estateguru

Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet

Helsingin Pörssin kasvuosakkeet

Parhaimmat kasvuosakkeet ovat tarjonneet erinomaisia tuottoja. Valitsimme Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet.

Julkaistu: 08.09.2022 Kirjoittaja:

kasvuyhtiöt osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuosakkeet ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille.

Kasvuyhtiöihin (oranssi viiva) sijoittaminen on ollut valtaosan viimeisestä kymmenestä vuodesta parhaita sijoitustyylejä. Etenkin vuonna 2020 koronaviruspandemian eniten kurittaessa markkinoita, kasvuyhtiöt suoriutuivat todella hyvin. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin 10 vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin laskettuna MSCI:n indekseistä. Kuluva vuosi on ollut kasvuosakkeille rankka, mutta viimeisen kuukauden aikana ne ovat palautuneet pahimmasta kuopasta.

Miten hyödyntää TOP-listoja käytännön sijoitustoiminnassa?

Kasvuosakkeet sopivat tuottohakuiselle sijoittajalle. Markkinoita nopeampi kasvu tarkoittaa usein markkinoita parempaa tuottoa. Tuotto syntyy ensisijaisesti ajan kanssa osakkeen tuloksen kasvun kautta. Huom! Osaketyökalussa voit Sijoittajan näkökulma -välilehdellä tarkastella osakkeiden kokonaistuottoja.

Kasvuosakkeilla voi myös täydentää matalariskistä tai hitaasti kasvavia arvo-osakkeita sisältävää salkkua.

Kasvuosakkeiden riski on normaalia korkeampi, joten sijoitukset kannattaa hajauttaa useaan kasvuosakkeeseen. Pelkästään kasvuosakkeista muodostettu osakesalkku on harvoin suositeltava sijoitusstrategia.

Incap kasvoi parhaiten Q2:lla

Parhaiden kasvuosakkeiden listalla parasta kasvuvauhtia Q2:lla piti Incap. Incapin liikevaihto kasvoi 82,2 prosenttia ja oli 61,2 M€ (ennuste 49,0 M€) ja oikaistu liiketulos 8,8 M€ (ennuste 7,0 M€). Vaikka toisella vuosineljänneksellä inflaation ja valmistuskustannusten nousu sekä rajoitukset komponenttien saatavuudessa jatkuivat, menestyi Incap todella hyvin. Vuoden 2022 Q2 oli yhtiön historian paras liikevaihdolla ja liikevoitolla mitattuna. Kasvun taustalla oli vahva elektroniikan kysyntä ja kaikkien aikojen korkein tilauskanta. Incapin kannattavuus parani hurjat 96,4 %. Positiivisen neljänneksen jälkeen Incap päätti nostaa ohjaustaan. Uuden ohjauksen mukaan yhtiön liikevaihto, liikevoitto ja oikaistu liikevoitto vuonna 2022 ovat selvästi suurempia kuin vuonna 2021 (aiemmin: liikevaihto, liikevoitto ja oikaistu liikevoitto ovat suurempia).

Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet on valittu Osaketyökalun osakkeista. Osakkeita on 10 kappaletta.

Tutustu Osaketyökaluun

Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet syyskuussa 2022 (vain jäsenille)

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile ilmaiseksi

Saat käyttöösi kaikki sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.

Aloita ilmainen kokeilustartup lions


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


startup lions
Estateguru

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy