New call-to-action

Defensiivisissä laatuosakkeissa oston paikka?

Tunnetut defensiiviset laatuosakkeet jatkavat laskussa. Mikä tähän on syynä ja joko defensiivisissä laatuosakkeissa on oston paikka?

Julkaistu: 17.12.2020 Kirjoittaja:

laatuyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Markkinarotaatio laskenut defensiiviä

Markkinarotaatiolla tarkoitetaan sitä, että sijoittajat siirtävät varoja tietyn tyylisistä osakkeista toisenlaisiin. Usein rotaatio tapahtuu esimerkiksi arvo- tai kasvuosakkeiden välillä tai defensiivisten ja syklisten osakkeiden välillä.

Koronamarkkinassa sijoittajat siirsivät ensin voimakkaasti varoja ”home away” -osakkeista ”stay home” -osakkeisiin. Viimeisimmissä rotaatioissa on kyse sijoittajien siirtymisestä heikoiten koronakriisissä tuottaneisiin osakkeisiin. Useat defensiiviset ja ”stay home” -osakkeet ovat jääneet tuotoissa syklisille ja vapaa-ajan osakkeille, kuten matkailu- ja ravintola-alan osakkeille.

Kuukausitason sektorituottoja tarkasteltaessa sykliset ovat nousukärjessä ja defensiiviset laskukärjessä.

Lähde: FinViz

Defensiivisten osakkeiden heikko veto näkynyt Helsingin pörssissä

Vertasimme kahden defensiivisen ja koronamarkkinassa hyvin menestyneen osakkeen, KONEen ja Keskon, kahden kuukauden kurssikehityksiä kahden syklisen, Outokummun ja Stora Enson kurssikehityksiin. Outokumpu antoi positiivisen tulosvaroituksen ja on noussut lokakuun puolivälistä jo 46,8 %. Stora Enso on tuottanut viimeisen kahden kuukauden aikana 7,9 %. Vastaavasti Kesko ja Kone ovat laskeneet -10,5 % ja -11,7 %.

Vastaavaan aikaan OMX Helsinki -indeksi on tuottanut +4,2 %. On erittäin poikkeuksellista, että tuottoero indeksin ja defensiivisten välillä on näin suuri.

Lähde: TradingView

Osakevalintamme defensiivisistä – oston paikka?

Jäsenosiossa käymme läpi kotimaiset defensiiviset osakkeet ja kerromme suosikkimme niistä. Osassa on selvästi oston paikka.

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy