Yrittäjän tukipaketit koronakriisissä

Yrittäjälle on tarjolla ratkaisuja koronakriisistä selviytymiseen. Lue valtion ja muiden tahojen tuki- ja rahoitusvaihtoehdot koronakriisissä.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Yrittäjälle on tarjolla ratkaisuja koronakriisistä selviytymiseen. Lue valtion ja muiden tahojen tuki- ja rahoitusvaihtoehdot koronakriisissä.

Tarjolla olevat ratkaisut yrittäjälle

SijoittajaPRO Corporate Finance selvitti tarjolla olevat tuki- ja rahoitusratkaisut yrittäjälle. Valtio on mahdollistanut monia erilaisia ratkaisuja, jotta yritykset selviävät koronakriisin yli. Lue laaja selvitys alla olevan linkin kautta.

SijoittajaPRO listasi yrittäjän selviytymiskeinot

Hyödynnä lainamahdollisuudet ja lyhennysvapaat

Nopein ja helpoin tapa saada akuuttia kassavirta-apua on hakea pankkilainoihin lyhennysvapaata. Useat pankit ovat julkisesti ilmoittaneet myöntävänsä lyhennysvapaita koronakriisissä.

Seuraava vaihtoehto on pankkilainan hakeminen. Tähän voi yhdistää Finnveran takauksen, joka on enintään 80 %. Tässä edellytyksenä on, että yhtiö on ollut rahoituskelpoinen ennen koronakriisiä ja kriisin jälkeen.

TyEL- ja YEL-maksuihin maksuaikaa

Työeläkeyhtiöiden maksuihin voi hakea maksuaikaa tai ne tulevat voimaan automaattisesti. Lisäksi työnantajien työeläkemaksuja tilapäisesti alennetaan.

Yrityksellä on myös mahdollista takaisinlainata osa maksamistaan TyEL-vakuutusmaksuista työeläkevakuutusyhtiöltään. Tämä on varteenotettava vaihtoehto pankkilainalle.

Verottaja lupaa maksuaikaa

Veroille voi nyt hakea maksuaikaa uusin helpotetuin ehdoin. Lisäksi yhtiön kannattaa tarkistaa oma ennakkovero ja hakea siihen muutosta, jos yrityksen tulos ei yllä alkuperäiseen arvioon.

ELY- ja Business Finlandin avustukset

ELY-Keskukset ja Business Finland myöntävät avustuksia selvitykseen (10 000 €) ja kehittämiseen (100 000 €). Yhtiön työntekijöiden lukumäärä ratkaisee, kummalta avustusta haetaan.

Yksinyrittäjille tukea ja turvaa

Yksinyrittäjä ei voi hakea ELY:n tai Business Finlandin avustusta, mutta nyt on mahdollisuus hakea työttömyysturvaa. Lisäksi yksinyrittäjät voivat hakea 2000€ tukea kunnilta koronaviruksesta johtuen. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

Lue lisää SijoittajaPRO Corporate Financen blogista.

SijoittajaPRO listasi yrittäjän selviytymiskeinot
Sinua voisi kiinnostaa
Pk-yritysten rahoitus
Pk-yrityksillä kolme selvästi erottuvaa tulevaisuuden haastetta
Eduskunta hyväksyi YEL-muutoksen – Mitä se tarkoittaa yrittäjille?
Kiinteistövakuudelliset yrityslainat vakauttavat salkkua
Bowa Legal näkyvyys
Sijoittajan valinnat