Northcrypto

Älä lopeta sijoittamista karhumarkkinassa

Sijoittaminen karhunmarkkinassa

Osakkeet ja kryptot ovat karhumarkkinassa. Aloitteleva sijoittaja tekee yhden tyypillisen virheen karhumarkkinassa, jolla pilataan mahdollisuudet huikeisiin tuottoihin. Pidä käteistä, tutki, opiskele ja tee kylmänviileitä sijoituspäätöksiä.

Julkaistu: 12.09.2022 Kirjoittaja:

kryptovaluutat osakkeet sijoittaminen

Osakkeet ovat karhumarkkinassa

Markkinat ovat lasketelleet nyt useiden kuukausien ajan, ja lausahdus ”osta dipistä” voi tuntua jo melko ärsyttävältä. Nykymarkkinassa on ollut jo useita syvempiä notkahduksia, ja riippumatta siitä, mitä monet analyytikot ehdottavat, totuus on, että kukaan ei tiedä näin vaikeassa makrotaloudellisessa ympäristössä, milloin markkinat saavuttavat todellisen pohjansa.

Kun otetaan huomioon korkea inflaatio, energiakriisi ja käynnissä oleva sota, on melko todennäköistä, että näemme markkinoiden kipuilevan vielä tulevina kuukausina. Lisäksi Kiinan talouden ongelmat saattavat muuttua seuraavaksi globaaliksi mustaksi joutseneksi. Synkkinä aikoina sijoittamista pitääkin ajatella pitkällä tähtäimellä. Ennemmin tai myöhemmin markkinoiden kiertokulku toistaa itseään, laskusuhdanne taittuu ja markkinat palaavat kasvuun.

Kestävää kasvua parantuneissa makrotaloudellisissa olosuhteissa ei tule kuitenkaan sekoittaa salakavaliin karhumarkkinoiden nousuralleihin, jotka ovat usein ansoja sijoittajille. Alla olevassa kuvassa näkyy, kuinka paljon tällaisia ​​ansoja oli IT-kuplan romahduksen ja globaalin finanssikriisin aikana.

Lähde: Bloomberg
S&P 500 -indeksin kurssirallit Finanssikriisin aikana. Lähde: YahooFinance

Varo karhumarkkinan ansaa

Tällaisissa ​​karhumarkkinoiden ansoissa kärsivällisyys ja keskittyminen ovat ratkaisevan tärkeitä. Joidenkin arvioiden mukaan meneillään oleva karhumarkkina saattaa kestää jopa kaksi-kolme vuotta. Aloitteleva sijoittaja saattaa tehdä herkästi klassisen virheen ensimmäisessä karhumarkkinassaan sijoittamalla valtaosan kassavaroistaan liian aikaisin. Ensimmäisiin dippeihin tehdyt sijoitukset ovat nyt reippaasti pakkasella, ja matkaa omilleen on reilusti.

Sijoittajan ensimmäiseen markkinasykliin liittyy aina epäonnistumisia, ja ne, jotka oppivat virheistä ja kehittyvät, voittavat lopulta sijoittamisen pitkässä juoksussa. Laskumarkkinassa on tärkeää pitää aina osa varoistaan käteisenä siltä varalta, että syntyy parempia sijoitusmahdollisuuksia.

Pohjia on mahdoton ennustaa

Parhaan tuoton saa, kun ostaa osakkeita pohjilta, mutta pohjalukemia on lähes mahdotonta tietää ennakkoon. Siksi niin sanottu DCA-sijoittaminen varsinkin markkinoiden suurimman pelon hetkinä on älykäs sijoitusstrategia. DCA-sijoittamisella tarkoitetaan Dollar Cost Averingia, joka tarkoittaa sijoitusten ajallista hajauttamista.

Heikkoina hetkinä sijoittajan ei kannata heittää hanskoja tiskiin, vaan karhumarkkina-aika kannattaa hyödyntää fundamentti- ja teknisen analyysin oppimiseen parhaiden sijoitusmahdollisuuksien valitsemiseksi. Loppujen lopuksi karhumarkkinat ovat aika, jolloin miljonäärejä tehdään.

Seuraa artikkeleitamme

Syksyn aikana teemme artikkeleita mielenkiintoisista pitkän sijoitushorisontin sijoitusmahdollisuuksista osake- ja myös kryptomarkkinoilla. Kryptomarkkinat ovat nimittäin laskeneet vielä osakemarkkinoitakin syvemmälle kuluvan vuoden aikana. Tulevissa kryptoartikkeleissa käsittelemme muun muassa kryptovaluuttoja, jotka omaavat vahvat fundamentit, ja joita kehitetään kryptosektorin sääntelyn mukaisesti.

Tarkastelemme erityisesti Quantia (QNT) Aleph Zeroa (Azero) ja Morpheus Networkia (MNW). Quant ratkaisee yleisen yhteentoimivuuden ja kumppanuuden useiden pankkien ja suuryritysten kanssa. Aleph Zeroa on mahdollisesti seuraavan sukupolven ensimmäisen tason yksityisyyttä parantava julkinen lohkoketju, jonka transaktiot kirjataan lohkoketjuun välittömästi. Morpheus Network on puolestaan täyden palvelun, globaali, automatisoitu toimitusketjualusta maailmanlaajuiselle kauppateollisuudelle, joka hyödyntää lohkoketjuteknologiaa. Painopiste on todellisia ongelmia ratkaisevissa, hyödyllisissä kryptoprojekteissa. Näihin kuuluvat esimerkiksi toimitusketjujen ja energiasektorin ratkaisuja kehittävät projektit. Tämän kaltaisten projektien rakentamista jatketaan karhumarkkinassa ja niiden tuotteet kehitetään vastaamaan määräyksiä.

Muista, että markkinoiden seuraamista ei kannata lopettaa laskusuhdanteessa. Suurin virhe on palata osake- ja kryptomarkkinoille silloin, kun markkinoilla taotaan uusia kaikkien aikojen ennätyksiä. Nämä sijoittajat ovat tällöin auttamatta myöhässä. Pysy kärsivällisenä, tutki mahdollisia ostopaikkoja ja keskity. Myöhemmin muut kutsuvat sinua ”onnekkaaksi”.

Tilaa tästä kansainväliseen sijoittamiseen liittyvät blogit ja artikkelit!

Artikkelin kirjoittaja on Anastasiya Köykkä, joka on kasvuyhtiöistä pitävä sijoittaja ja analyytikko. Hän tutkii sijoitusmahdollisuuksia vallitseviin innovaatioihin, jotka johtavat maailman muutoksiin. Hän pyrkii tunnistamaan osakkeet, joilla on huomattava kasvupotentiaali. Anastasiyalla on BBA-tutkinto ”Financial Management for Global Business”, Haaga-Helia ja kansainvälisen oikeuden maisterin tutkinto Valko-Venäjän valtionyliopistosta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy