Parhaimman osakesektorin vuosituotto 75 %

Teknologiasektorin johtoasema on päättynyt. Sykliset sektorit ovat vallanneet tuottokärjen. Maantieteellisten alueiden tuottoerot ovat häviävän pienet.

Julkaistu: 13.04.2021 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet

Sijoittajan tärkeimmät kuvaajat Markkinaympäristöstä

Markkinaympäristö kokoaa tärkeimmät sijoittajan taulukot, kuvaajat ja indikaattorit yhteen. Se auttaa arvioimaan osakemarkkinoiden näkymiä.

MARKKINAYMPÄRISTÖ

Materiaalit paras sektori

Markkinaympäristössä sijoittaja voi tarkastella osakemarkkinoiden tuottoja sektoreittain. Vuosituoton perusteella sykliset sektorit ovat tuottaneet parhaiten. Paras sektori on USA:n materiaalit-sektori +75,2 %. Sen yhtiöt ovat tyypillisesti raaka-aineyhtiöitä, kemian teollisuuden, metalli- ja metsäyhtiöitä. Teknologiasektori on menettänyt johtoasemansa ja löytyy “vasta” sijalta 4..

Defensiiviset päivittäiskulutus, terveydenhuolto ja yhdyskuntapalvelut ovat olleet heikoimpia. Sijoittajan kannattaakin jossain vaiheessa ennakoida käännettä ja suunnata varoja defensiivisempien osakkeiden suuntaan. Osakemarkkinat ovat nimittäin keskiarvoon hakeutuvia ja selvästi muista sektoreista jäävät kirivät yleensä tuottoeroa kiinni.

Myös Euroopassa sykliset sektorit ovat olleet parhaita vuosituoton perusteella. Harkinnanvarainen kulutus on ollut selvästi paras. Terveydenhuolto ja päivittäiskulutus heikoimmat.

Maantieteellisten alueiden tuottoerot hämmästyttävän lähellä toisiaan

Markkinaympäristössä on myös tuottokuvaajat suomalaisille, yhdysvaltalaisille ja kehittyvien markkinoiden osakkeille. Viimeisen vuoden tuotot ovat hämmentävän lähellä toisinaan. Suomalaisilla osakkeilla on saanut parhaan tuoton. Kehittyvät ja USA-osakkeet ovat tasoissa.

Olemme mantran omaisesti toistaneet, että nykymarkkinatilanteessa perinteinen hajautus ei toimi. Sijoittajan pitää hajauttaa sektoreittain, sijoitustyyleittäin tai pandemiasta hyötyneiden ja talouden uudelleenavaamisesta hyötyvien osakkeiden välillä.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy