Osakemarkkinat joutuvat tänään kauppasopimustestiin

Kauppasopimus allekirjoitetaan 15.1.2020 Washingtonissa. Markkinat ovat hinnoitelleet osakekursseihin vain positiivisia uutisia, joten sopimuksen julkistus voi tarjota pettymyksen. Tämä ei kuitenkaan ole osakkeille pelkästään huono asia.

kauppasota markkinaympäristö osakkeet

Osakemarkkinat nousussa lokakuusta lähtien

Osakemarkkinoiden momentti on ollut lokakuusta lähtien positiivista. Ennakoivat talousluvut ovat parantuneet, keskuspankit ovat tukeneet markkinoita likviditeetillä ja sijoittajien riskinottohalu on lisääntynyt. Lisäksi USA ja Kiina pääsivät ensimmäisen vaiheen kauppasopuun.

Kauppasopimus allekirjoitetaan 15.1.2020 ja se voi tarjota markkinoille pettymyksen

USA:n ja Kiinan välisestä ensimmäisen vaiheen kauppasopimuksesta tiedetään markkinoilla kuitenkin yllättävän vähän. Tästä saatiin esimakua 14.1.2020, kun markkinoille tuli tieto, että sopimuksen allekirjoitusvaiheessa uusia tariffihelpotuksia ei tule. Näistä neuvotellaan sopimuksen toisessa osassa. Markkinat ottivat tiedon vastaan negatiivisesti ja USA:ssa indeksit laskivat uutisen julkaisun jälkeen. Päivän päätteeksi S&P 500 indeksi palautui, mutta jäi kuitenkin lievästi miinukselle.

Markkinoiden tiedot kauppasopimuksesta ovat olleet Trumpin twiittien ja hallinnon ympäripyöreiden selvitysten varassa. Yksikään markkinatoimijoista ei ole nähnyt “mustaa valkoisella”, mitä ensimmäisen vaiheen kauppasopimus pitää sisällään. Siksi riskinä on, että kun sopimus vihdoin julkistetaan, se jää markkinoille pettymykseksi ja kurssit laskevat.

Mahdollinen kurssilasku johtuu siitä, että markkinat ovat tällä hetkellä liian optimistiset, mikä on venyttänyt arvostustasoja. Kurssinousun jatkumiselle pieni kurssinotkahdus (alle 5 %) olisi tervettä. Nykytiedon valossa sijoittajan kannattaa käyttää kurssilaskut ostopaikkoina. Markkinaympäristön riski-indikaattori on jatkanut laskussa. Tuoreessa sijoitusnäkemyksessä olemme kertoneet näkemyksemme parhaista sijoituskohteista vuodelle 2020.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


10.7.2020 18:43 | Timo Heikkilä
Osakemarkkina on nyt hurjan vaarallinen

Kansainvälinen markkina, etf 9.7.2020 16:38 | Timo Heikkilä
Mikä on indeksi ja miten siihen voi sijoittaa?


Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy