Nordea ja Nokia – Miten suosikkeja voi ostaa nollakuluilla?

Nordealla ja Nokialla on yhteensä reilusti yli puoli miljoonaa omistajaa ja ovat Helsingin Pörssin eniten omistetut osakkeet. Kerromme miten näitä suosikkiosakkeita voi ostaa nollakuluilla.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Nordealla ja Nokialla on yhteensä reilusti yli puoli miljoonaa omistajaa ja ovat Helsingin Pörssin eniten omistetut osakkeet. Kerromme miten näitä suosikkiosakkeita voi ostaa nollakuluilla.

Suomalaiset osakkeet ovat eTorossa valitettavasti vain CFD-muodossa eli hinnanerosopimuksia, joiden tappioita ei voi valitettavasti vähentää verotuksessa. Harva kuitenkin tietää, että eTorosta löytyy rinnakkaislistattuina muutama suomalainen firma.
Mikäli eToro on sinulle täysin tuntematon, suosittelemme lukemaan kokemuksiamme eTorossa.

Nordealla kesäkuun lopussa massiiviset 320 467 omistajaa

Nordea on kappalemääräisesti mitattuna Helsingin pörssin eniten omistettu yhtiö. Vaikka Nordea on OP:n kanssa toinen Suomen kahdesta pankkijätistä, on Nordealla laajasti toimintaa myös muissa Pohjoismaissa. Nordea onkin listattu myös Tukholman ja Kööpenhaminan pörsseihin. Nordean suureen omistajamäärään vaikuttaa myös parin vuoden takainen päätös Sammolta jakaa omistamiaan Nordean osakkeita ylimääräisenä osinkona Sammon omistajille.

Nordean suosio jatkaa kasvuaan

Nordea sai osingonjaon päivänä, kolme vuotta sitten, lähes 60 000 omistajaa lisää. Nordea on myös yksi Helsingin pörssin vaihdetuimmista yhtiöistä ja kesäkuussa myös omistajien määrä kasvoi yli tuhannella. Kirjoitimme eniten kesäkuussa omistajia lisänneistä firmoista aikaisemmin täällä. Nordean osake on tullut lähes käsikädessä alas yli 20 % tänä vuonna Helsingin pörssin yleisindeksin kanssa.

Nordean osake ja Helsingin yleisindeksi. Kuva: Google

Katso Nordean osakkeen tiedot eTorosta

Nordean osakkeen tietoja voit katsoa alla olevan linkin kautta. Huomioithan että kurssi on kruunuissa ja mikäli käytät eToroa Suomeksi, niin käännökset eivät ole aina täydellisiä.

Katso Nordean osakkeen tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Miten osakkeita voi ostaa nolla kuluilla?

Vaikka Helsingin pörssin osakkeita on eTorossa saatavana vain CFD:nä, löytyy kuitenkin Tukholman pörssissä yli 40 osaketta aitoina osakkeina. Yksi näistä Tukholman pörssin osakkeista on Nordea.

eToro on kasvattanut suosiotaan Suomalaisten sijoittajien keskuudessa viime vuoden ja palvelulla on jo yli 20 000 suomalaista käyttäjää.

Liian hyvää ollakseen totta – Miten eToro tekee voittoa?

eToro tekee voittoa muun muassa valuutanvaihtokuluilla, joita tosin Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröityneiltä ei veloiteta. eToro saa tuloja myös viputuotteista, joita emme suosittele käyttämään, sekä valuutanvaihtopalkkioista, sekä CFD-tuotteiden kuluista.

Lue lisää, miten tunnistaa aito osake ja CFD-osake täältä. Nostopalkkiot (5$) ovat myös yksi eToron tulomuodoista. eTorosta voi kuitenkin ostaa myös satoja osakkeita nollakuluilla.

Oslon, Kööpenhaminan, Helsingin ja Milanon pörsseistä voi ostaa osakkeita tällä hetkellä valitettavasti vain CFD-muodossa, mutta kansainvälisesti tärkeimmät pörssit, kuten New York, Lontoo, Pariisi, Frankfurt ja Hong Kong ovat paikkoja, josta voi ostaa aitoja osakkeita. Eli voit ostaa esimerkiksi Teslan, NIOn, Applen ja muiden yhtiöiden osakkeita nollakuluilla.

Suurin miinus palvelussa on, ettei eToro raportoi verottajalle kauppoja automaattisesti, mutta veroilmoituksen helpottamiseksi voi käyttää esimerkiksi Sijoittaja.fi:n tekemää maksutonta excel-pohjaa.

Nokialla lähes 240 000 omistajaa

Nokialla on toiseksi eniten omistajia Helsingin pörssin osakkeista. Kesäkuun lopussa Nokialla oli 237 266 omistajaa. Kuten Nordean ja Helsingin pörssissä yleisesti, myös Nokian arvosta on kadonnut tänä vuonna viidennes, mutta silti analyytikoiden konsensussuositus on Nokialle ”Ylipainota”. Sijoittaja.fi:n jäsenille avoinna oleva osaketyökalu antaa tunnuslukujen valossa, niin Nordealle kuin Nokialle, kohtalaisen hyvät pisteet tämänhetkisillä arvostustasoilla.

Sijoittaja.fi:n Osaketyökalu Nordea ja Nokia

Nokia löytyy myös New Yorkista

Nokian osake on ollut kymmeniä vuosia rinnakaislistattuna myös New Yorkkiin ja sitä voi ostaa New Yorkista aitona osakkeena. eTorossa on kuitenkin listattuna osake myös Helsingin pörssiin, mutta kuten todettua, se löytyy vain CFD-muotoisena, joten ole tarkkana kumman osakkeen valitset. Nokian CFD-muotoisen osakkeen lopussa on tunniste .HE, joka viittaa Helsinkiin. Aidon osakkeen tunnus on NOK Nokia Oyj, kun CFD:n tunnus on NOKIA.HE Nokia Corp.

Kuva: eToro

Voit varmistua vielä, että olet valinnut aidon osakkeen, kun ostaessasi näet tekstin: ”Delayed prices by NASDAQ, IN USD”. Näin olet varmasti ostamassa Nokiaa New Yorkista. Helsingissä kurssi olisi euroissa.

Nokian osake New York. Kuva: eToro

Huomioi aikaero

New Yorkin pörssi aukeaa suomen aikaan klo 16:30, joten huomio myös, ettet voi ostaa osakkeita ennen kuin pörssi on auki.

Katso Nokian osakkeen tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Sijoita Nordeaan, Nokiaan ja muihin kansainvälisiin huippuyhtiöihin ilman välityspalkkiota

eToron sijoitusalustalla voit sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. 

REKISTERÖIDY eTOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon osinko-osake: Nähdäänkö Nordealta euron osinko vuonna 2025?
Näin tehdään erinomainen rahastosalkku 5 minuutissa
Miten valitsen parhaan rahaston?
WIMAO
Sijoittajan valinnat