northcrypto

Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet

Helsingin Pörssin kasvuosakkeet

Parhaimmat kasvuosakkeet ovat tarjonneet erinomaisia tuottoja. Valitsimme Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet.

Julkaistu: 09.01.2023 Kirjoittaja:

kasvuyhtiöt osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuosakkeet ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille.

Kasvuyhtiöihin (oranssi viiva) sijoittaminen on ollut valtaosan viimeisestä kymmenestä vuodesta parhaita sijoitustyylejä. Etenkin vuonna 2020 koronaviruspandemian eniten kurittaessa markkinoita, kasvuyhtiöt suoriutuivat todella hyvin. Vuosi 2022 oli puolestaan kasvuosakkeille todella rankka. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin 10 vuoden tuottoja suhteessa MSCI World markkinaindeksiin.

Sijoitustyylien tuotto suhteessa MSCI World -vertailuindeksiin.

Miten hyödyntää TOP-listoja käytännön sijoitustoiminnassa?

Kasvuosakkeet sopivat tuottohakuiselle sijoittajalle. Markkinoita nopeampi kasvu tarkoittaa usein markkinoita parempaa tuottoa. Tuotto syntyy ensisijaisesti ajan kanssa osakkeen tuloksen kasvun kautta. Huom! Osaketyökalussa voit Sijoittajan näkökulma -välilehdellä tarkastella osakkeiden kokonaistuottoja.

Kasvuosakkeilla voi myös täydentää matalariskistä tai hitaasti kasvavia arvo-osakkeita sisältävää salkkua.

Kasvuosakkeiden riski on normaalia korkeampi, joten sijoitukset kannattaa hajauttaa useaan kasvuosakkeeseen. Pelkästään kasvuosakkeista muodostettu osakesalkku on harvoin suositeltava sijoitusstrategia.

Incap kasvoi parhaiten Q3:lla

Parhaiden kasvuosakkeiden listalla parasta kasvuvauhtia Q3:lla piti Incap. Incapin liikevaihto kasvoi vuoden kolmannella neljänneksellä 50 prosenttia ja oli 70,6 M€ (ennuste 67,0 M€). Oikaistu liikevoitto kasvoi 42 prosenttia vertailukaudesta ja oli 11,2 M€ (ennuste 12,0 M€). Yhtiön mukaan nykyisten ja uusien asiakkaiden kysyntä kasvaa edelleen useissa segmenteissä, mikä vaikutti yhtiön kolmannen neljänneksen liikevaihdon kasvuun. Kasvua on erityisesti teollisuuselektroniikassa, vihreässä energiassa ja vihreässä liikkuvuudessa. Tehokkaan ja hajautetun toimintamallin ansiosta yhtiön kannattavuus oli kaikkien aikojen paras. Materiaalien saatavuudessa on yhtiön mukaan edelleen haasteita. Markkinatilanne on yhtiön mukaan kuitenkin vähitellen paranemassa. Incap täsmensi näkymiään ja arvioi nyt vuoden 2022 liikevaihdon olevan 262–270 milj. euroa ja liikevoiton (EBIT) 38–42 milj. euroa.

Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet on valittu Osaketyökalun osakkeista. Osakkeita on tässä kuussa 10 kappaletta.

Tutustu Osaketyökaluun

Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet tammikuussa 2023 (vain jäsenille)

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSInorthcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy