Osallistu osakeantiin!

Useampi tuore listautuja kaukana vuoden 2021 kurssihuipuista

Kasvuosakkeiden raju lasku on näkynyt myös vuoden 2021 listautujissa. Osa viime vuonna listautuneista suosikkiosakkeista on laskenut jopa yli -50 %.

Julkaistu: 26.01.2022 Kirjoittaja:

IPO markkinaympäristö osakkeet sijoittaminen

Viime vuonna Suomessa listautuneet yhtiöt ovat kokeneet kovia markkinoiden laskiessa

Suosituista teknologia-alan kasvuosakkeista alkanut lasku on levinnyt laajemmalle. Osansa alamäestä ovat saaneet tuoreet listautujat. Vaikka viime vuonna listautui yhtiöitä monelta eri toimialalta, on karhumarkkina höylännyt niiden kaikkien osakekurssit kauas 52 viikon huipuista – osan jopa yli -50 %.

Sektoriin katsomatta lähes kaikki viime vuonna listautuneet suomalaiset yhtiöt ovat laskeneet kaksinumeroisen luvun verran viimeisen 52 viikon huipuista. Listakohtaisesti on kuitenkin havaittavissa pieni ero yhtiöiden alamäessa – Nasdaq Helsinki päälistalle listautuneet yhtiöt ovat laskeneet keskimäärin vähemmän. Päälistan yhtiöt ovat laskeneet keskimäärin -21,4 %, kun taas First-North-listalle nousseiden yhtiöiden keskimääräinen lasku on -30,9 %.

Nasdaq Helsinki päälistalle listautuneet yhtiöt

Enersense on laskenut 52 viikon huippukurssista eniten. Yhtiö listautui 2018 First Northille ja siirtyi päälistalle 2021. Samoin teki Gofore, joka listautui First Northiin 2017. Sitowisen pörssitaival on sujunut heikosti, osake on alempana kuin vuoden 2021 listautumishinta. Sen sijaan Gofore, Kreate ja SPACit ovat selvinneet melko vähin vaurioin.

Nasdaq Helsinki päälistalle vuonna 2021 listautuneet yhtiöt, ja niiden kurssimuutokset 52 viikon huipuista.

Nasdaq Helsinki First-North -listalle listautuneet yhtiöt

First North -listan osakkeet ovat selvästi alle 52 viikon huipputasojen. Eniten ovat laskeneet Nightingale Health, Modulight, Fifax ja Spinnova. First North -osakkeissa jopa listautumishinnan alapuolella ovat Fifax, Bioretec ja EcoUp. Solwers ja Netum ovat pärjänneet kohtuullisesti laskumarkkinassa.

Nasdaq Helsinki First-North-listalle vuonna 2021 listautuneet yhtiöt, ja niiden kurssimuutokset 52 viikon huipuista.

Sijoittajan näkökulma

Markkina ei suosi tällä hetkellä korkean valuaation kasvuosakkeita. Siksi moni tuore listautuja on kärsinyt selvästi viime aikojen kurssilaskussa. Päälistan osakkeissa tutustumisen arvoisia laskun jälkeen ovat yrityskaupoista kertonut ja tulosohjaustaan nostanut Enersesen, defensiivinen Puuilo sekä ensimmäiset SPACit, Purmo Group ja Lifeline SPAC.

First North -listalla on useita tähän markkinatilanteeseen heikosti soveltuvia yhtiöitä. Markkina ei tykkää nyt yhtiöistä, joilla ei ole liikevaihtoa tai myynti on alkuvaiheessa ja jotka siten tekevät tappiota. Tutkimisen arvoisia ovat listautumishetkellä kovassa suosiossa olleet Modulight ja Merus Power. Turvallisempia osakevaihtoehtoja ovat kohtuullisen arvostustason kasvajat Lemonsoft ja Inderes.

Tilaa aiheeseen liittyvät artikkelit sähköpostiin

Kyllä! Olen kiinnostunut listautujista ja haluan sähköpostiini sisällön aiheeseen liittyen niiden ilmestyttyä.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy