Aika ostaa kiinalaisia internet-osakkeita?

Kiinalaiset internet-osakkeet laskivat 60 % helmikuun huipuista. Joko pohja on löytynyt ja on aika ostaa kiinalaisia internet-osakkeita?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Kiinalaiset internet-osakkeet laskivat 60 % helmikuun huipuista. Joko pohja on löytynyt ja on aika ostaa kiinalaisia internet-osakkeita?

Osakkeet laskeneet 60 % puolessa vuodessa

KWEB on kiinalaisia internet-osakkeita seuraava ETF. Se on laskenut helmikuun huipuista noin 60 %. ETF sisältää muun muassa Alibaban, Tencentin ja JD.comin osakkeita.

Lähde: TradingView

Kiinalaiset internet-yritykset ovat (liian) vahvoja

Kiinassa 30% kaikesta vähittäismyynnistä kulkee internet -yritysten kautta. Nämä yritykset ovat muuttaneet Kiinan taloutta nopeasti ja ovat elintärkeitä sen menestymiselle. Kuitenkin, aivan kuten Yhdysvalloissa ja Euroopassa, sääntely ei ole pysynyt mukana internet-alustojen kasvussa. Myös Kiinassa ollaan huolissaan tietoturvasta, yksityisyydestä ja internet-jättien monopolistisesta käyttäytymisestä.

Laskun suurin syy on lisääntynyt regulaatio

Alibaban perustajan Jack Man katoaminen julkisuudesta oli ensimmäinen säikäytys kansainvälisille sijoittajille. Samoihin aikoihin tapahtui Ant Financialin listautumisen peruminen, joka oli märkä rätti sijoittajien kasvoille ja antoi kuvan siitä, mitä Kiinan johto halutessaan voi tehdä. Ant Financialin oli tarkoitus olla yli 300 miljardin dollarin jättilistautuminen. Ant Financial on maailman suurin digitaalisen maksamisen yhtiö, jonka tunnetuin tuote on mobiili- ja verkkomaksupalvelu Alipay. Koko vuoden 2021 markkinoille on tullut lisää tietoa Kiinan lisääntyvästä sääntelystä ja se on johtanut epävarmuuteen ja laskenut internetjättien kursseja rajusti.

Kraneshares uskoo, että sääntelylle olisi tulossa päätepiste

Kranshares on ETF-talo, joka on keskittynyt kiinalaisosakkeisiin sijoittaviin ETF:iin. KWEB on Kranesharesin ETF. Yhtiö on seurannut tarkasti Kiinan sääntelyn etenemistä ja kertoo nyt, että näyttää siltä, että Kiinassa viranomaisten selkeämpi etenemissuunnitelma on toteutumassa, mikä voi auttaa palauttamaan luottamusta markkinoihin.

  • Kiinan teollisuus- ja tietotekniikkaministeriön esittämä uusi aikataulu saattaa asettaa lopun sääntelyn epävarmuudelle Kiinan Internet-alalla.
  • Digitaalitalouden kehityksen tukeminen on edelleen Kiinan keskeinen poliittinen painopiste. Uudet laajemmat Internet -alan säännöt ovat samankaltaisia ​​kuin EU: n yleinen tietosuoja -asetus (GDPR) ja muut Yhdysvalloissa ehdotetut toimenpiteet.
  • Vaikka uudet määräykset opetusohjelmista aiheuttivat laajempaa osakemyyntiä Kiinan teknologiaosakkeissa, on hyvä muistaa, etteivät ne koske koko Kiinan internetsektoria. Internet-alan viimeaikaiset uudistukset voi rinnastaa Kiinan terveydenhuoltosektorin uudistuksiin vuonna 2018, mikä toimi kasvua edistävänä tekijänä terveydenhuollon yrityksille seuraavina vuosina.

Vahvat internet-yritykset ovat Kiinan valtiolle tärkeitä

Kiinan johtajat tekivät täysin selväksi 14. viisivuotissuunnitelmassa, joka ohjaa politiikkaa vuoteen 2025 saakka, että digitaalitalouden kehityksen tukeminen on poliittinen prioriteetti. Internet-alaa koskevat uudet määräykset todennäköisesti edistävät internet -alustojen kestävää kasvua, ja ne ovat samankaltaisia ​​kuin Yhdysvalloissa ja Euroopassa toteutetut.

Pahin skenaario ei toteudu

Pahimmassa skenaariossa on pelätty, että Kiina kieltää omien yhtiöidensä listautumisen muille markkinoille. Kiinan arvopaperimarkkinoiden sääntelykomissio (CSRC) antoi kuitenkin lausunnon, jossa se kertoi, että haluaa lisää viestintää ja vuoropuhelua Yhdysvaltojen viranomaisten kanssa. Lausunnossa selvennettiin myös, että CSRC sallii yritysten listautua missä tahansa. Lausuntoa on pidetty sijoittajien vakuuttamisena, ja sen pitäisi auttaa rauhoittamaan kiinalaisosakkeiden epävakautta.

Aika ostaa kiinalaisia internet-osakkeita?

Jäsenille suunnatussa osiossa käymme läpi kiinalaisia internet-osakkeita ja joko olisi aika ostaa niitä.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat