Osallistu osakeantiin!

Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet

Helsingin Pörssin kasvuosakkeet

Parhaimmat kasvuosakkeet ovat tarjonneet erinomaisia tuottoja. Valitsimme Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet.

Julkaistu: 24.11.2023 Kirjoittaja:

kasvuyhtiöt osakkeet sijoittaminen sijoitusideat TOP-listat

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuosakkeet ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille.

Kasvuyhtiöihin (oranssi viiva) sijoittaminen on ollut valtaosan viimeisestä kymmenestä vuodesta parhaita sijoitustyylejä. Etenkin vuonna 2020 koronaviruspandemian eniten kurittaessa markkinoita, kasvuyhtiöt suoriutuivat todella hyvin. Vuosi 2022 oli puolestaan kasvuosakkeille todella rankka. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin 10 vuoden tuottoja suhteessa MSCI World markkinaindeksiin.

Sijoitustyylien tuotto suhteessa MSCI World -vertailuindeksiin.

Miten hyödyntää TOP-listoja käytännön sijoitustoiminnassa?

Kasvuosakkeet sopivat tuottohakuiselle sijoittajalle. Markkinoita nopeampi kasvu tarkoittaa usein markkinoita parempaa tuottoa. Tuotto syntyy ensisijaisesti ajan kanssa osakkeen tuloksen kasvun kautta. Huom! Osaketyökalussa voit Sijoittajan näkökulma -välilehdellä tarkastella osakkeiden kokonaistuottoja.

Kasvuosakkeilla voi myös täydentää matalariskistä tai hitaasti kasvavia arvo-osakkeita sisältävää salkkua.

Kasvuosakkeiden riski on normaalia korkeampi, joten sijoitukset kannattaa hajauttaa useaan kasvuosakkeeseen. Pelkästään kasvuosakkeista muodostettu osakesalkku on harvoin suositeltava sijoitusstrategia.

Qt Group on yksi suomalaisten suosikkikasvuosakkeista

Qt Group on ollut jo tovin yksi suomalaisten piensijoittajien suosikkiosakkeista, ja se on myös tuttu nimi Osaketyökalun parhaiden kasvuosakkeiden listalla. Vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä Qt:n liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin valuutoin 13,0 % vertailukaudesta. Liikevaihdon kasvua on koko vuoden ajan hidastanut markkinatilanteen yleinen epävarmuus, mikä on yhtiöllä näkynyt erityisesti konsultointiprojektien vähenemisenä ja uusien kehittäjälisenssien maturiteetissa, joka on painottunut yksivuotisiin lisensseihin. Q3:lla Qt:n liikevoitto (EBITA) oli 9,2 miljoonaa euroa, jossa kasvua 16,2 % edellisvuoteen verrattuna. Myös yhtiön liiketulos kasvoi 14,3 %.

Tulosjulkaisun yhteydessä Qt tarkensi ohjaustaan. Yhtiö arvioi sen liikevaihdon kasvavan vertailukelpoisin valuutoin 20-25 % edellisvuodesta (aiemmin: 20-30 %), ja sen liikevoittomarginaalin (EBITA-%) olevan 25-30 % (aiemmin: 20-30 %) vuonna 2023.

Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet on valittu Osaketyökalun osakkeista. Osakkeita on tässä kuussa 10 kappaletta.

Tutustu Osaketyökaluun

Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet marraskuussa 2023 (vain jäsenille)

Parhaat kasvuyhtiöt Suomesta

  • Uuden tiukemman kasvupisteytyksen perusteella Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet -listan yhtiöistä kolme sai täydet 10 pistettä kasvusta
  • Tutki kasvuyhtiöiden pisteytystä ja tunnuslukuja tarkemmin Osaketyökalu – Suomi-osakkeet

Haluatko lukea koko artikkelin?

Liity Sijoittaja.fi-jäseneksi ja saat lukuoikeuden koko sisältöön, Osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön sekä mallisalkut.

Aloita sijoittaminen uudella varmuudella
ja tiedolla – kokeile ilmaiseksi kahden viikon ajan!

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSIOsallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy