New call-to-action

Nokialta jälleen vahva tulos – lähteekö kurssi vihdoin nousuun

Nokia teki jälleen vahvan tuloksen. Lue tulosanalyysi ja näkemyksemme, miten käy Nokian osakekurssin.

Julkaistu: 28.10.2021 Kirjoittaja:

Nokia osakkeet sijoitusideat tulokset

Hyvää tulosta osattiin odottaa

Nokian Q2-tulos oli erittäin vahva, joten markkinoilla osattiin odottaa hyvää Q3-tulosta. Tulos ylitti analyytikoiden odotukset, joten Nokian hyvä veto ei jäänyt yhden kvartaalin ihmeeksi.

Nokian Q2-tulos

Nokian liikevaihto oli 5 399 M€ (analyytikoiden ennuste 5 384 M€) ja vertailukelpoien liikevoitto 633 M€ (ennuste 494 M€). Nokian suoritus oli jälleen vahva. Liikevaihto kasvoi vain 2 %, mutta oikaistu liikevoitto vahvistui 30 % liikevoittoprosentin ollessa 11,7 %. Nokialla oli haasteita Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmässä Pohjois-Amerikassa. Myös globaalit toimitusketjun rajoitteet vaikeuttivat toimintaa.

Johto näkee isoja kasvumahdollisuuksia yksityisissä langattomissa verkoissa. Yhtiö vahvisti aiemman ohjauksen ja odottaa nyt vertailukelpoisen liikevoiton olevan ohjauksen ylärajalla eli 12 %:ssa. Vuoden viimeinen neljännes ei tule olemaan totutun vahva, koska tuloksen kausivaihtelu on tasoittunut. Vuoden 2021 liikevaihto 21,7–22,7 miljardia euroa. Kysynnän odotetaan olevan vahvaa myös vuonna 2022, mutta kansainvälisiin puolijohdemarkkinoihin liittyvä epävarmuus rajoittaa kuitenkin näkyvyyttä vuoden viimeiseen neljännekseen ja vuoteen 2022.

Joutuuko Nokia antamaan toisen tulosvaroituksen?

  • Vuoden 2021 liikevaihto 21,7–22,7 miljardia euroa
  • Vertailukelpoinen liikevoitto-% 10–12 % (lähempänä 12 %:ia)

Ensimmäisen 9 kuukauden liikevaihto on 15,8 mrd euroa ja liikevoitto 1 867 miljoonaa euroa (11,8 %). Tämä tarkoitaa, että Q4 liikevaihdon odotetaan olevan välillä 5,9 – 6,9 mrd euroa ja liiketuloksen 737 – 857 miljonaa euroa. Vuonna 2020 Q4:n liikevaihto oli 6 568 miljonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketulos 840 miljoonaa euroa. Nokian ohjaus Q4:lle on siten vaisu tai yhtiö joutuu antamaan toisen positiivisen tulosvaroituksen.

Joko nyt kurssi lähtee nousuun?

Nokian suoritus vuonna 2021 on ollut erinomainen. Osakekurssi on selvästi ylempänä kuin vuoden alun taso, mutta on polkenut paikallaan Q2-tulosjulkistuksen jälkeen.

Pelkäämme, että sama trendi voi jatkua. Nokian liikevaihdon kasvu oli vaisua, vain 2 %, kun se ensimmäisellä vuosipuoliskolla oli 9 %. Toiseksi ohjaus Q4:lle oli pehmeä ja ilmaan jäi pelko siitä, että liikevaihto ja tulos laskevat vertailukaudesta. Tämä olisi erinomaisten 9 kuukauden jälkeen katastrofi.

Positiivista on kuitenkin hyvät kysyntänäkymät vuodelle 2022. Liikevaihto ja tulos jatkavat nousussa. Ennakoimme, että osake avaa nousuun, mutta rakettinousut jäävät odottamaan seuraavia tulosjulkistuksia tai orastavaa tulosvaroitusta. Emme usko, että kurssi nousee pysyvästi uusille eurotasoille loppuvuoden aikana. Toivomme kuitenkin, että kurssi saisi hyvästä tuloksesta momentumia taakseen ja vuosi 2023 olisi uuden Nokian supervuosi.

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun.

Tutustu Osaketyökaluun!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy