Northcrypto

ETF-mallisalkut päivitetty vastaamaan tuoretta näkemystä

mallisalkku

ETF-mallisalkut on päivitetty vastaamaan tuoretta markkinanäkemystä. Strategiamestarissa teimme suurimmat muutokset ja nostimme uusia ETF:iä salkkuun.

Julkaistu: 04.10.2021 Kirjoittaja:

ETF mallisalkut markkinaympäristö sijoitusideat sijoitusteemat2021

Markkinanäkemys

Osakemarkkinat olivat syyskuussa laskussa Evergranden laukaiseman Kiinan kiinteistökriisin, globaalien tuotanto-ongelmien ja kiihtyvän inflaation vuoksi. Helsingin pörssin kehitystä kuvaava OMX Helsinki Cap tuottoindeksi laski 6,7 %.

Viime viikkojen aikana markkinoilla on jälleen nähty vuodelta 2020 ja 2021 huhtikuulta tuttua markkinarotaatiota. Rotaatiossa tietyn tyyliset osakkeet ovat laskussa ja tietyt nousussa. Suosikit ja inhokit riippuvat markkinatilanteesta. Esimerkiksi koronakriisin iskiessä päälle zoomit, netflixit ja amazonit olivat nousussa. Vastaavasti matkailuun liittyvät osakkeet laskussa. Myöhemmin rotaatiota on nähty etenkin kasvu- ja arvo-osakkeiden välillä.

Ennakoimme, että loppuvuoden teemoja ovat inflaatio, korkojen nousu ja pörssiyhtiöiden tuloksiin vaikuttavat kustannusinflaatio ja tuotantohaasteet. Uskomme Kiinan edelleen pysyvän otsikoissa. Pidämme todennäköisenä, että korot ovat vuoden lopussa nykyistä tasoa korkeammalla, mikä tukee syklisiä osakkeita suhteessa korkean arvostustason kasvuosakkeisiin. Näihin näkemyksiin perustuen olemme päivittäneet ETF-mallisalkkumme.

Mallisalkkumuutokset

Mallisalkkumuutoksissa on huomioitu nykyinen markkinatilanne, jota voi tarkistaa Markkinaympäristöstä tai markkina-artikkeleista. Nostimme kaksi uutta osake-ETF:ää salkkuun ja muutimme salkun ETF:ien painoja vastaamaan loppuvuoden markkinanäkemystä.

Mallisalkkumuutokset toteutettiin 30.9.2021 päätöskursseilla.

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy