Haastattelussa Maslog Oy:n johto – osakeannin loppukiri alkaa

Maslog Oy:n osakeannin loppukiri lähestyy. Pääsimme haastattelemaan yhtiön johtoa ja kysymään heiltä sijoittajien kysymyksiä.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Maslog Oy:n osakeannin loppukiri lähestyy. Pääsimme haastattelemaan yhtiön johtoa ja kysymään heiltä sijoittajien kysymyksiä.

Haastattelussa Maslogin johto

Maslog Oy:lla on käynnissä osakeanti, johon liittyen julkaisimme aikaisemmin artikkelin. Nyt pääsimme haastattelemaan yhtiön johtoa meneillään olevasta annista ja siitä, millainen sijoituskohde Maslog on.

Tutustu osakeantiin!

Maslogin vientipäällikkö Mika Mettalo vastaa sijoittajien kysymyksiin

Mikä on Maslog Oy:n historia?

Maslog Oy on perustettu lokakuussa 2017 sähköavusteisen haarukkavaunun ympärille Juha-Pekka Rintamäen toimesta.

Yhtiön toimitusjohtaja Juha-Pekka Rintamäki on tiivistänyt ajatuksen Maslogin takana näin:

”Elettiin joulukuuta 2016. Tuulisena talviaamuna näin Kiitolinjan kuljettajan vetävän pumppukärryä perässään loskan seassa. Yli tuhannen kilon kopiopaperilava on todella raskas niissä olosuhteissa ja onneksi kuljettajalla oli toinen kaveri mukana auttamassa. Silloin oivalsin, että tähän olisi saatava sähköavusteinen ratkaisu. Aloin Googlettamaan asiaa löytämättä siitä mitään tietoja. Sinä hetkenä päätin aloittaa kehittämään sähköavusteista voimalinjaamme. Haluan tarjota työntekijöille helpotusta työntekoon. Uskon, että tulevaisuuden maailmassa äly korvaa voiman. “

Mikä on Maslogin ensimmäinen kaupallinen tuote?

Maslog Oy:n ensimmäinen tuote on maailman ensimmäinen sähköavusteinen haarukkavaunu Maslog Power Pallet Jack. Uniikki tuote ja siinä käytetty teknologia on patentoitu Maslogille.

Maslog Oy:n ensimmäisen tuotteen Maslog Power Pallet Jack:n esittelyvideo

Mitä muita tuotteita on suunnitteilla?

Maslogin voimalinjan käyttökohteita ovat mm. teollisuuden, logistiikan sekä terveydenhuoltoalan koneet ja laitteet. Maslogin voimalinjan mahdollisuudet ovat rajattomat, sähköavusteisuus painottuu turvalliseen työergonomiaan sekä raskaiden kuormien siirtoon tarkoitettuun helpotukseen.

Esimerkkinä voidaan antaa Maslogin sähköavusteinen sairaalasänky, jonka prototyyppi on jo olemassa. Työn alla on myös muita sovelluksia erilaisten materiaalien käsittelyn tarpeisiin.

Miten tuotteet eroavat kilpailijoista?

Maslog Oy:n voimalinja on sähköavusteinen, ei sähkökäyttöinen. Tuotteita voidaan käyttää myös ilman sähköavusteisuutta kuten esimerkiksi sähköpolkupyörää.

Minkä kokoiset ovat Maslogin kohdemarkkinat?

Haarukkavaunujen globaalimarkkina on noin 2,7 miljardia euroa. Maslog Oy:n laskettu potentiaali näille markkinoille on kymmenen prosenttia, mikä tarkoittaa 270 miljoonaa euroa.

Vastaavasti sairaalasänkyjen globaalimarkkina on vielä suurempi – noin 3,3 miljardia euroa. Jälleen Maslogin on arvioitu saavuttavan tästä markkinasta kymmenen prosenttia, eli 330 miljoonaa euroa.

Tähtääkö Maslog Suomen ulkopuolelle?

Kyllä tähtää. Neuvotteluja on käyty ja elokuussa 2021 on tarkoitus aloittaa sähköavuisteisen haarukkavaunun myynti Norjassa, myöhemmin syksyllä Ruotsissa ja loppuvuodesta tulee mukaan vielä muita Euroopan maita.

Miten yhtiön liikevaihto ja muut taloudelliset luvut ovat kehittyneet?

Yrityksen alkutaipaleen ensimmäiset 3 vuotta on tehty tuotekehitystyötä. Haarukkavaunun myynti käynnistyi Suomessa kesäkuussa 2020 ja tuotanto sekä toimitukset syyskuussa 2020. Myynti kehittyy tasaisesti eteenpäin vuoden 2021 aikana ja yrityksen liiketoiminnalle on asetetut selkeät tavoitteet tuleville vuosille.

Mitkä ovat Maslogin tavoitteet?

Yhtiön tavoitteena on toimia viiden vuoden päästä globaaleilla markkinoilla ja toimintaa on tarkoitus olla useassa eri maassa, usealla eri sähköavusteisella tuotteella.

Onko yhtiö patentoinut teknologiaansa?

Maslog Oy sai vuonna 2020 Suomessa patentin sähköavusteiselle voimansiirrolle ja rengasmoottorille. Laaja patentti kattaa ajoneuvot, koneet ja laitteet.

Vastaava patenttihakemus on jätetty vuonna 2020 Japanin, Kiinan, USA:n ja EU:n alueille. Lisäksi Maslog Oy tuotemerkille on käynnissä globaalin suojauksen haku.

Kiinnostusta Maslogin sähköavusteiselle voimalinjalle ja patenteille on noussut esiin jo nyt eri puolilta maailmaa.

Sijoittajien kysymyksiin vastasi vientipäällikkö Mika Mettalo

Kiinnostuitko Maslogista sijoituskohteena?

Lue lisää osakeannista

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Maslog Oy:n kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
WIMAO
Sijoittajan valinnat