Haastattelussa Pyynikin johto – sijoituskierros käynnissä!

Pyynikin Brewing Company on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista juomayhtiöistä. Kansainvälisesti palkitulla panimolla on meneillään osakeanti. Haastattelimme yhtiön toimitusjohtajaa. Katso videolta vastaukset sijoittajien kysymyksiin.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Pyynikin Brewing Company on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista juomayhtiöistä. Kansainvälisesti palkitulla panimolla on meneillään osakeanti. Haastattelimme yhtiön toimitusjohtajaa. Katso videolta vastaukset sijoittajien kysymyksiin.

Haastattelussa Pyynikin käsityöläispanimon johto

Haastattelimme Pyynikin toimitusjohtajaa Kari Lappalaista yhtiön käynnissä olevaan osakeantiin liittyen.

Kirjoitimme aiemmin analyysin ja esittelyn Pyynikin osakeannista. Yhtiön osakeanti on edennyt erinomaisesti puhkaisten jo 650 000 euron rajan!

TUTUSTU OSAKEANTIIN!

Miten osakeanti on edennyt?

Anti on lähtenyt hyvin käyntiin ja olemme tyytyväisiä tähänastiseen. Torstaina 25.3. mennessä sijoituksia oli tehty jo 679 000 euroa. Anti on hyvin aikataulussa ja näyttää etenevän suunnitellusti kohti tavoittelemaamme 2 miljoonaa euroa.

Mihin annissa kerättävät varat käytetään?

Annissa kerättävä varat käytetään ensisijaisesti Haljalan panimon tuotannon käynnistämiseen. Tarvitsemme käyttöpääomaa esimerkiksi raaka-aineostoihin, henkilöstön rekrytointiin sekä laitteiston uusimiseen. Lisäksi haluamme varmistaa tämän rahoituskierroksen turvin, että käyttöpääomaa on riittävästi lähitulevaisuudessa.

Miten tavoittelemanne kasvu ja kannattavuus saavutetaan?

Yhtiön liikevaihdon kasvu perustuu yhtiön vahvaan tuotteiden kysyntään. Suomen arvostetuimman olutbrändin kasvatettua kapasiteettia, se pystyy paremmin vastaamaan kovaan kysyntään sen nykyisiltä asiakkailta ja tekemään myös uusasiakashankintaa. Craft beer -markkinan vahva kasvu tukee yhtiön kasvupotentiaalia.

Yhtiön tavoitteena on parantaa kannattavuutta tehostamalla prosesseja ja lisäämällä suunnitelmallisuutta. Viime vuosien luvuista voidaan nähdä, että suhteellinen kannattavuus parantuu volyymin kasvun myötä.

Aiotteko uuden investoinnin myötä lähteä kokonaan pois Suomesta ja Tampereelta?

Emme missään nimessä. Tampere on ja tulee jatkossakin olemaan yhtiön kotipaikka. Olemme pitkään etsineet investointikohteita kapasiteetin nostamiseksi, ja Haljalan tehdas on hinta-laatusuhteeltaan erittäin järkevä meille. Koska tehdas ei ole uusi vaan jo olemassa, saamme tehtaan kapasiteetin välittömästi käyttöön eikä meidän tarvi odottaa rakennusaikaa. Tampereen panimolla tullaan jatkossakin valmistamaan monipuolisesti oluita ja tekemään tuotekehitystä, jotta voimme tuoda kuluttajia kiinnostavia uusia tuotteita markkinoille.

Onko yhtiö lanseeraamassa uusia tuotteita?

Kyllä markkina vaatii uusia tuotteita, joten aiomme aktiivisesti kehittää uutuuksia. Teemme aktiivista karsintaa aktiivisten ja passiivisten tuotteiden välillä, joista parhaat jäävät elämään ja osa karsiutuu pois. Lisäksi tulemme panostamaan virvoitusjuomiin ja muihin panimotuoteryhmiin kuten Sarvis-tuotemerkkiin. Sarvis on nouseva tähti, jonka kauppa on käynyt erinomaisesti ja johon uskomme vahvasti.

Sarvis Unicorn Mansikka | Pyynikin Brewing Company

Miten korona on vaikuttanut yhtiöön ja miten näette sen vaikuttavan tulevaisuudessa?

Korona on ollut pääosin yhtiölle suosiollinen ja yhtiön liikevaihto kasvoikin 31% pandemiasta huolimatta. Valtaosa yhtiön myynnistä tulee vähittäiskaupasta, jonka myynti kasvoi merkittävästi. Koronan suurimpana negatiivisena vaikutuksena oli karanteenirajoituksista johtuneen pakkauskoneen asennuksen viivästyminen, joka alensi yhtiön tuotantokapasiteettia merkittävästi alkukesästä. Kysyntään ei pystytty tänä aikana kunnolla vastaamaan.

Ravintolamyynti on vain pieni osa yhtiön kokonaismyynnistä. Yhtiön suurimmat ravintola-asiakkaat ovat omat osakkuusyhtiöt Pyynikin Brewhouse sekä Pyynikin Tap Room. Vaikka ravintolamyynti laski viime vuonna, omiin nimikkoravintoloihin myynti pysyi ennallaan ravintoloiden rajoitetuista aukioloajoista huolimatta.

Milloin sijoittaja voi odottaa tuottoa sijoitukselleen?

Yhtiö investoi lähivuodet kasvuun ja tavoitteena on kyetä jakamaan osinkoa omistajille 3-5 vuoden päästä. Exit-mahdollisuuksia ovat esimerkiksi pörssilistautuminen tai teollisen ostajan ostotarjous. Isot kotimaiset sekä kansainväliset panimot ovat aktivoituneet toimialalla ja ostaneet pieniä käsityöläispanimoita, sillä heillä ei ole muuta keinoa päästä uskottavasti tähän kasvavaan markkinaan kiinni.

TUTUSTU OSAKEANTIIN!

Pyynikin osakeanti

  • Osakeannin koko: 800 – 15 998 B-osaketta
  • Yrityksen pre-money valuaatio: 8 996 375 EUR
  • Osakkeen merkintähinta: 125 EUR
  • Minimimerkintämäärä: 1 osake (125 EUR)
  • Merkintäaika: 30.6.2021 saakka

Kaupallinen yhteistyö.

Sinua voisi kiinnostaa
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Bowa Legal näkyvyys
Sijoittajan valinnat