Haastattelussa SoftVet AB:n (Vetrik) johto – sijoituskierros käynnissä!

SoftVet AB, tuttavallisemmin Vetrik, on kehittänyt lohkoketjupohjaisen sovelluksen lemmikkieläinten omistajille ja eläinalan ammattilaisille. Pääsimme haastattelemaan yhtiön johtoa meneillään olevan osakeannin pohjalta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

SoftVet AB, tuttavallisemmin Vetrik, on kehittänyt lohkoketjupohjaisen sovelluksen lemmikkieläinten omistajille ja eläinalan ammattilaisille. Pääsimme haastattelemaan yhtiön johtoa meneillään olevan osakeannin pohjalta.

Haastattelussa Vetrik:n johto

SoftVet AB:lla, tuttavallisemmin Vetrik:lla on käynnissä osakeanti, johon liittyen julkaisimme aikaisemmin artikkelin. Nyt pääsimme haastattelemaan yhtiön johtoa osakeannin tiimoilta, ja tutustumaan tarkemmin Vetrikin uniikkiin sovellukseen.

Webinaarit  29.9. klo 18.00 ja 6.10. klo 16.00 - ilmoittaudu mukaan!

  • Osakeannin koko: 29 762 osaketta (500 001,6 euroa)
  • Yrityksen pre-money valuaatio: 2 929 785,6 euroa
  • Osakkeen merkintähinta: 16,8 euroa
  • Minimimerkintämäärä: 60 osaketta (1 008 euroa)
  • Merkintäaika: 13.9.-15.10.2021 saakka

Sijoittajien kysymyksiin vastasi SoftVet AB:n toimitusjohtaja Emil Åkesson

Mikä on Vetrik?

Vetrik on SoftVet AB:n kehittämä koko eläinalaa yhdistävä tuotealusta. Pidämme huolen siitä, että eläinten omistajilla on hyvät työkalut lemmikistä huolehtimiseen, ja tarjoamme lisäksi eläinten kanssa työskenteleville oikeat työkalut päivittäisen liiketoiminnan pyörittämiseen. Vetrikin avainasia on se, miten helpoksi se tekee käyttäjien verkostoitumisen ja tiedon keskenään jakamisen. Eläinten omistajien sovellustyökaluihin saa merkittyä kaiken perheen koiran edellisestä ruokailusta digitaalisiin rokotustodistuksiin, jotka ovat käytettävissä suoraan puhelimesta.

Minkälainen on Vetrikin tarjoama palvelu?

Oli kyseessä sitten lemmikinomistaja tai eläinten kanssa työskentelevä ammattilainen, Vetrikin tarkoitus on tehdä arjesta helpompaa. Alustalla voi muun muassa pitää kirjaa lähes kaikesta, tallettaa tärkeät päivämäärät ja hallita yrityksen asiakkaita. Lemmikinomistajille tarkoitettu sovelluksemme on jo ilmaiseksi ladattavissa Ruotsissa ja tulossa pian Suomen markkinoille, ja se on rakennettu tekemään eläinten omistamisesta huoletonta ja helposti hallittavaa.

Yritysjärjestelmämme on suunniteltu sopimaan kaikille koiranulkoiluttajista eläinlääkäreihin. Helpoilla työkaluilla alan ammattilaiset voivat keskittyä asiakkaisiin tarpeettoman hallinnoinnin sijaan.

Tuotekuva Vetrik FRIENDS ja Vetrik Pro -sovelluksista.

Keitä ovat Vetrikin asiakkaat?

Käyttäjämme ovat eläinten omistajia, jotka haluavat yksinkertaistaa arkeaan ja lemmikistä huolehtimista, ja eläinalan ammattilaisia, jotka haluavat viedä asiakkaiden sitouttamisen ja yhteydenpidon uudelle tasolle. Vetrikistä löytyy hyödyllisiä ominaisuuksia lähtökohtaisesti jokaiselle eläinalan yritykselle ja freelancerille. Kiinnostusta alustaan onkin tullut jo esimerkiksi eläinlääkäreiltä, eläintarvikeliikkeiltä ja hevosen kengittäjiltä.

Minkälainen on Vetrikin kilpailutilanne?

Tällä hetkellä olemme omanlaisessa toiminnassamme yksin alalla. Markkinoilla on joitain erikoistuneita eläinsovelluksia, mutta meidän tavoitteemme on tarjota jotain kaikille alan toimijoille. Kaikki käyttäjämme eivät käytä jokaista toimintoa, mutta jokainen heistä löytää ominaisuuden tai useamman, joihin he rakastuvat. Emme tavoittele pientä nicheä eläinalan markkinasta, vaan kaikkia eläinten omistajia ja ammattilaisia.

Miten palvelu erottuu kilpailijoista?

Vetrik on erittäin helppokäyttöinen kokonaisuus. Monet saatavilla olevat sovellukset ja järjestelmät ovat joko liian monimutkaisia käyttäjille tai niin yksinkertaistettuja, että niistä puuttuu olennaisia asioita. Ratkaisumme on näiden välissä siten, että pystymme tarjoamaan jokaiselle käyttäjälle arvoa ja säilyttämään yksinkertaisuuden ja helppokäyttöisyyden. Emme hautaa käyttäjää valikoihin ja valintoihin, vaan tuomme kaiken selkeästi käyttäjän ulottuville tarjoten hyvän käyttäjänäkymän, jonka ymmärtää välittömästi.

Mitkä ovat Vetrikin merkittävimmät kilpailuedut?

Rakennamme parhaillaan alidigitalisoidun eläinmaailman digitaalista infrastruktuuria. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Vetrikin kautta jokainen eläin saa VetrikID:n, joka on uniikki numero kyseiselle eläimelle. Tämä on myös järjestelmän selkeä vahvuus, sillä numeroa voi tarvittaessa käyttää kuka vain valtion virastoista, yrityksistä tai lemmikinomistajista lisätäkseen tietoa järjestelmään. Hyödyntämämme blockchain-teknologian avulla voimme vahvistaa sen, kuka tietoa on lisännyt, ja siten taata järjestelmän avulla sen, että esimerkiksi lemmikin passi tai rokotustodistus on 100% tarkka ja oikea. Koko järjestelmä on kehitetty turvallisuudesta huolehtien ja käyttää armeijatason 256-bittistä salaustekniikkaa, joka suojaa kaikkea alustalle syötettyä dataa.

Emme siis rakenna alalle vain helppokäyttöistä järjestelmää, vaan koko alan tulevaa infrastruktuuria. Tähän mennessä olemmekin saaneet uskomattoman vastaanoton sekä miljardiluokan yrityksiltä, että erilaisilta järjestöiltä, ja muiltakin alan toimijoilta.

Miten Vetrik on otettu vastaan markkinoilla tähän mennessä?

Vastaanotto on ollut uskomaton. Meidät on nimetty kisaan Ruotsin Vuoden Startup -palkinnosta ja olemme parhaillamme toisella sijalla yli 10 000 yrityksen joukosta. Voittaja valitaan äänestyksellä, joten kärkikahinoissa oleminen kertoo paljon myös yrityksen nauttimasta vastaanotosta.

Kiinnostus tuotettamme kohtaan on myös ollut suuri alusta asti. Esimerkkinä voidaan mainita muun muassa se, että keskimääräisen 5-6% sovelluskaupan konversiotason, ja jopa hyvän 10% sijaan olemme päässeet jopa 65% konversiotasoihin, joten sovellukselle on selkeää kysyntää. Olemme lisäksi onnistuneet saamaan joka 5-10:stä tavoittamastamme lemmikinomistajasta käyttäjän, mikä on selvästi keskimääräistä tasoa suurempi määrä.

Mitä ovat Vetrikin lähivuosien tavoitteet?

Suurin osa kehitystyöstä hienosäätöä ja jatkokehitystä lukuun ottamatta on jo tehty ja kokonaisuus tuottaa liikevaihtoa, jota osakeannin avulla on tarkoitus kasvattaa merkittävästi. Tavoitteena on se, että kahden seuraavan tilikauden aikana tulos kääntyy jo selvästi positiiviseksi. Olemme onnistuneet lyhyessä ajassa saamaan kasaan huomattavan käyttäjäkunnan pienillä panoksilla, ja uskomme kasvavamme kilpailua nopeammin myös tulevaisuudessa. Ensisijaisena tavoitteena onkin hyödyntää tehokkaaksi todettuja markkinointi- ja muita keinoja käyttäjämäärien ja siten liikevaihdon kasvattamiseksi. Pyrimme lähivuosina laajentamaan palvelun sekä Suomeen, että sen jälkeen muihin Pohjoismaihin ja edelleen Benelux-maihin.

Mihin annissa kerättävät varat käytetään?

Suurin osa varoista käytetään erilaisiin markkinointitoimenpiteisiin Pohjoismaisella markkinalla. Luonnollisesti toimintaan ja alustan kehittämiseen liittyy jonkin verran kustannuksia, mutta meillä on tällä hetkellä matala kulutaso. Pystymmekin tällä kierroksella keskittymään markkinointiin ja siten toiminnan kasvattamiseen ja arvon luomiseen sijoittajille.

Miksi sijoittaa yhtiön osakeantiin?

Vetrikiin sijoittamiseen tällä kierroksella on hyvät asetelmat, sillä järjestelmä on valmis ja julkaistu, sekä siihen liittyvät riskit ja kustannukset on jo ohitettu. Alkuperäisestä markkinointibudjetistamme on lisäksi yli 300 000€ käytettävissä, joten kasvun taloudelliset lähtökohdat ovat kunnossa. Tämän lisäksi olemme jo testanneet markkinointitoimenpiteitämme ja vahvistaneet tiimiämme alan parhaimmistolla.

Lyhyesti sanottuna suurin riski on aiemmin otettu, ja nyt meillä on julkaistu sekä testattu tuote markkinoilla. Tämän kierroksen sijoittajat hyötyvätkin riskin mataluudesta, mutta pääsevät silti nauttimaan nopeasti kasvavan käyttäjäkunnan hedelmistä, ja siten myös yrityksen valuaatiosta. 

SoftVet AB:n (Vetrik) toimitusjohtaja Emil Åkesson.
Sijoittajien kysymyksiin vastasi SoftVet AB:n toimitusjohtaja Emil Åkesson

Kiinnostuitko SoftVet AB:sta sijoituskohteena?

Sijoita osakeantiin

Tehty kaupallisessa yhteistyössä SoftVetAB:n kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
New call-to-action
Sijoittajan valinnat