KONE ja Elisa tulospäivän valopilkut

Tuloskausi on nyt alkanut. Hyvä ohjaus näyttää takaavan kurssinousun. Elisa ja KONE olivat päivän parhaat. Wärtsilän vaikeudet jatkuvat.

Julkaistu: 28.01.2021 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Tuloskausi alkoi

Tuloskauden ensiaskeleet on nyt otettu. Kirjoitimme aiemmin, että defensiivisissä osakkeissa nyt ostonpaikka. Defensiiviset Elisa ja KONE olivatkin päivän parhaat. Wärtsilän operatiivinen tulos puolittui ja suoritus oli joukon heikoin. Lue tuloskommentit.

Elisalta vakaa suoritus

Elisan liikevaihto oli 498 M€ (analyytikoiden ennuste  491 M€) ja vertailukelpoinen liikevoitto 103 M€ (ennuste 101 M€). Liikevaihto kasvoi 2 % ja samoin vertailukelpoinen käyttökate. Vuoden 2020 aikana Elisan 5G-verkon peittoalue laajentui kattamaan 2 miljoonaa henkilöä Suomessa, ja 5G-liittymien määrä oli lähes 200 000. Liikevaihdon arvioidaan olevan hieman korkeampi kuin vuonna 2020. Matkaviestinpalveluiden ja digitaalisten palveluiden odotetaan kasvattavan liikevaihtoa. Vertailukelpoisen käyttökatteen arvioidaan olevan samalla tasolla tai hieman korkeampi kuin edellisenä vuonna. Osinkoehdotus 1,95 euroa (vertailukausi 1,85). Suoritus positiivinen.

KONEelta kannattavuusparannus ja hyvä ohjaus

KONEen liikevaihto kasvoi oli 2 621 M€ (ennuste 2 708 M€) ja oikaistu liiketulos 380,6 M€ (ennuste 372 M€). Valuuttakurssit heikensivät liikevaihtoa. Ilman valuuttakurssivaikutusta liikevaihto olisi ollut vertailukauden tasolla. Saadut tilaukset kasvoivat 8 % vertailukelpoisilla valuuttakursseilla. Johto oli erittäin tyytyväinen suoritukseen ja kannattavuuden parantumiseen, 14,5 % liikevaihdosta. KONE suuntaa vuoteen 2021 optimistisina korkeasta epävarmuudesta huolimatta. Johto näkee hyviä mahdollisuuksia liikevaihdon kasvulle ja kannattavuuden parantamiselle. Vuonna 2021 KONEen liikevaihdon kasvun arvioidaan olevan välillä 0 % ja 6 % vertailukelpoisin valuuttakurssein verrattuna vuoden 2020 liikevaihtoon. Oikaistun liikevoittomarginaalin arvioidaan olevan välillä 12,4 % ja 13,4 %. Osinkoa jaetaan 1,75 + lisäosinko 0,50 euroa (vertailukausi 1,70 €). Suoritus positiivinen.

Seuraa tuloskautta

Seuraa tuloskautta Osaketyökalussa!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy