Lainaesimerkit Estategurusta – Minkälaiset vakuudet sijoittaja saa?

Suorat yrityslainat ovat vaihtoehtoinen omaisuusluokka, joka tarjoaa tällä hetkellä perinteisiä omaisuusluokkia korkeampaa tuotto-odotusta. Lainat Estategurussa ovat suoria yrityslainoja, joissa on kiinteistövakuus. Tässä artikkelissa kaksi käytännön esimerkkiä Estategurusta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Suorat yrityslainat ovat vaihtoehtoinen omaisuusluokka, joka tarjoaa tällä hetkellä perinteisiä omaisuusluokkia korkeampaa tuotto-odotusta. Lainat Estategurussa ovat suoria yrityslainoja, joissa on kiinteistövakuus. Tässä artikkelissa kaksi käytännön esimerkkiä Estategurusta.

Kaksi käytännön esimerkkiä

Estategurun lainat ovat suoria yrityslainoja, joissa on kiinteistövakuus. Tässä artikkelissa avaamme kahden esimerkin avulla millaisia lainoja Estategurusta löytyy. Estateguru on perustettu alun perin Virossa 2013 ja alkuun suuri osa alustan lainoista myönnettiinkin Baltian maihin Viroon, Latviaan ja Liettuaan.

Nykyään Estategurusta löytyy sijoitusmahdollisuuksia useissa eri maissa oleviin kohteisiin ja Suomessa lainoja on myönnetty jo lähes 60 miljoonan euron edestä. Tässä artikkelissa avaamme kaksi esimerkkiä suomalaisista lainoista Estategurun alustalla.

Kiinteistön kehityslaina rakennustöiden jatkamiseen Lahdessa

Asunto Oy Lahden Sinfonia haki lainaa 655 000 € rahoittaakseen rakennustöiden jatkamista 11-kerroksisessa kerrostalossa Lahden keskustassa. Kerrostalon alapuolella sijaitsee Lahden Konserttitalo, joka on merkittävä lahtelainen maamerkki ja erottamaton osa kaupungin historiaa.

Rakennuksen alkuperäisen osan rakennusvuosi on 1954 ja torniosan laajennus on tehty vuosina 2014-2016. Peruskorjaus ja rakentaminen kuitenkin keskeytyivät vuonna 2016. Kiinteistön kehittäjä TOOL Kehitys Oy osti projektin keskeneräisenä vuonna 2019. Covid19-pandemian pääurakoitsijalle aiheuttamien viivästysten vuoksi projekti siirtyi helmikuulle 2022. Nyt on tarkoitus saattaa ja rakentaa huoneistot, porraskäytävät ja yhteiset tilat sekä julkisivu valmiiksi asti.

Kiinteistön arviointikertomuksen (17.2.2022) mukainen nykyarvo on 4 800 000 euroa ja kiinteistön valmistuttua sen arvon arvioidaan olevan 12 148 000 euroa. Projektin arvioidaan valmistuvan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lainan vakuutena on kiinteistön ensisijainen kiinnitys sekä Asunto Oy Lahden Sinfonian osakkeiden panttaus. Kaksi lainanottajayhtiön hallituksen jäsentä antavat lisäksi molemmat henkilökohtaiset takaukset 150 000 € kiinnitysten määrälle. Lisäksi TOOL Kehitys Oy antaa yritystakauksen lainalle koko kiinnitysten määrälle.

Kuva 1. As Oy Lahden Sinfonia haki lainaa rakennustöiden jatkamista varten

Tässä  linkki lainaan Estategurun nettisivuille. 

LAINA RAKENNUSTÖIDEN JATKAMISEEN HELSINGISSÄ

Yhtiö haki lainaa 300 000€ rakennustöiden jatkamiseen rakennusprojektissa, jossa on tarkoitus rakentaa neljä lisäkerrosta Helsingissä sijaitsevaan kerrostaloon Hämeentiellä. Tämä on kehityslainan 13. vaihe ja LTV lainan noston jälkeen 51,1%.

Nyt haetun lainan vakuutena on ensisijainen kiinnitys kehitettävän kiinteistön osakkeisiin.

Kerrostalo suunniteltiin alun perin 7-kerroksiseksi, ja se rakennettiin kahdessa vaiheessa vuosina 1936 ja 1956 aluksi kolmikerroksisena rakennuksena ja myöhemmin korotettuna kahdella lisäkerroksella. Vuonna 2019 rakennukseen tehtiin talotekniikkakorjaus (LVI) sekä pintojen laaja peruskorjaus.

Kuva 2. Kohde sijaitsee Hämeentiellä lähellä Helsingin ydintä

Vakuutena olevan As Oy Kinaporinpihan osakkeiden nykyinen arvo on 10.5.2022 annetun arviolauselman mukaan 5 875 000 €. Mainituilla taloyhtiön osakkeilla on rakennusoikeus 4-kerroksisen laajennuksen rakentamiseen.

4-kerroksinen laajennus koostuu 17 huoneistosta, joiden kokonaispinta-ala on 802 m2. Arvioitu rakennusaika on 14 kuukautta.

Kuva 3. Lainalla rahoitetaan 4 lisäkerroksen rakentaminen

Tässä linkki lainaan.

Estateguru pähkinänkuoressa

Estategurusta löytyy myös lainoja, jotka on myönnetty suomalaisiin hankkeisiin. Esimerkkien lainoilla on yhteistä hyvät turvaavat vakuudet ensisijaisilla kiinnityksillä asuinkiinteistöihin. Lahden kohteessa on myös lisäturvaa lainaa hakevan yhtiön hallituksen jäsenten henkilökohtaisilla takauksilla ja kiinteistöä kehittävän yhtiön takauksella.

Lainanhakijat hakevat lainaa Estategurusta, koska perinteisillä rahoittajilla on haasteita joko ylipäätään rahoittaa projekteja, lainansaanti on nopeampaa kuin perinteisen rahoittajan kanssa tai ehdot rahoitukselle ovat joustavammat.

Sijoittajalle avautuu mahdollisuus sijoittaa tällaisiin lainoihin Estategurun kautta. Tässä artikkelissa on avattu muita syitä, miksi lainanhakijat ovat valmiita maksamaan n. 10% korkoa kiinteistövakuudellisille.

Sijoittamalla Estategurun sijoitusstrategialla sijoittajalta ei mene ohi lainasijoitukset, jotka ovat vain lyhyen aikaa auki palvelussa. Sijoitusstrategialla sijoittaminen parantaa myös hajautusta, mikä on tärkeää suorissa lainasijoituksissa

OLEMME NEUVOTELLEET SUUREMMAN 1% LISÄTUOTTOEDUN SIJOITTAJA.FI:N JÄSENILLE ESTATEGURUSSA!

 • Sijoittaja.fi-jäsenet saavat 1% lisätuoton (aikaisemmin 0,5%)  sijoitetusta pääomasta ensimmäisen 3 kuukauden ajalta rekisteröitymisestä.
 • Etu tilitetään Estategurun asiakasvaratilillesi, kun laina, johon olet sijoittanut rahan, on rahoitettu kokonaan.
 • Lunasta etu rekisteröitymällä Estateguruun tätä linkkiä käyttäen.
 • Esimerkiksi kun sijoitat 10 000 € Estateguru-alustalla, saat lisäetuna 100 € Estategurun asiakasvaratilille. Lisätuotto tilitetään lainakohtaisesti. Jos sijoitat esimerkiksi 100 € lainaan, joka rahoitetaan kokonaan 15.6.2021, niin saat lisätuoton (1 €) tilillesi 15.6.2021.

ESTATEGURUN EDUT SIJOITTAJALLE

 • Odotettu tuotto on noin 10 % (Historiallinen keskimääräinen tuotto n. 11,24%).
 • Vakuutena olevista kiinteistöistä riippumattoman kolmannen osapuolen arvonmääritykset. Keskimääräinen LTV (Loan-to-value = Lainan suhde kiinteistön arvoon) on n. 59,7 %. Kiinteistön arvona käytetään aina nykyhetken markkina-arvoa.
 • Hajautushyötyä suhteessa osake- ja perinteisiin korkosijoituksiin.
 • Sijoittajalle täysin kuluton palvelu. Ainoa kulu on jälkimarkkinalla tehdyistä myynneistä perittävä 2 % transaktiokulu.
 • Alusta tarjoaa jälkimarkkinan, jolla sijoittaja voi irtautua tarvittaessa sijoituksesta.
 • Raportointi alustalla on erinomaisella tasolla. Salkun seuranta ja verottajalle raportointi on helppoa.
 • Kuukausittainen kassavirta

Tutustu Estateguruun tästä!

Yhteistyössä Estateguru Finland Oy:n kanssa. Tutustu vastuuvapauslausekkeeseemme.

Päivitys: Salkun ylläpito on loppunut kesällä 2023.

Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Analyysi: Nesteeltä tulosvaroitus – osakkeen laatustatus mennyttä
WIMAO
Sijoittajan valinnat