New call-to-action

Etsimme teknologiasektorin arvo-osakkeita

Korkean arvostustason teknologiaosakkeet ovat olleet laskussa korkojen noustessa. Teknologiasektorilta on löydettävissä kuitenkin myös matalien arvostuskertoimien yhtiöitä, joilla on vielä positiiviset näkymät.

Julkaistu: 18.03.2021 Kirjoittaja:

momentti osaketyökalu osakkeet sijoitusideat

Rotaatio suosii arvo-osakkeita

Nykyisessä nousevien korkojen markkinaympäristössä sijoittajat suosivat arvo-osakkeita. Arvo-osakkeella tarkoitetaan osaketta, jonka arvostusluvut ovat keskimääräistä edullisempia. Käytetyin tunnusluku on P/E = hinta per tulos. Teknologiaosakkeiden P/E-luvut ovat keskimääräistä korkeammat. Nasdaq 100 -indeksin P/E-luku on lähes 30.

FAANMG-osakkeiden arvo-osake on Facebook

FAANMG-osakkeet ovat maailman johtavia teknologiaosakkeita ja sijoittajien ikisuosikkeja. Näiden osakkeiden arvostuskertoimet ovat pörssin keskiarvoa korkeammat, mutta syystä. Yhtiöt ovat teknologiajohtajia, kasvuvauhti on kokoluokkaan nähden ilmiömäistä ja kannattavuudet erinomaisella tasolla. Osaketyökalun perusteella FAANMG-osakkeiden arvostuskertoimet ovat teknologiasektorin sisällä melko kohtuulliset Netflixiä lukuun ottamatta. Halvin joukosta on Facebook, jonka 2021 P/E-luku on 24,9 ja vuoden 2022 P/E-luku vain 20,9. Näiden kertoimien perusteella Facebook on joukon arvo-osake, etenkin kun huomioi kolmen vuoden liikevaihdon keskimääräisen kasvun 24,1 %.

Teknologiasektorin arvo-osakkeet

Teknologinen kehitys on tärkein megatrendi ja se vauhdittaa useamman teknologiayhtiön liiketoimintaa. Siksi monen teknologiayhtiön arvostuskertoimet ovat selvästi keskimääräistä korkeammat, osalla jopa kuplalukemissa. Tästä syystä päätimme etsiä Osaketyökalullamme teknologiasektorin arvo-osakkeita. Poimimme tästä joukosta kymmenen mielenkiintoista teknologiasektorin arvo-osaketta.

Poimimme teknologiasektorin osakkeista niitä, joiden arvostusluvut ovat keskimääräistä matalamat sektorin sisällä. Hyödynsimme Osaketyökalun arvopisteitä. Lisäksi huomioimme Luvut ja ennusteet -välilehdeltä kolmen vuoden liikevaihdon keskimääräisen kasvun. Halusimme välttää pahimmat putoavat puukot.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Singa - Kierros auki Investodorissa


New call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy