Onnistunut kasvustrategia Keskon kurssinousun takana

Kesko nosti tulosohjausta heinäkuussa. Vahva veto rakentamisen ja talotekniikan kaupassa on ollut positiivinen yllätys. Koronapandemia aiheutti digiloikan myös Keskossa. Kuluttajat ovat kiinnostuneita erityisesti ruuan kotiinkuljetuksesta.

Julkaistu: 11.09.2020 Kirjoittaja:

osakkeet sijoittaminen SijoitusSummit

Kesko

Kesko on suomalainen kaupan alan edelläkävijä. Toimimme päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Toimialamme ja ketjumme toimivat tiivissä yhteistylssä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Kesko täyttää tänä syksynä 80 vuotta.

TAVOITTEENA HIILINEUTRAALIUS 2025 JA NOLLAPÄÄSTÖT VUOTEEN 2030 MENNESSÄ

K-ryhmän tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2025. Päästöjä vähennetään systemaattisesti siten, että oma toiminta ja kuljetukset ovat päästöttömiä vuoteen 2030 mennessä.

Keskeisiä keinoja nollapäästöihin pääsemiseksi ovat uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön ja lämmön lisääminen sekä biodieseliin tai biokaasuun siirtyminen kotimaan kuljetuksissa. Lue lisää.

Onnistunut kasvustrategia Keskon kurssinousun takana

SijoitusSummitin haastattelussa Keskon talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund.

Keskon liiketoiminta ja osakekurssi ovat kehittyneet erinomaisesti viime vuosien aikana. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund kertoo, haastattelussa mihin Keskon menestys perustuu.

Kesko on selvinnyt koronamarkkinassa hyvin, vaikkakin isoja segmenttikohtaisia eroja toki on. Poikkeustilanteessa ruoan vähittäismyynti K-ruokakaupoissa on kasvanut merkittävästi. Foodservice-markkinassa myynti ravintoloille laski keväällä, mutta tässäkin tapahtui kesäkuussa käänne parempaan. Jonkinlainen yllätys on ollut se, että rakentamisen ja talotekniikan puolella sekä kuluttajamyynti että yritysasiakasmyynti ovat kehittyneet hyvin. Kuluttajat ovat selkeästi remontoineet kotejaan, Erlund kertoo.

Kesko päivitti näkymiä heinäkuussa. Keskon vertailukelpoisen liikevoiton ohjeistus on 410-510 miljoonaa euroa. Keskipitkällä aikavälillä Kesko tavoittelee sijoitetun pääoman tuotossa 11 prosentin tuottoa ja liikevoitossa viiden prosentin tasoa.

Korona aiheutti digiloikan myös Keskossa

Erlundin mukaan verkkokauppa päivittäistavarakaupassa nousi kokonaismyynnistä jo yli 4 prosenttiin vuoden alkupuoliskolla. Keskossa tehtiin useamman vuoden digiloikka kerralla. Keskossa digitaalisuus ja verkkokauppa muodostavat saumattoman kokonaisuuden.

Erlund arvelee, että pitkässä juoksussa kotiinkuljetus on se, joka tuo kuluttajille suurimman hyödyn. Trendi on todennäköisimmin siihen suuntaan.

Haastattelun lopussa käydään vielä läpi pitemmän tähtäimen näkymiä ja mihin sijoittajan tulisi kiinnittää huomiota Keskossa.

SijoitusSummit on sijoitustapahtuma verkossa

SijoitusSummit on sijoitustapahtuma verkossa. Syksyn 2020 SijoitusSummitissa haastattelijoina toimivat yksityissijoittaja, sijoituskirjailija ja -kolumnisti, viestintäyrittäjä Merja Mähkä ja Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä. Tapahtumassa kuulet tuoreet kuulumiset pörssiyhtiöiltä ja muilta alan toimijoilta

Katso kaikki videot tästä!




SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT



YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox








Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy