiste on auttaa yrityksiä ja valtion organisaatioita optimoimaan ja automatisoimaan globaaleja toimitusketjutoimintojaan. Alusta pystyy maksimoimaan tuloja digitalisoinnin ja prosessiautomaation avulla, suojaamaan arkaluontoisia tietoja sekä ratkaisemaan vanhan toimitusketjujärjestelmän monimutkaisia ​​ongelmia. Samalla Morpheus.Network tarjoaa tehokkaita maailmanlaajuisia kaupparatkaisuja.

Morpheus.Networkin asiakkaat käyttävät verkkoa turvatakseen ja valvoakseen kaikkia merkittäviä toimintojaan, mukauttaen työnkulkuaan älykkäillä sopimuksilla ja näin valvoakseen koko toimituslinjaan. Alusta mahdollistaa kaikkien asiaankuuluvien palveluiden ja kumppanien sekä niiden ainutlaatuisten seurantajärjestelmien integroinnin. Integrointi on toteutettavissa erillisinä moduuleina järjestelmän sisällä, kartoittaakseen valmiin tuotteen ja sen elementtien koko matkan.

Morpheus.Networkin väliohjelmistopalvelualustan vahvuudet.
Morpheus.Networkin väliohjelmistopalvelualustan vahvuudet. Lähde: Morpheus, Blockchain meets Supply Chain

Alusta tarttuu koronaviruspandemian myötä ilmenneisiin toimitusketjujen kehityskohtiin, ja on jo saanut tunnustusta alalta

COVID-2019-pandemia aiheutti maailmanlaajuisia toimitusketjuhäiriöitä, ja korosti tarvetta muokata tulevaisuuden toimitusketjuja rakentamaan pitkän aikavälin kestävyyttä. Yritysten toimitusketjujen digitalisoinnista tuli pakollinen muutos avoimuus-, tehokkuus- ja kestävyystavoitteiden saavuttamiseksi. Muun muassa asiantuntijapalveluita tarjoava Accenture totesi maailmanlaajuisen toimitusketjun häiriötä käsittelevässä analyyttisessä katsauksessaan, että ”Yritysten on rakennettava riittävästi joustavuutta suojautuakseen tulevilta häiriöiltä. Niiden tulisi myös harkita sellaisen vankan kehyksen kehittämistä, joka sisältää reagoivan ja joustavan riskinhallintatoiminnon. Tämän kyvyn tulisi olla teknologiavetoinen ja hyödyntää alustoja, jotka tukevat sovellettua analytiikkaa, tekoälyä ja koneoppimista. Sen pitäisi myös varmistaa läpinäkyvyys koko toimitusketjussa”. Tässä yhteydessä ei olekaan yllättävää, että heinäkuussa 2022 Morpheus.Network valittiin Accenturen kanssa käynnistettyyn Supply Chain Innovation Labiin.

Morpheus.Networkin kehitys ei ole jäänyt huomaamatta. Morpheus on saanut useita palkintoja, mukaan lukien 2021 ISCEA PTAK Award for Supply Chain Excellence -palkinnon SCTECH2021-tapahtumassa. Tämän lisäksi Gulftainer, johtava yksityisomistuksessa oleva kansainvälinen satamaoperaattori, valitsi Morpheus.Networkin lohkoketjupohjaisten sovellusten voittajaksi yhtiön ”Future of Ports” -kilpailussa. Morpheus.Network on saanut jalkaa oven väliin alan suuriin organisaatioihin, kuten International Association for Trusted Blockchain Applications:iin (INATBA). Ohjelmistopalvelu hyväksyttiin myös MaRS Venture Services -ohjelmaan, minkä lisäksi Morpheus liittyi Canadian Food Innovation Networkiin. Morpheus.Networkin tunnustus alallaan kasvaa tasaisesti.

Morpheuksen mahdollisia integraatioita on yli sata

Morpheus.Network integroituu yli sataan alan johtavaan teknologiaan ja palveluntarjoajan ohjelmistoihin, kuten DHL:n, FedEx:n, UPS:n, Microsoft Dynamicsin, Oraclen, Salesforcen, AccessPay:n, Twilion, Ripplen, China Postin ja Chainlinkin ohjelmistoihin. Tärkeimmät integraatiot helpottavat SWIFT-siirtoja perinteisessä pankkitoiminnassa, minkä lisäksi ne mahdollistavat muiden blockchain-teknologioiden ”kerrostuksen” sisällyttämisen välttämättöminä tavoitteina tiettyissä työnkuluissa. On myös huomattava, että Morpheus.Network on äskettäin aloittanut yhteistyön Marshin kanssa, joka on maailman johtava vakuutusmeklari ja riskineuvoja, ja jonka palvelut ovat saatavilla yli 130 maassa.

Morpheus.Network laajentaa yhteistyökumppanikantaansa tarjoamalla niille kumppanuusetuja, kuten pääsyn alustalle pilottitestausta varten, API- ja integraatiopalveluita, kehittäjätukea, liiketoimintamallin innovaatioita ja tulonjakoa. Morpheus.Networkin Software Development Kit, eli ”SDK” antaa asiakkaille mahdollisuuden luoda räätälöityjä moduuleja Morpheus.Network Module Marketplace -kauppapaikalle. Asiakkaat voivat ansaita rahaa kehitystyöstään, jonka he tekevät luodakseen uusia moduuleja alustalle hyödyntämällä SDK:ta, sillä luotuja moduuleja voidaan tarjota muille Morpheus.Networkin asiakkaille.

Älykkäät sopimukset

Morpheus.Networkin prosessiautomaatiotoimintoja käytettäessä jokainen toimitusketjun vaihe edustaa tapahtumaa, joka toteutetaan ehdollisesti. Tapahtuman laukaisemisen selkäranka on ”automaattinen työnkulku” eli älykkäät sopimukset. Älykkäät sopimukset ovat ehdollisesti suoritettavia koodattuja toimintoja, kuten maksuja, tiedonsiirtoja jne., jotka on otettu käyttöön lohkoketjutasolla. Toisin sanoen Morpheus.Networkin älykkäät sopimukset mahdollistavat lohkoketjuun tallennettujen transaktioiden suorittamisen automaattisesti, kun osapuolten sopimat ehdot täyttyvät. Tämä ominaisuus tarjoaa prosessille uuden automaation tason ja mahdollistaa välittömän tilisiirron samalla eliminoiden kolmannen osapuolen vaikutuksen, mikä muuten hidastaisi prosessia ja ottaisi oman osuutensa transaktiosta.

Alla olevassa kuvassa on joitain Morpheus.Network-alustan tärkeimpiä ominaisuuksia:

Morpheus.Network-alustan tärkeimpiä ominaisuuksia
Lähde: Morpheus.Network

Kryptovaluutta MNW-token

MNW-token (aiemmin MRPH) on Morpheus.Networkin automaatioalustan polttoaine. MNW on ERC-20-token, jota käytetään Ethereumin pääverkossa. Sen avulla Ethereum-pohjaisia ​​älykkäitä sopimuksia voidaan käyttää ennalta määrättyinä, automatisoituina työsopimuksina, toimitus- ja tulliasiakirjoina sekä automatisoituina kansainvälisinä maksuina. Pohjimmiltaan MNW-tokeneita käytetään tarvittaviin komponentteihin maailmanlaajuisen kaupan optimoimiseksi, ja niitä käytetään ”maksamaan” alustan kahdesta avaintoiminnosta:

  1. Prosessien automatisointi, joka piti tehdä ennen manuaalisesti. Tämä luonnollisesti säästää aikaa ja rahaa
  2. Notarisoidaan kaikki transaktiot/tietojoukot muuttumattomaan pääkirjaan, jotta kaikki osapuolet voivat luoda yhden totuuden mukaisen lähteen ja muuntaa informaation yhteiseen koneellisesti luettavaan tietomuotoon

Morpheus.Network tarjoaa alustan väliohjelmistoratkaisun, joka mahdollistaa yhteentoimivuuden eri verkkojen kanssa. Senpä takia alusta ei halua sitoutua yhteen toimittajaan tai vain yhteen verkkoon. Toimitusketjut ovat todella erilaisia ​​toiminnallisuuden, yksityisyyden ja skaalautuvuuden suhteen, minkä takia on suuri etu, että Morpheus.Network tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden hyödyntää erilaisia ​​lohkoketjuverkkoja. Nykyisiä integraatioita ovat muun muassa Ethereum, Hyperledger, Binance, EOS ja Litecoin.

MNW-tokenilla on paljon tilaa kasvaa

MNW-token tarjoaa abstraktiokerroksen, joka tuo useita alustoja yhteen paikkaan. Sen lisäksi token toimii ”sitovana liimana” tiedonvaihdossa eri järjestelmien ja verkkojen välillä. Toinen hyvä puoli MNW:ssä on se, että melkein kaikki ’kryptovaluutan’ tokenit ovat jo kierrossa – 47,1 miljoonaa MNW:tä 47,9 miljoonan tokenin enimmäistarjonnasta on käytössä. Mitä pienempi tokenin kokonaistarjonta on, sitä harvinaisempi siitä voi tulla, mikä taas voi vaikuttaa positiivisesti tokenin hintaan tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä MNW:n markkina-arvo on kryptovaluuttojen keskuudessä erittäin alhainen, noin 22 miljoonaa dollaria, mikä jättää melko paljon tilaa kasvulle. Vertailun vuoksi, toisen toimitusketjuihin liittyvän kryptovaluutan, VeChainin (VET) markkina-arvo on 1,64 miljardia dollaria ja sen suurin token-tarjonta on 86 miljardia kappaletta. MNW:n nykyinen kurssikäyrä heijastaa kryptomarkkinoiden laskutrendiä nykyisessä makrotaloudellisessa tilanteessa. Tällä hetkellä MNW-tokenin arvo on noin 0,5 USD. MNW-tokenia voi ostaa KuCoinista ja Gate.io:sta.

Lähde: CoinGecko

Monet kryptovaluutat eivät koskaan palaa all-time-high -hintoihinsa. MNW-tokenin takana on vahvoja fundamenttejä ja siten runsaasti kasvupotentiaalia seuraavien vuosien aikana. Meneillään oleva kryptovaluuttojen karhumarkkina puolestaan tarjoaa sijoittajille hyvän mahdollisuuden sijoittaa MNW:hen alhaisilla hinnoilla. Twitterin kryptoyhteisössä MNW:tä kutsutaan usein matalan pääoman helmeksi. Väitteen taustalla on ajatus siitä, että jos MNW:n markkina-arvo saavuttaa VeChainin markkina-arvon, se nousisi noin 70-kertaiseksi, mikä nostaisi MNW-tokenin hinnan noin 35 dollariin. Mikään ei kuitenkaan ole taattua kryptomaailmassa, ja viittaammekin vain kryptoyhteisön pitkän aikavälin odotuksiin perustuviin lukuihin ilman omaa konrtibuutiota hinta-arvioiden muodostamiseen.

Morpheus.Networkin suhde lähimpään ”kilpailijaan”, VeChainiin

Joskus kryptosijoittajat ihmettelevät Morpheus.Networkin ja VeChainin vertailua sekä pohtivat, onko niiden välillä todella kilpailua. Itse asiassa Morpheus.Networkia ja VeChainia ei pitäisi nähdä kilpailijoina. Pääero alustojen välillä, on väliohjelmisto. VeChain on yksittäinen lohkoketjumalli, joka edellyttää kaikkien sovellusten rakentamista sen protokollalla, kun taas Morpheus.Networkillä ei ole tällaisia ​​rajoituksia. Morpheus on lohkoketju-agnostikko ja voi esimerkiksi integroida VeChain-lohkoketjun alustaansa. Tämän takia Morpheus.Networkia ja VeChainia tulisi mieluummin harkita mahdollisen yhteistyön kuin kilpailun näkökulmasta.

Mainitsemisen arvoista on myös se, että Morpheus.Network kehittää solmuoperaattorin verkkoa lisätäkseen oman verkkonsa vakautta ja hajauttamista. Alusta voi tarjota tulevaisuudessa jonkin verran passiivisia tulomahdollisuuksia pääsolmujen haltijoille. Alfa- ja beta-testausohjelmissa kunkin solmun koko on 1 800 MNW-tokenia. Osallistumalla Alfa- ja Beta-testausohjelmiin MNW-tokenien omistajat, jotka noudattavat steikkaamisohjelman ehtoja, saavat palkkiona 18 %:ia todellisen vuosikoron mukaisesti steikkaamiensa tokeneiden lukumäärän arvosta.

Lähde: Morpheus.Network

Sijoittajan näkökulma

Morpheus.Networkin taustalla ovat vahvat fundamentit. Siksi sen hyödyke-token MNW kannattaa ottaa seurantaan, jos sijoittaa kryptovaluuttoihin.

Sijoittajan kannattaa kuitenkin olla erityisen varovainen, koska kryptovaluutat ovat karhumarkkinassa. Tässä artikkelissa ajatuksia karhumarkkinoiden aikana sijoittamisesta ja siihen sopivasta DCA-strategiasta.

Artikkelin kirjoittaja on Anastasiya Köykkä, joka on kasvuyhtiöistä pitävä sijoittaja ja analyytikko. Hän tutkii sijoitusmahdollisuuksia vallitseviin innovaatioihin, jotka johtavat maailman muutoksiin. Hän pyrkii tunnistamaan osakkeet, joilla on huomattava kasvupotentiaali. Anastasiyalla on BBA-tutkinto ”Financial Management for Global Business”, Haaga-Helia ja kansainvälisen oikeuden maisterin tutkinto Valko-Venäjän valtionyliopistosta.



SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT



Image






suomen sijoitusmetsät

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy